سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در جلسه شورای عالی فناوری اطلاعات صورت گرفت؛

تأكید جهانگیری بر توسعه دولت الكترونیك و ایجاد دولت چابك و هوشمند

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اهمیت توسعه دولت الکترونیک و نقش مثبت آن در اقتصاد کشور و بهبود روند خدمت‌رسانی به مردم گفت: ایجاد دولت چابک و هوشمند از برنامه‌های مورد توجه دکتر روحانی است و دولت آن را با جدیت دنبال می‌کند.

به گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری ظهر امروز (سه‌شنبه) در جلسه شورای عالی فناوری اطلاعات با بیان اینکه توسعه فناوری، سیستمی شدن همه فرایندها و ارتباط منسجم میان سامانه‌های خدماتی و بانکی از دغدغه‌های اصلی همه بخش‌ها و دستگاه‌هاست اظهار داشت: در بیشتر کارگروه‌ها و جلسات، نیاز به تجمیع اطلاعات و در دسترس بودن آن برای دستگاه‌ها به عنوان یک دغدغه اصلی مطرح می‌شود که لازم است بصورت ویژه به این موضوع پرداخته شود.

معاون اول رئیس‌جمهور توسعه فناوری و الکترونیکی شدن فرآیندها را یکی از ضرورت‌های جلوگیری از سوء‌استفاده‌ها و مبارزه با مفاسد اقتصادی برشمرد و افزود:‌ پیش از آنکه پرتال ارزی بانک مرکزی ایجاد شود، نظارتی بر فعالیت دریافت‌کنندگان ارز وجود نداشت اما پس از آنکه این سامانه طراحی و اجرا شد، بدلیل نظارت دقیق بر ارزهای ارائه شده و نحوه مصرف آن، میزان تقاضای ارز بسیار کاهش یافت و سوءاستفاده‌های موجود در این بخش به میزان قابل توجهی کاهش یافت.

جهانگیری اظهار امیدواری کرد که با توسعه دولت الکترونیک و گسترش فناوری اطلاعات، گامهای مثبتی در بهبود فضای اقتصادی کشور و خدمت‌رسانی بیشتر به مردم برداشته شود.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین از دبیرخانه شورا خواست ضمن آسیب‌شناسی و بررسی مصوبات پیشین، گزارشی از میزان پیشرفت این مصوبات و دلایل غیرفعال شدن شورا در سالهای اخیر ارائه دهد و زمینه اجرای وظایف و تکالیفی را که قانونگذار بر عهده شورا گذاشته فراهم کند.

جهانگیری خاطر نشان کرد: شرایط امروز کشور به گونه‌ای است که برای ارائه انواع خدمات، مبارزه با فساد، شفاف‌سازی عملکردها و انجام بسیاری از کارها همچون پرداخت هدفمند یارانه‌ها، سبدکالا، مسائل مربوط به ارز و امور بانکی، نیازمند توسعه فناوری اطلاعات هستیم که باید بسترهای نرم‌افزاری لازم برای آن فراهم شود.

معاون اول رئیس‌جمهور بر لزوم برنامه‌ریزی برای توسعه فناوری در بازه زمانی مشخص تأکید کرد و گفت: باید به گونه‌ای عمل شود که در مدت زمان معین به نتایج و اهداف تعیین شده دست پیدا کنیم و بتوانیم از آسیب‌های ناشی از فرآیندهای سنتی و قدیمی بکاهیم .

در این جلسه كه وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات، دادگستری، بهداشت درمان و آموزش پزشكی و آموزش و پرورش، رئیس‌كل بانك مركزی و مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور نیز حضور داشتند، گزارشی از چشم‌انداز كاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات با عنوان «فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشران توسعه دانایی محور» توسط دبیر شورا و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران ارائه شد.

در این گزارش به محورهای كلیدی در برنامه‌های توسعه ملی، چالش جذب فناوری نوین در قطب‌های اقتصاد ایران، ملزومات رشد و ارتقاء خدمات، تولید و فناوری‌های نوین و سیر تاریخی تحول نگرش به IT و ICT اشاره شد و ضمن تبیین چالش‌های اصلی پیش‌ رو و راههای رفع این چالش‌ها، پیشنهادات و دست‌آوردهای مورد انتظار مطرح شد.

در این نشست راهكارهای توسعه فناوری اطلاعات و توسعه دولت الكترونیك مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و كارشناسان و صاحبنظران دستگاه‌های ذیربط از زوایای مختلف به این موضوع پرداختند و مقرر شد دبیرخانه پس از تشكیل جلسات كارشناسی، نتایج را برای تصمیم‌گیری نهایی در جلسات آتی شورا ارائه دهد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.