سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

امروز در تاریخ؛

از تشکیل کمیته استقبال از حضرت امام خمینی(ره) تا وقوع زلزله شدید در چین

تشکیل کمیته استقبال از حضرت امام خمینی(ره) ، بستری شدن "امام(ره)" در بیمارستان قلب تهران، وقوع زلزله شدید در چین، تعیین شهر "بیت المقدس" به عنوان پایتخ ترژیم صهیونیستی و ... از مهم‌ترین رخدادهای تاریخی امروز است.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، امروز 3 بهمن 1392 خورشیدی برابر با 21 ربیع الاول 1435 هجری و 23 ژانویه 2014 میلادی است. مهمترین رخدادهای تاریخی امروز از این قرار است:

تشکیل کمیته استقبال از حضرت امام خمینی (1357 ش)
مردم مسلمان ایران که بی‌صبرانه منتظر ورود حضرت امام خمینی به ایران بودند، تدارکات لازم را جهت بزرگترین استقبال تاریخ از رهبر انقلاب اسلامی فراهم آوردند. به همین مناسبت ستادی مرکب از روحانیون و نمایندگان اقشار مختلف مردم تهران تشکیل شد تا مراسم استقبال را هرچه باشکوه‌تر برگزار کند.

در این ستاد پنجاه هزار جوانِ عاشق امام مسؤولیت حفاظت از جان امام و انتظامات مراسم را به عهده گرفتند. بسیاری از مردم نیز از شهرها و روستاهای مختلف ایران به تهران سرازیر شدند تا در مراسم استقبال شرکت جویند. از سوی دیگر، پس از تظاهرات گسترده مردم، چهارهزار افسر نیروی هوایی نیز به پشتیبانی از مردم مبارز ایران، دست به اعتصاب غذا زدند و خواستار اخراج مستشاران آمریکایی از ایران شدند.

بستری شدن "امام خمینی"(ره) در بیمارستان قلب تهران (1358ش)
حضرت امام پس از پیروزی انقلاب اسلامی، بنا به وعده‌ای که داده بودند، در اسفند 1357 ش راهی قم شده و در آن‌جا اقامت گزیدند. اما در اثر ابتلا به بیماری قلبی، در سوم بهمن 1358، مجدداً به تهران مراجعت کرده و پس از 39 روز مداوا در بیمارستان قلب تهران، ابتدا در منطقه دربند تهران و پس از آن در 27 اردیبهشت 1359، در خانه کوچکی در جماران مستقر شدند.

صدور نامه روحانیون مبارز ایران خطاب به کمیسیون حقوق بشر (1356 ش)
در حالی که دو هفته از سرکوب قیام نوزدهم دی ماه 1356 در قم گذشته بود و رژیم پهلوی قصد داشت با ایجاد اختناق، از گسترش نهضت جلوگیری نماید، جمعی از روحانیون مبارز، نامه‌ای به کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد ارسال کردند و از اوضاع حاکم برکشور، به شدت انتقاد نمودند. در این نامه، سپس به دستگیری روحانیون مبارز توسط رژیم اشاره شد. روحانیان مبارز در پایان نامه خود، خواست‌های ملت ایران را در چهارده بند بیان کردند، از جمله: بازگشت سریع امام خمینی، قائد بزرگ اسلام؛ آزادی دانشجویانی که در جریان‌های مختلف تهران و شهرستان‌ها دستگیر شده‌اند؛ آزادی زندانیان سیاسی؛ بازگشت کلیه تبعیدشدگان و آزادی اجتماعات و بیان قلم و رفع منع از منابر وعاظ محترم.

در آذربایجان در اثر نزول برف سنگین ارتباط سه هزار روستا قطع شد(1350ش)

دادگاه تجدید نظر نظامی به ریاست سرلشکر احمد بهرون رأی خود را علیه متهمین سوء قصد صادر کرد(1352ش)
بموجب رأی صادر طیفور بطحائی، خسرو گلسرخی، کرامت الله دانشیان، عباسعلی سماکار، محمدرضا علامه زاده محکوم به اعدام شدند و هفت نفر بقیه از 2 سال تا حبس ابد حکم گرفتند

برای تدارک مراسم استقبال از حضرت آیت الله العظمی خمینی ستاد ویژه ای توسط روحانیت مبارز تهران تشکیل شد. (1357ش)
این ستاد مرکب از روحانیون و نمایندگان همه اقشار و گروه های اجتماعی و سیاسی کارهای مربوط به انجام بزرگترین استقبال تاریخ از رهبر قیام ملت ایران را انجام خواهد داد. کمیته برگزاری مراسم استقبال اولین اعلامیه خود را صاد رکرد

