به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه ، عباس فرمانی در نشستی که در سالن جلسات اداره اطلاعرسانی معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی آذربایجان غربی برگزار شد، اظهار داشت: آمارهای موجود از کاهش تصادفات نشانگر اثربخشی اقدامات انجام شده توسط پلیس راه و ارگانهای مرتبط است که این کاهش در تصادفات در مقایسه با سال قبل بسیار ملموس است.
وی افزود: در 9 ماه امسال با اینکه در تصادفات فوتی 11 درصد افزایش داشتهایم اما درصد تعداد فوت شدگان 12 درصد کاهش یافته است.
فرمانی تصریح کرد: در تصادفات جرحی شاهد یک درصد افزایش بودهایم که تعداد مجروحین در این نوع تصادفات به دو درصد کاهش یافته است.
وی با ارائه آمار کلی از تصادفات، خاطرنشان کرد: در تصادفات خسارتی شاهد 41 درصد کاهش هستیم و در مجموع میزان کل تصادفات 17 درصد کاهش داشتهایم.
فرمانی ابراز داشت: کاهش به دست آمده با مدیریت صحیح بر فرآیند ترافیک در محورهای مواصلاتی، اعم از مدیریت سرعت، تغییر در رفتارهای ترافیکی رانندگان و اقدامات فرهنگی است که امسال با رویکرد تقریبی انجام گرفته است.
فرمانده پلیس راه آذربایجان غربی گفت: کاهش میزان تصادفات در کشور و به طبع آن در استان با افزایش اقدامات فرهنگ سازی رانندگی امکانپذیر بوده که عموما ترس از جریمه بیشترین عامل را در کاهش تصادفات و تخلفات داشته است.
فرمانی تاکید کرد: تاثیر تغییر در رفتار رانندگی و ترک عادتهای غلط رانندگی و شناسایی نقاط حادثه خیز در کوتاه مدت عاملی برای کاهش تصادفات بوده است.
وی با تاکید بر اتمام اقدامات راه و شهرسازی در برخی نقاط حادثه خیز افزود: راه و شهرسازی با تامین اعتبار مورد نیاز برای اتمام برخی اقدامات راهسازی در نقاط حادثهخیز، مشکلات تصادفی در اینگونه مناطق نیز رفع خواهند شد.
فرمانی با اشاره به نقاط حادثهخیز استان، افزود: محور خوی به ماکو، خوی تا ایواغلو، محور میاندوآب به شاهیندژ، ارومیه به سلماس، ارومیه به میاندوآب و مهاباد به بوکان از محورهای پرخطر هستند.
فرمانده پلیسراه آذربایجان غربی گفت: در مجموع 60 نقطه حادثهخیز شناسایی شده و محور سلماس به ارومیه پرخطرترین محور مواصلاتی استان است.
وی خاطرنشان کرد: با اینکه تصور عموم بر این است که مسیر ارومیه به سلماس از خطرات کمی برخوردار است اما باید تاکید کرد که این مسیر از جمله نقطههای حادثهخیز استان است.
فرمانی تصریح کرد: واژگونی و سقوط 35 درصد از تصادفات آذربایجان غربی را به خود اختصاص داده است که این به سبب زیاد بودن نقاط حادثهخیز در استان است.
وی عامل انسانی را از دیگر عوامل تصادفات خواند و تاکید کرد: بی احتیاطی، عدم توجه به جلو، عدم رعایت سرعت مطمئنه، عوامل انسانی مانند نبستن کمربند و صحبت با گوشی همراه از جمله مواردی است که تصادفات جادهای را تشدید میکند.
فرمانی افزود: 14 درصد از تخلفات جادهای را عابران پیاده به خود اختصاص دادهاند که با توجه عابران به مقررات راهنمایی و رانندگی این مشکل را با عزم همگانی به صفر خواهیم رساند.
فرمانده پلیس راه آذربایجان غربی تاکید کرد: در 9 ماه امسال 9 هزار و 188 خودرو و 3 هزار و 118 دستگاه موتور سیکلت متوقف شدهاند و با افزایش تخلفات حادثهساز در مجموع 47 درصد خودرو و موتورسیکلت در پارکینگ نیروی انتظامی توقیف شدند./ش