سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کم تحرکی یکی از عوامل ابتلا به "سرطان" است

حدود 25 درصد از کل موارد سرطان‌ها به دلیل چاقی یا اضافه وزن و زندگی کم تحرک به وجود می‌آیند.

به گزارش  گروه بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ یک فوق‌تخصص خون و آنکولوژی گفت: هر ساله ده میلیون نفر در جهان مبتلا به انواع سرطان می‌شوند و نکته مهم این است که ورزش می‌تواند به جلوگیری از ابتلا به سرطان کمک کند.
 
دکتر ابراهیم عصفوری اضافه کرد: اهمیت زیاد ورزش در این است که نه تنها به بهبود بسیاری از شاخص‌های سلامت کمک می‌کند بلکه خطر بروز بعضی از سرطان‌ها را هم کاهش می‌دهد.
 
وی افزود: دلایل علمی متعددی برای نقش مثبت ورزش در بهبود خلق و کیفیت زندگی بیماران سرطانی، کاهش خستگی ناشی از سرطان، افزایش قدرت بدنی و عملکرد ایمنی بدن وجود دارد.
 
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان داشت: ورزش خطر ابتلای مجدد به بعضی سرطان‌ها را کاهش می‌دهد که از جمله آن می‌توان به 45 درصد کاهش در میزان بازگشت سرطان کولون (روده بزرگ) و 35 درصد در سرطان پستان اشاره کرد.
 
این متخصص خون و آنکولوژی تصریح کرد: ورزش برای کاستن از کم‌اشتهایی، اسهال، گزگز و مور مور دست‌ها و پاها، یبوست، بی‌حالی جسمی و روحی، درد ماهیچه‌ای و کم‌خوابی بیماران سرطانی توصیه شده است.
 
ورزش‌ تسهیل‌گر درمان سرطان
 
دکتر ابراهیم عصفوری گفت: وزرش‌ها به سه نوع هوازی، مقاومتی و ارتجاعی تقسیم می شوند و هیچ‌کدام از اینها باعث بدتر شدن سرطان یا اختلال در درمان آن نمی‌شود.
 
وی اضافه کرد: بهترین نوع ورزش برای بیماران سرطانی، به توقعات فرد و انتظارات وی از ورزش، میزان سلامتی او در حال حاضر، تاریخچه ورزشی وی و نوع سرطان بستگی دارد.
 
عضو هیأت علمی دانشگاه اظهار داشت: کالج طب ورزشی آمریکا به بیماران سرطانی که دوره درمان را پشت سر گذشته‌اند 3 تا 5 بار در هفته، ورزش‌های هوازی را توصیه می‌کند و برای دیگران جلسات با مدت زمان کمتر را پیشنهاد می‌کند.
 
وی اضافه کرد: این کالج همچنین توصیه می‌کند، ورزش‌های مقاومتی 2 تا 3 روز در هفته به صورت یک یا دو روز در میان انجام شود و فعالیت‌های ارتجاعی از 2 تا 3 روز در هفته آغاز و به 7 روز در هفته افزایش یابد.
 
دکتر عصفوری با اشاره به حداکثر سرعت ضربان قلب در وزرش‌های هوازی، بیان کرد: در این نوع ورزش‌ها حداکثر سرعت ضربان قلب از فرمول (سن – 220) به دست می‌‌آید و معیار این ورزش‌ها برای افراد سرطانی رسیدن به 40 تا 85 درصد عدد به دست آمده از فرمول فوق است.
 
وی اظهار داشت: مدت زمان مناسب ورزش در "بیماران سرطانی" برای ورزش‌های هوازی 20 تا 60 دقیقه، برای ورزش‌های مقاومتی حداکثر 60 دقیقه و فعالیت‌های ارتجاعی بدنی 2 تا 4 نوبت و هرکشش حدود 15 تا 30 ثانیه می‌تواند به طول انجامد.
 
دکتر عصفوری در پایان خاطرنشان کرد: بیماران سرطانی که مبتلا به نارسایی قلبی عروقی، بیماری‌های حاد عفونی، بیماری‌های متابولیک (کم‌کاری تیروئید و پرکاری تیروئید) و معلولیت جدی جسمی یا روحی هستند از انجام ورزش‌های بدنی معاف هستند.


انتهای پیام/
برچسب ها: سرطان ، ورزش ، هوازی ، قلب ، بیماران
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.