به گزارش خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران، سرقت از با سابقهترین جرائم بشری است که در جوامع مختلف به شیوههای گوناگون وجود دارد این پدیده نه تنها باعث ایجاد ضرر و زیانهای عادی برای افراد جامعه شده بلکه به وضعیت روانی و احساس امنیت مردم نیز لطمه بسیاری وارد ساخته است.
قرائیمقدم کارشناس امور اجتماعی در این باره گفت: از عوامل مهم روی آوردن جوانان به سرقت مسئله اشتغال و بیکاری است، به طوری که وقتی در جامعهای اشتغال و کار مناسب وجود نداشته باشد جوانان برای به دست آوردن مخارج زندگی و حتی تفریحات خود اعم از سالم یا ناسالم متاسفانه دست به سرقتهای مختلف از دزدی ماشین گرفته تا کیف قاپی و موارد دیگری میزنند.
**مشکلات اقتصادی یکی از دلایل بروز سرقت
این آسیبشناس گفت: مشکلات معیشتی و اقتصاد ما در همه آسیبهای اجتماعی و علیالخصوص سرقت است که در این بین اگر کسی حقوقش کفاف زندگی را ندهد و تورم و گرانی در جامعه بالا باشد باعث ترویج فرد به سرقت میشود.
قرائیمقدم افزود: در مسئله سرقت زمانی که فرد بخواهد را صد ساله را یک شبه طی نماید و یا به دنبال به دست آوردن درآمد از کار منت و بیزحمت است، سرقت آن هم در محیطهای شلوغ او را وسوسه خواهد کرد.
**دروغگویی زمینه شیوع دزدی
این محقق اجتماعی اظهار داشت: هنگامی که دروغگویی در جامعه زیاد شود دزدی رواج پیدا کرده به طوری که هرکس سعی میکند با دروغ کسب معیشت کرده و با دزدی و کلاهبرداری به نیازهای خود برسد، به طور مثال وقتی کاسبی از خرید قبل را با قیمت جدید تحویل مشتری و با دروغ برای توجیه کار خود میگوید که در فاکتور آن قیمت تغییر کرده مشتری هم در کار خود با دروغگویی متاسفانه دست به سرقت میزند و سردیگری را کلاه می گذارد همین صورت دزدی در جامعه پدیدار میگردد.
** خانواده دزد ، فرزند دزد تربیت شده
قرائی مقدم تاکید کرد: وقتی که فردی در خانوادهای بزرگ و تربیت شود که نسبت به مسائل فرزنداشان بی اهمیت بوده و آن خانواده در قید وبندی نباشند واهل دزدی و کارهای خلاف هستند، فرزند این خانواده از آسیبهای اجتماعی دور نمانده و ممکن است با کوچکترین مشکلی دست به سرقت بزند.
وی افزود: در مواردی دیگر که فرزند تحت فشار و گرانی و هم چنین اذیتهای ناپدر و مادری فرد قرار میگیرد به دلیل شکنجههای روحی که دیده در صورت برآورده نشدن نیازها ممکن است دست به سرقت زده و از این کار هیچ ابایی ندارد، زیرا که میبیند در خانوادهاش خیلی راحت دست به این کار میزنند واز بزرگترها الگوبرداری کرده و خیلی راحت برای تامین ما یحتاج زندگیاش به این عمل منفی دست بزند.
یک کارشناس مسائل مذهبی افزود: وقتی در خانوادهای تربیت صحیح دینی انجام نشود و باورهای اعتقاد ات اسلامی و ارزشهای قرآن را زیر پا گذاشته شود با کوچکترین مشکلی فرد به هم ریخته و چون سطح ایمان آن ضعیف است به دزدی روی آورده و حتی نگران عاقبتش و آبروی خود به علت عادی شدن قضیه نیستند.
وی افزود: به طور کلی هنگامی که قوهقضائیه و نظارت و کنترل در جامعه در سطح خوبی اجرا نشود و در هنگامی که ماموران دزدی را به دادگاه تحویل داده دزدی سریعتر از ماموران دادگاه را ترک میکند و همچنین دوست شدن با رفقیقها ناباب ونامناسب بودن محل زندگی فرد، را برای سرقت راحتتر و فرد را به دزدی ترویج خواهد کرد./گزارش از جنیدی مقدم/
انتهای پیام/