سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جشنواره موسیقی، هنرمندان را به آفرینش کارهای تازه تشویق می‌کند

سرپرست گروه موسیقی سرشك گفت:جشنواره موسیقی فجر، هنرمندان را به آفرینش کارهای تازه تشویق می‌کند و بهانه و فرصت خوبی است تا توجه مردم به هنر موسیقی جلب شود.

به گزارش حوزه موسیقی باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه اطلاع رساني موسيقي ايران (ناي) به نقل از ستاد خبری بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر، یحیی علوی، سرپرست گروه سرشک كه در بخش رقابتي موسيقي كلاسيك ايراني به روي صحنه مي‌رود،  با اشاره به اولین حضور اين گروه در جشنواره موسیقی فجر بیان کرد: نام پیشین گروه سرشک، بامداد بود. این گروه سال 1379 شکل گرفت و تاکنون هم کنسرت‌های مختلفی را در شهرهای مختلف ایران و خارج از کشور اجرا کرده است؛ امسال، نخستین بار است که گروه سرشک در جشنواره موسیقی فجر شرکت می‌کند چراکه به نظر می‌رسد در دولت تدبیر و امید، شرایط بهتر و امیدوارکننده‌تری برای موسیقی کشور فراهم شده است.

وی در ادامه گفت: گروه سرشک به گفته سرپرست آن، قطعاتی را در بیات ترک اجرا می‌کند. این قطعات ساخته و پرداخته یحیی علوی است. همپنین تصنیف «شکسته» بر اساس غزل سعدی، «سلام مرا» با شعری از محمدرضا شفیعی کدکنی و «شوق دیدار» براساس شعر هوشنگ ابتهاج از جمله کارهایی  است که در جشنواره موسیقی فجر امسال توسط این گروه به اجرا در می‌آید.
 
این آهنگساز با تاکید بر این نکته که دوره سعدی و حافظ و مولانا نگذشته، تاکید کرد: چه اشکالی دارد، خوانندگان باز هم شعر این شاعران را بخوانند؟ از سوی دیگر نوجوان و جوان امروز با شعر شاعران بزرگ سرزمین خود آشنا نیست. زمانی پدران و پدربزرگ‌های ما در کلام خود از شعر و ضرب‌المثل بهره می‌بردند اما امروز زبان ما تنها به یک وسیله ارتباطی تبدیل شده و هیچ حس و عاطفه‌ای را منتقل نمی‌کند.
 
علوی در پاسخ به این‌که چرا هیچ قطعه آوازی در کنسرت گروه سرشک، اجرا نمی‌شود، گفت: من فکر می‌کنم مخاطب امروز، حوصله شنیدن ساز و آواز ندارد و به دنبال یک فضای پرانرژی است. همه چیز در دنیای امروز با شتاب جلو می‌رود و ما نمی‌توانیم شرایط امروز و ذائقه مخاطب را نادیده بگیریم.
 
به گفته او جشنواره موسیقی فجر، هنرمندان را به آفرینش کارهای تازه تشویق می‌کند و بهانه و فرصت خوبی است تا توجه مردم به هنر موسیقی جلب شود. زمانی مردم عادی با موسیقی ارتباط چندانی نداشتند و نوازندگی را مطربی می‌دانستند اما امروز مردم با این هنر آشنا شده‌اند و شرایطی فراهم شده تا هنرمندان خلاقیت خود را تقویت کنند چراکه ذهن خود آهنگسازان هم از موسیقی متقدمان و متاخران اشباع شده است.
 
علوی با اشاره به این‌که بهتر است شرایطی از سوی برگزارکنندگان جشنواره فراهم شود تا گروه‌ها بتوانند زمان بیشتری را در تهران سپری کنند و کار خود را با دیگران مقایسه کنند ، گفت: متاسفانه حضور گروه‌های شهرستانی در تهران به اندازه‌ای است که یک شب برنامه خود را اجرا کنند و به شهر خود برگردند. خوب است برگزارکنندگان شرایطی را به وجود آورند تا گروه‌ها بتوانند کار یکدیگر را ببینند و به ارزیابی خود بپردازند.
 
این هنرمند درباره استفاده از موسیقی محلی در آثار گروه سرشک توضیح داد:  گروه ما از مشهد به تهران می‌آید و ملودی‎‌های خراسانی، بخشی قابل توجه از موسیقی ما را تشکیل می‌دهد. موسیقی مقامی از دو بخش ریتم و ملودی تشکیل شده است و کسی که می‌خواهد موسیقی تلفیقی کار کند و فضایی متفاوت با موسیقی کلاسیک ایرانی فراهم آورد باید به ریتم توجه کند و من در کارهایم، ناخودآگاه به موسیقی خراسان روی آورده‌ام.
 
لازم به ذکر است، گروه سرشك در بخش رقابتي شاخه موسيقي كلاسيك ايراني در حضور هيات داوران به روي صحنه مي‌رود.
 
گفتنی است، بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر 24 بهمن تا یکم اسفند به دبیری حسن ریاحی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/ص
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.