سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز/

طراحی و ساخت دستگاه شبیه ساز رفتار استاتیکی و دینامیکی

عضو هیات علمی گروه شیمی فیزیک دانشکده شیمی دانشگاه تبریز، موفق به طراحی و ساخت دستگاه شبیه ساز رفتار استاتیکی و دینامیکی انواع پیل های سوختی شد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز ، دکتر ایرج احدزاده، مجری و سازنده این دستگاه هدف اصلی از ساخت این دستگاه را آشنایی دانشجویان کارشناسی ارشد، دکترا و محققان الکتروشیمی در سطوح مقدماتی و پیشرفته با عملکرد رفتار ولتاژ- جریان و امپدانس انواع پیل های سوختی غشای تبادل پروتون، اکسید جامد، سوختی میکروبی و... بیان کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه دستگاه شبیه ساز رفتار استاتیکی و دینامیکی در طی سه ماه مطالعات اولیه طراحی و در عرض یک ماه با قطعات کاملا متداول و نسبتا ارزان موجود در بازار الکترونیک، داخل کشور ساخته شده است، تصریح کرد: این دستگاه قادر است رفتار ولتاژ- جریان (نمودار پلاریزاسیون) و منحنی های جریان- زمان (کرونوآمپرومتری) و پتانسیل- زمان (کرونوپتانسیومتری) انواع پیل های سوختی را تا سطح توان W 200 (حداکثر ولتاژ V 36 و جریان A 5.5) به صورت دقیق شبیه سازی و تقلید کند.

به گفتۀ وی، از مزایای اصلی این دستگاه می توان به امکان تغییر کاملا راحت پارامترهای اصلی دخیل در عملکرد پیل سوختی مانند مقاومت انتقال بارسینتکی، مقاومت اهمی و مقاومت انتقال جرم توسط کاربر اشاره نمود، بدین معنی که کاربر می تواند با انتخاب دستی مقادیر مختلف برای هر یک از این پارامترها، اثر آنها را بر نمودارهای پاسخ پیل سوختی در شرایط دلخواه خود اندازه گیری، ثبت و مطالعه نماید.

استاد دانشگاه تبریز افزود: استفاده از این دستگاه برای آموزش مقدماتی و تحقیق در زمینه تکنولوژی پیل های سوختی که امروزه یکی از زمینه های پیشرفته سیستم های انرژی در جهان محسوب می شود، از لحاظ علمی و اقتصادی به دلیل عدم نیاز اجباری به داشتن یک مجموعه گران قیمت پیل سوختی با اهمیت است و در وقت و هزینه آموزشی صرفه جویی زیادی به عمل می آید.

وی در ادامه افزود: افراد علاقمند پس از کسب مهارت های لازم در زمینۀ استخراج پارامترهای عملکردی پیل سوختی و درک اثرات هر یک از عوامل، می توانند با مهارت کافی و اطمینان خاطر بیشتر، روی یک مجموعه پیل سوختی واقعی به کار بپردازند.

یادآور می شود: دکتر ایرج احدزاده، در سال 1391 با دفاع از پایان نامه دکترای خود در همین سال با مرتبه استادیاری در دانشگاه تبریز مشغول به تدریس و تحقیق شد.

چاپ 7 مقاله ISI و شرکت در بیش از 10 سمینار و همایش های ملی و بین المللی، همچنین همکاری در راهنمایی و مشاورۀ 5 پایان نامه کارشناسی ارشد و نیز همکاری در تالیف یک کتاب از جمله فعالیت های آموزشی و پژوهشی وی می باشد/س

برچسب ها: طراحی ، ساخت ، دستگاه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.