سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اردبیل/

صادرات 2 میلیون دلاری صنایع دستی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: در 9 ماهه امسال 2 میلیون دلار صادرات صنایع دستی از استان اردبیل صورت گرفته است که اقلام صادراتی شامل چوب،‌ چرم،‌ گلیم، ورنی بوده است.

یحیی نقی‌زاده امروز در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل اظهار داشت: در استان اردبیل 52 رشته صنایع دستی فعال است که مهم‌ترین آنها سفالگری، گلیم‌بافی، ‌ورنی‌بافی،‌ صنایع فلزی، سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی است.

وی با اشاره به اینکه برای 25 هزار نفر کارت شناسایی در حوزه صنایع دستی در کل استان اردبیل صادر شده است، افزود: 14 هزار نفر در رشته‌ ورنی‌بافی و 12 هزار نفر در رشته گلیم‌بافی در کل استان اردبیل فعالیت می‌کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با اشاره به آموزش و ترویج صنایع دستی خاطر‌نشان کرد: نسبت به بازاریابی و تسهیل امر صادرات صنایع دستی استان اقداماتی انجام گرفته که از جمله آن برپایی نمایشگاه تخصصی صنایع دستی ایران در شهر ارزروم ترکیه بود که از 6 تا 9 آبان ماه امسال در این شهر برگزار شد که این اولین گام در معرفی صنایع دستی استان در خارج از مرزهای کشور بود.

نقی زاده با اشاره به اینکه تعدادی از رشته‌های صنایع دستی فعال، رشته‌ها نیمه‌فعال و تعدادی از رشته‌های صنایع دستی در حال منسوخ شدن است گفت: سیاست کلی سازمان میراث فرهنگی، آموزش و ترویج رشته‌های فعال بوده و برای رشته‌های نیمه‌فعال نیز به دنبال رویکرد افزایش کیفیت و کاربردی کردن آنها است.‌

مدیرکل میراث فرهنگی، ‌صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل رشته‌های نوار‌بافی و شالبافی را از جمله رشته‌های در حال منسوخ شدن دانست و افزود: در سال‌های گذشته مستندسازی و مطالعه روش تهیه و فرایند تولید این هنر، صنعت از طریق اساتید در استان انجام گرفته و در دیگر رشته‌ها نسبت به برگزاری آموزش‌های عملی برای احیای این رشته‌ها اقدام خواهد شد.

نقی‌زاده بیان داشت: 10 محصول از محصولات صنایع دستی استان اولین بار نشان ملی مرغوبیت را دریافت کرده‌اند و در صورتی که فرایند مشخص کسب نشان یونسکو را طی کنند می‌توانند نشان مرغوبیت یونسکو را دریافت کنند.

وی در ادامه در خصوص ثبت جهانی اثر طبیعی و تاریخی سبلان نیز گفت: بخش‌هایی از مطالعات پایه مربوط به تشکیل پرونده ثبت اثر طبیعی و تاریخی سبلان انجام گرفته و این اثر جزو طرحهای اولویت پژوهشی سازمان است که انجام مطالعات تکمیلی نیازمند زمان و اعتبار است و امیدواریم در سال‌های آتی نسبت به تامین اعتبار و تکمیل آن اقدام شده و این طرح برای جهانی شدن آماده شود/س.

انتهای پیام/

برچسب ها: اردبیل ، صنایع ، دستی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.