معصومه افتخاری در گفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران مشهد،افزود: آثار بارز استرس بر بارداری هنوز بهطور كامل مشخص نشده است اما هورمونهای مربوط به استرس موجب مشكلات جدی در زمان بارداری میشوند.
وی بیان داشت: سیستم ایمنی وظیفه محافظت از بدن در برابر عفونت و عوامل مضر خارجی را به عهده دارد و این تغییر هورمونی احتمال عفونت رحم را در زمان بارداری بالا میبرد.
کارشناس مادران دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور عنوان کرد: هورمون استرس در رحم ميتواند روي رشد مغزي جنين تاثيرگذار باشد و علاوه بر این مادراني كه در دوره بارداري خود استرس داشتهاند با احتمال بيشتري نسبت به مادران ديگر صاحب فرزند سركش، عصبي و زودجوش ميشوند.
افتخاری گفت: ورزش، تمرکز و تمرین آرامش و تنفس عمیق نه تنها در کاهش استرس بارداری مؤثر هستند بلکه به راحتی زایمان هم کمک میکنند.
وی خاطرنشان کرد: نداشتن خواب کافی، تغذیه مناسب، خوردن مواد کافئیندار به مقدار زیاد و اندوهگین بودن عوامل استرسزا محسوب میشوند و فرد را مستعد آسیب در برابر هر استرس حتی کوچک میکنند.
کارشناس مادران دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور ادامه داد: امیدواری و نگرش مثبت به وقایع سبب غلبه بهتر بر استرس میشود.
افتخاری یادآور شد: تغییرات بارداری خود سبب استرس میشود و در طول بارداری کمک گرفتن از دیگران در انجام کارها مفید است./ش