سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کارشناس آلمانی ؛

مشروط کردن حضور ایران در ژنو2 بی‌معنی است

یک کارشناس آلمانی تاکید کرد بدون ایران راه حلی برای بحران سوریه وجود نخواهد داشت.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران ،  "گویدو اشتاینبرگ"، از کارشناسان گروه تحقیقات خاورمیانه و آفریقا در موسسه علم و سیاست برلین (SWP) در گفتگو با روزنامه سوئیسی "تاگس انسایگر"، درباره کنفرانس صلح ژنو2 اظهار داشت: اگر مخالفان سوری تبعیدی در این کنفرانس حضور نیابند امکان موفقیت آن بسیار پایین است. در کل امیدها در این باره که با برگزاری این کنفرانس راه حلی برای درگیری های سوریه به دست آید زیاد نیست.

وی افزود: به صورت واقع بینانه ما در حال حاضر تنها می توانیم به دستیابی به یک آتش بس و راه هایی برای کمک به مردم این منطقه و فراهم آوردن امکان مهاجرت آن ها امیدوار باشیم.

این کارشناس آلمانی در ادامه گفت: ارزش اصلی کنفرانس صلح ژنو 2 در این است که احزاب مخالف سوری برای اولین بار بر سر یک میز گردهم می آیند تا با بیان نقاط اشتراک خود در آینده بتوانند به یک راه حل سیاسی احتمالی دست یابند.

وی در ادامه درباره شرکت ایران در کنفرانس صلح سوریه نیز اظهار داشت: در هر صورت ایرانی‌ها به صورت غیر مستقیم پای میز مذاکره هستند. بدون ایرانی‌ها هیچ راه حلی در سوریه وجود نخواهد داشت. این مسئله را همچنین باید مخالفان سوری بپذیرند. این که آن ها برای حضور ایران در کنفرانس ژنو 2 شرایط و اولتیماتوم تعیین می‌کنند، بی‌معنی است و همچنین با توان سیاسی فعلی مخالفان سوری منطبق نیست.

وی در ادامه گفت: مخالفان تبعیدی سوریه باید خوشحال باشند که اصلا آن‌ها همچنان به عنوان شریک مذاکرات اعتبار دارند. آن‌ها به ندرت نفوذی روی شورشیان در سوریه دارند و شورشیان نسبت به آن ها فاکتور مهم تری در این درگیری ها هستند. به این ترتیب مخالفان تبعیدی سوری روز به روز حمایت مردمی را در سوریه از دست می دهند. به این ترتیب امکان اینکه آن ها بتوانند نفوذی بر تحولات سوریه داشته باشند کاهش می یابد.

این کارشناس آلمانی در ادامه به شرایط سوریه پرداخته و گفت: اسد توانست در چهار ماه اخیر بار دیگر قدرت خود در سوریه را تثبیت کند. با توجه به توافق اخیر اسد با غرب برای نابودی تسلیحات شیمیایی سوریه اسد به یک شریک مهم برای غربی ها تبدیل شد.

وی در ادامه ایجاد یک دولت موقت با مشارکت مخالفان سوری را به سختی قابل تصور دانسته و گفت: اینکه نیروهای بشار اسد و مخالفان سوری بتوانند با هم در یک دولت گرد هم آیند و همکاری کنند به سختی قابل تصور است.

این کارشناس آلمانی در ادامه گفت: رژیم اسد همچنان مدتی طولانی در قدرت باقی خواهد بود. مسئله این است که آیا آمریکایی‌ها، ترک‌ها و سعودی‌ها در ادامه همچنان از شورشیان حمایت خواهند کرد. البته حمایت آمریکا و ترکیه از شورشیان کاهش پیدا خواهد کرد. عربستان سعودی می‌خواهد همچنان به حمایت‌های خود از این گروه‌ها ادامه دهد، اما درباره تداوم این کار بدون کمک آمریکایی‌ها،‌ شک و تردید وجود دارد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.