سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آمادگی مصری‌ها برای شرکت در همه پرسي قانون اساسي/ مواضع متناقض درباره شرکت در همه پرسی مصر

شهروندان مصری امروز درحالی برای رای‌گیری در خصوص قانون اساسی جدید کشورشان به پای صندوق‌های رای خواهند رفت که مواضع متناقضی برای شرکت در این همه‌پرسی وجود دارد.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران،شهروندان مصری امروز  درحالی برای رای‌گیری در خصوص قانون اساسی جدید کشورشان به پای صندوق‌های رای می‌روند که مواضع متناقضی در این باره مصر را فراگرفته است. 

 "عمرو موسی" ،رئیس کمیته قانون اساسی مصر ، گفت: پیش نویس قانون اساسی جدید منعکس کننده اوضاع فعلی در مصر است و چالش هایی که مصر و مردم این کشور را در برمی گیرد در نظر دارد. قانون اساسی جدید  توجه زیادی به آزادی ، حقوق و مزایای مردم مصر بدون کوچکترین اغماضی ، دولت و جمهوری را وادار به بازبینی الویتها و خلق الویتهای متفاوت می کند. 

ژنرال "عبدل الفتاح السیسی" فرمانده ارتش مصر، نیز گفت:" آری به قانون اساسی جدید ، نه به تروریسم است". "نادر بکار" عضو حزب سلفی  النور،  گفت: همه پرسی تنها منحصر به مواد قانون اساسی نیست بلکه نقشه راه بعنوان یک موضوع کلی در این رویداد به رای گذاشته می شود. 

سرتیپ "فاروق المقرحی" معاون سابق وزیر کشور و از هواداران نظامیان، در برنامه "تحت الضوء" شبکه العالم نیز اظهار داشت: اگر مردم مصر می خواهند عبدالفتاح السیسی خود را برای ریاست جمهوری نامزد کند، باید مانند 30 ژوئیه 2013 به خیابان بیایند و اولین حضور آنان، روز بعد از همه پرسی قانون اساسی است.

وی مدعی شد: "السیسی خواستار حکومت نیست، لذا مردم اگر می خواهند وی رییس شود باید برای تایید قانون اساسی به عنوان علامتی از درخواست از وی برای نامزدی ریاست جمهوری به خیابان بیایند. "

المقرحی، دودستگی مردم مصر و تقسیم آنان به موافق و مخالف قانون اساسی، (طرفداران اخوان المسلمین و نظامیان) را تکذیب کرد و گفت:  گروه جنایتکاری که باند تروریستی نامیده می شود – اخوان المسلمین – بخش عمده ای از ملت مصر نیست، چون تعداد اعضای اخوان بیش از 75 هزار نفر نیست که با هواداران آن، تنها 230 هزار نفر از مجموع 90 میلیون مصری است.  

از سوی دیگر، محمد جمال عرفه روزنامه نگار و تحلیلگر سیاسی گفت: "مخالفان کودتای نظامی در همه پرسی شرکت نخواهند کرد، نطرسنجی از مصریهای مقیم خارج نشان داد حدود 90 درصد آنان همه پرسی را تحریم کرده اند.کمیته انتخابات نیز اعلام کرد فقط 15 درصد مردم مصر در 60 کشور در همه پرسی شرکت می کنند. من این را همه پرسی نمی دانم بلکه تلاش برای تحمیل قانون اساسی به ملت مصر با استفاده زور است. "

عرفه افزود: "دلایل نشان می دهد نظام می خواهد همه پرسی به هر قیمت، با آری مواجه شود، لذا تهدید کرد هر شخصی که کلمه خیر را رواج دهد یا مردم را به آن دعوت کند، بر خلاف ابتدایی ترین آزادیها، دستگیر می شود."   

اما "یسری حسین" نویسنده و تحلیلگر سیاسی مصر گفت:" پیش بینی می کند مردم به طور گسترده در همه پرسی قانون اساسی بر اساس تظاهرات 30 ژوئن که باعث برکناری مرسی توسط السیسی شد، شرکت نمایند. "

وی با حمله به اخوان المسلمین که به تعبیر وی "از وطن دوستی به تلاش برای نابودی مصر تغییر مسیر داده"، گفت: رویکرد مردم مصر نقشه راه و قانون اساسی جدید و تلاش برای ریاست جمهوری السیسی است. 

"النور" بخوبی می‌داند کنار گذاشتن  قانون اساسی منجر به بحران و فاجعه در مصر خواهد شد و امیدوار است همه شهروندان مصری به این قانون آری بگویند. "محمد فواض" عضو جناح مخالف دولت موسوم به ششم آوریل، افزود: "ما هرگز در این همه پرسی شرکت نخواهیم کرد  و به دولتی که مردم را احمق فرض میکند و وانمود می کند رژیم دموکراتیک است در حالیکه  دمکراتیک نیست ، مشروعیت نخواهیم داد. قانون اساسی جدید کشور را به زیر قدرت نظامیان و ارتش خواهد برد. "

ارتش و نظامیان ماهیتی سرکوب گرا و متجاوز دارند .ما این همه  پرسی را تحریم می کنیم. موضع ما همان موضع اخوان المسلمین است . والا مصطفی شهروند مصری ادامه داد: رسانه ها مردم را منزوی کرده اند. رسانه ها تلاش میکنند  مردم را به دادن رای مثبت  به قانون اساسی جدید تشویق کنند .

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.