سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چامسکی ؛‌

کمیسیون کاهان نقش شارون را در جنایت صبرا و شتیلا نادیده گرفت

شبکه اینترنتی "دموکراسی الان" مصاحبه‌ای را درباره کشتار صبرا و شتیلا با نوام چامسکی، نظریه پرداز و تحلیلگر سیاسی آمریکایی انجام داده است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران پس از به نقل از دموکراسی الان ، در 16 و 17 سال 1982 میلادی، بیش از 2 هزار فلسطینی در اردوگاه صبرا و شتیلا، زمانی که نیروهای نظامی اسرائیل به شبه‌نظامی‌های مسیحی اجازه حمله به اردوگاه را دادند، کشته شدند. 

پس از اینکه آریل شارون، وزیر جنگ وقت رژیم صهیوینستی، مسؤل مستقیم این کشتار جمعی معرفی شد، مجبور به استعفاء گشت.

شبکه اینترنتی "دموکراسی الان" مصاحبه‌ای را درباره کشتار صبرا و شتیلا با نوام چامسکی، نظریه پرداز و تحلیلگر سیاسی آمریکایی انجام داده است.

وی در باره نقش "کمیسیون کاهان" (کمیسیونی که در اسرائیل برای بررسی کشتار اردوگاه فلسطینی‌ها تشکیل شده بود)، یافته‌های این کمیسیون و نیز چگونگی بقاء آریل شارون در فضای سیاسی علی‌رغم نقشی که در این کشتار داشت، گفت: "کمیسیون کاهان آریل شارون را به خاطر آنچه که مسؤولیت غیر مستقیم در کشتار صبرا و شتیلاء نامید، محکوم کرد. به نظر من کمیسیون کاهان برای ماست‌مالی کردن موضوع تشکیل شده بود. این کمیسیون سعی کرد تا حد ممکن تفسیری ملایم از واقعه‌ای ارائه کند که در حقیقت یک کشتار جمهی مهیب بود، و در حقیقت رویدادی بود که می‌تواند در میان افرد آشنا با تاریخ یهود طنین‌انداز شود."

وی در ادامه با تشبیه کشتار صبرا و شتیلا با کشتار یهودیان در روسیه می‌نویسد: "این واقعه تقریبا تکرار دوباره کشتار کیشینف در روسیه پیش از جنگ جهانی اول بود، یکی از بدترین رویدادها در خاطره اسرائیل، که باعث شد خائیم ناهمان بیالیک، شاعر مشهور اسرائیلی، شعر "شهر کشتار" را بسراید. ارتش تزار این شهر را محاصره کرده بود و به مردم آنجا اجازه داد که به مدت سه روز یهودی‌ها را بکشند. 45 نفر در این واقعه کشته شدند. این رویداد دقیقا مشابه آن چیزی بود که در صبرا و شتیلا روی داد: ارتش اسرائیل اردوگاه را محاصره کرد و نیروهای فلانژیست را که کمر به کشتار فلسطینی‌ها بسته بودند به داخل اردوگاه فرستاد."

چامسکی در ادامه سخنان خود افزود: [کشتار یهودیان در روسیه] یکی از دلایلی بود که منجر به آوارگی عظیم یهودیان شامل پدربزرگ من از اروپای شرقی شد. بنابراین، [صبرا و شتیلا] بار دیگر تکرار شد البته به شیوه‌ای بسیار بی‌رحمانه‌تر. و شارون تنها به صورت ملایم محکوم شد. درست است که وی از سمت وزارت جنگ کنار رفت اما بازگشتش زمان زیادی به طول نینجامید. و این یکی از لحظات شوکه کننده دوران کاری وی بود.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.