وی افزود: «به نظر من کارشناسان نظامی ما باید با یکدیگر گفتوگو و مشورت کنند تا ببینند چه کاری در این زمینه میتوان انجام داد.»
سامانه ضدهوایی آنتی ۲۵۰۰ نوع تغییرشکل یافتهای از سامانه اس-۳۰۰ است.
قرارداد تحویل سیستمهای موشکی پدافند هوایی «اس-۳۰۰» روسیه به ایران اواخر سال ۲۰۰۷ میلادی امضا شد و قرار بود روسیه ۵ سامانه را به ارزش حدود ۸۰۰ میلیون دلار به ایران تحویل دهد. اما دولت روسیه ۷ اکتبر ۲۰۱۰، بعد از تصویب قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران در ژوئن این سال اعلام کرد که این قرارداد را بصورت یکطرفه لغو کرده است.
ایران در واکنش به لغو این قرارداد علیه «روس آبارون اکسپورت» به دادگاه بینالمللی داوری ژنو در سوئیس شکایت کرده و خواستار دریافت غرامت ۴ میلیارد دلاری شده است.
با اینحال تابستان سال جاری رسانههای روسیه اعلام کردند که مسکو قصد دارد سیستم دفاعی آنتی-۲۵۰۰ را جایگزین سفارش اس-۳۰۰ ایران بکند. البته همان زمان یکی از مسئولان حوزه واردات و صادرات تسلیحات در روسیه اعلام کرد که تا کنون هیچ توافقی در این زمینه با ایران صورت نگرفته است.
ایران تابستان سال جاری در واکنش به این گزارشها اعلام کرد که سیستم آنتی-۲۵۰۰ با تجهیزات دفاعیاش همخوانی ندارد و مصرا خواستار تحویل سامانه اس-۳۰۰ شد.
محمد جواد ظریف که برای دیدار با مقامهای روس چهارشنبه٬ ۲۵ دیماه به مسکو سفر کرد٬ روز پنجشنبه گفت که مذاکره بر سر تبادل چند میلیارد دلاری نفت ایران با کالا در برنامه دیدارش با مقامهای روس قرار ندارد.
وزیر خارجه ایران هدف از سفرش به روسیه را «رایزنی درباره روابط دوجانبه با روسیه»٬ «ادامه مذاکرات با سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه٬ «رایزنی درباره موضوع هستهای و مرحله نهایی مذاکرات ایران و ۱+۵» عنوان کرده است.