به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران منصور کتانباف شهردار منطقه 20 با اشاره به اینکه امید است امسال در دومین همایش بزرگ روباتیک شهر تهران با استفاده از ظرفیت های موجود منطقه از نظر کمی و کیفی شرایط بهتری را فراهم کنیم و موضوعاتی را که دغدغه اصلی مدیریت شهری است را در راستای ارتقاء سطح کیفی زندگی شهروندان مورد توجه بیشتری قرار دهیم اظهار داشت: مباحث مهم شهری نظیر تفکیک پسماندها از مبدا که با صرف هزینه زیادی همراه است، حمل و نقل عمومی که به یکی از معضلات شهری تبدیل شده است، مدیریت بحران و مقابله با حواث طبیعی و بافت فرسوده که موجب بروز مشکلاتی در امداد رسانی خودروهای اورژانس ، آتش نشانی و ... می شود را باید در اجرای این همایش بزرگ و ساخت روبات ها کاربردی کنیم.
وی با اشاره به اینکه با مطرح شدن بحث تبدیل شهرداری از یک سازمان صرفاً خدماتی به نهادی اجتماعی ، تغییر رویکرد شهرداری بر رفتارهای اجتماعی و مسائل فرهنگی شهر تاثیر گذار بوده است گفت: در دوره سوم مدیریت شهری توجه به بحث مدیریت محله و ایجاد سراها و کانونهای محله و احترام به حقوق شهروندان و قانون گرایی مورد توجه قرار گرفته و برگزاری همایش هایی نظیر روباتیک علاوه بر تفریح و سرگرمی باید در راستای ارتقاء آگاهی کودکان و نوجوانان و رفع مشکلات شهری سوق داده شود.
در این جلسه غفوری معاون اجتماعی و فرهنگی منطقه 20 با اشاره به استقبال بیش از 820 تیم و حضور بیش از 940 هزار نفر اینکه در جشنواره سال گذشته گفت: این همایش از نظر فناوری علمی و تنوع از جشنواره های وزینی است که به پتانسیلهای زیادی نیاز دارد و پیش بینی می شود امسال از نظر کیفی ارتقاء یابد.
دکتر موسی خانی دبیر هیئت علمی روباتیک شهر تهران با اشاره به اینکه روباتیک ، هوش مصنوعی و بازیهای رایانه ای و بازیهایی که توسط کودکان و نوجوانان ساخته می شود جذابیت ویژه ای برای آنها دارد افزود: با برگزاری مسابقاتی نظیر روباتیک خلاقیت های ذهنی کودکان و نوجوانان به سمت نیازهای اجتماعی و شهری هدایت می شود و خلاقیتی سازنده در آنها پدیدار می شود.
وی با اشاره به اینکه از سال 2002 مسابقات روباتیک با 85 تیم آغاز شد و اکنون به بیش از 1400 تیم رسیده است، اقدامات شهرداری را در این زمینه قابل تقدیر عنوان کرد و تصریح کرد: در بحث مقابله با آلاینده ها فناوری خودروهای الکترونیکی از سوی شهرداری تهران مورد استقبال قرار گرفته و با توجه به آلودگی ناشی از وسایل نقلیه ، ساخت این گونه خودروها درپاکسازی هوا موثر بوده و می توان این بخش را در جشنواره روباتیک به کار گیریم.
وی با اشاره به اهمیت بحث تفکیک پسماندها و به کارگیری آن در ساخت روبات ها افزود: دانش شبیه سازی خودروهای امداد رسانی و مسیر یابی در مواقع بروز حوادثی مثل زلزله در ایران وجود دارد و پیشبرد آن نیاز به حمایت مدیران شهری دارد، همچنین حرکت به سوی توسعه و کاربردی کردن روباتها در کارهای سخت و زیان آور به جای نیروی انسانی باعث کاهش خطرات شده و ضروری به نظر می رسد.
در ادامه این جلسه عطایی قائم مقام شهردار منطقه با اشاره به اینکه هر اقدام مهمی که در شهر تهران انجام می شود می تواند الگوی خوبی در سایر شهرها باشد ، مشارکت ارگانها و سازمانهایی به غیر از شهرداری را در هر چه بهتر برگزاری این گونه همایشها قابل تامل عنوان کرد .
همچنین کریمی دبیر ستاد مدیریت بحران منطقه با اشاره به اینکه در این مسابقات باید از پتانسیلهای سازمانهای مرتبط استفاده کرد گفت: در بحث مدیریت بحران استفاده از روبات های اتش نشان و ... باید به صورت کابردی مورد توجه قرار گیرد.
جلسه روباتیک با حضور شهردار ، قائم مقام ، معاون اجتماعی و فرهنگی، معاون حمل و نقل و ترافیک، دبیر ستاد مدیریت بحران ،مدیر روابط عمومی منطقه 20 ، معاون فناوری و اطلاعات معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، دبیر هیئت علمی روباتیک شهر تهران و نمایندگان شرکت نادکو برگزار شد.
گفتنی است مسابقات محله ای ، منطقه ای مناطق 22 گانه شهر تهران در 374 محله در مهر و آبان سال جاری برگزار شد و مسابقات نهائی با رقابت تیم های منتخب در روزهای اول و دوم اسفند ماه همانند سال گذشته در ورزشگاه مدرس برگزار می شود.
انتهای پیام/