حضرت آیت الله العظمی خمینی در آخرین مصاحبه خود با تلویزیون فرانسه گفت: برای تغییر رژیم، فشار افکار عمومی به معنی قانون است.(1357ش)
ما به استناد همین قانون قدرت را به دست می گیریم و حکومت را مستقر می کنیم. ما امیدواریم که ارتش با تمام افسران آن برگردد. البته در حال حاضر قشرهائی از ارتش با ملت است ولی من صلاح ارتش را در این می دانم که همه برگردند. اکنون آراء عمومی شاه را خلع کرده است، به استناد همان فشار افکار عمومی که قانون واقعاً همان است باید قدرت را به دست بگیریم و حکومت را مستقر کنیم. از هیچ مملکت و از هیچ جائی، روحانیون ایران پشتیبانی و کمک مالی نمی گیرند. ما با آثار تمدن موافقیم، مایلیم که مملکت ما مجهز شود به همه آثار تمدن ولی نه آنطور که شاه عمل می کرد. شاه تمام آثار تمدن را بصورت فاسد کننده درآورد، سینما بصورت ترویج فساد شد، اخلاق جوانها را فاسد کرد، مراکز فحشاء را زیاد کرد و وسائل اعتیاد جوانان را فراهم کرد

وقوع زلزله شدید در چین (1556م)
یکی از شدیدترین و موحش‌ترین زمین لرزه‌های جهان در روز 23 ژانویه 1556م در ایالت شنسی در چین اتفاق افتاد. این ایالت یکی از پرجمعیت‌ترین ایالات چین بود و از این رو، خسارات جانی و مالی بسیاری بر مردم آن منطقه وارد آمد.

این منطقه روی گسل‌های زلزله‌خیز واقع است و زمین لرزه‌های شدید در آن جا روی می‌دهد. در این زلزله وحشتناک، حدد 850 هزار نفر از مردم این ایالت، جان خود را از دست دادند.

شوروی دستور داد تا روستاهای آن کشور در مرز ایران را تخلیه کنند(1357ش)

بازرگان اعلام کرد: بختیار باید استعفا کند در غیر این صورت باید ارتش را برای بقاء خود بکار گیرد(1357ش)

گروهی از سربازان گارد سلطنتی در پادگان لویزان دست به تظاهرات زدند. (1357ش)
این سربازان مدعی بودند آخرین قطره خون خود را برای بقاء شاه نثار خواهند نمود

قتل "مُنتصر" آخرین فرمانروای سلسله‌ی سامانی (395 ق)
اواخر دوران حکومت سلسله سامانیان به هرج و مرج و آشفتگی گذشت. خبر اوضاع نابسامان حکومت، ایلَک خان ترک از سرداران سلطان محمد غزنوی را به بخارا کشاند و او، شاه سامانی و شاهزداگان را دستگیر کرده و به فرمانروایی آن سلسله پایان داد. آخرین شاهزاده‌ی این خاندان، ابوابراهیم ملقب به منتصر بود که چندبار با ایلک خان و دیگر مدعیان نبرد کرد ولی سرانجام شکست خورد و در مرو به دست یکی از روسای قبایل عرب کشته شد. با قتل منتصر، سلسله‌ی سامانیان پس از روی کار آمدن نُه پادشاه و حکومتی 110 ساله پایان پذیرفت و زمینه‌ی تشکیل سلسله "زَیّاریان" فراهم آمد.

تصرف شهر "ایروان" توسط قوای روسی در جریان دومین جنگ ایران و روس(1243ق)
در جریان دومین جنگ ایران و روسیه در زمان فتحعلی شاه قاجار، عباس میرزای ولیعهد، در ابتدا پیروزی‌هایی به دست آورد ولی بر اثر خیانت برخی از نیروهایش، قلعه‌ی استراتژیک عباس آباد در ایروان که دژی محکم بود، به دست روس‌ها افتاد. پس از مدتی جنگ، عباس میرزا شکست خورد و تبریز و اردبیل به دست قوای روسیه سقوط کرد. این حادثه زمینه‌ی عقد قرارداد ننگین ترکمانچای گردید و مناطق پهناوری از ایران را به خاک روسیه‌ی تزاری ملحق کرد.

تقاضای صلح فرانسه پس از شکست از آلمان (1871م)
ر جریان جنگ‌های پروس و فرانسه در سال 1870م، پاریس محاصره شد و مح محاصره شهر بیش از چهار ماه به طول انجامید. مجلس ملی فرانسه که به شهر "بُردو" نقل مکان کرده بود ناپلئون سوم را که به اسارت گرفته شده بود از امپراتوری خلع و تی‌یر را بعنوان اولین رئیس جمهور، جمهوری سوم فرانسه برگزید. پس از آن، در 23 ژانویه 1871م فرانسه از پروس تقاضای صلح نمود که و پرداختِ 5 میلیارد فرانک غرامت به پروس را تعهد کرد. در نتیجه این جنگ‌ها قسمت زیادی از فرانسه به تصرف آلمان درآمد.

تعیین شهر "بیت المقدس" به عنوان پایتخت اسرائیل توسط پارلمان این رژیم (1950م)
در 23 ژانویه 1950م پارلمان رژیم صهیونیستی موسوم به کِنِست، شهر بیت المقدس قبله اول مسلمانان را به عنوان پایتخت این رژیم اعلام کرد. این تصمیم پارلمان رژیمِ اشغال‌گر قدس، خشم اعراب و مسلمانان را برانگیخت.

با وجود این، تلاش‌های رژیم صهیونیستی به منظور جلب رضایت سایر کشورها برای به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت این رژیم و انتقال سفارت‌خانه‌های آنها به این شهر، به جایی نرسید و تاکنون، تل‌آویو، پایتخت رژیم اشغال‌گر قدس شناخته می‌شود.
برای مشاهده مجله شبانه اینجا کلیک کنید
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.