سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اصفهان/

ساخت کلکتور خورشیدی ردیاب در اصفهان

محققان دانشکده فناوری های نوین دانشگاه اصفهان موفق به طراحی و ساخت کلکتور خورشیدی ردیاب شدند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اصفهان، مدیر گروه انرژی های تجدید پذیر دانشکده علوم و فناوری های نوین دانشگاه اصفهان گفت: این پنل قادر به ردیابی نور خورشید در دو مسیر افقی و عمودی به دو صورت نرم افزاری و حسگری است.

بهنام مستاجران افزود: این دستگاه با حداقل هزینه حدود 20 میلیون ریال و یک دهم قیمت نمونه های خارجی ساخته شده است.
وی با اشاره به اینکه این کلکتور خورشیدی تا کنون با ظرفیتهای یک، یک و نیم و شش کیلو وات ساخته شده است تصریح کرد: این دستگاه با حرکت مکانیکی قادر به ردیابی نور خورشید در مسیرهای مختلف بمنظور جمع آوری بهتر و بیشتر انرژی خورشیدی است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه پنل مذکور به شکل نیم کره ساخته شده گفت: بهترین موارد استفاده آن برای یخچال خورشیدی، سامانه گرمایشی و اجاق گاز خورشیدی است.
مستاجران با اشاره به اینکه استفاده از این پنل خورشیدی باعث صرفه جویی در هزینه ها و مصرف سوخت فسیلی می شود افزود: این دستگاه قابلیت تولید انبوه و رقابت با نمونه های مشابه خارجی را دارد.
به گفته وی، برای هر کیلووات انرژی برق که در وسایلی مانند یخچال به کار می رود حدود سه کیلو وات انرژی فسیلی مانند بنزین و گاز سوزانده می شود در حالیکه با استفاده از انرژی خورشیدی همه این هزینه ها حذف خواهد شد.
عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان با اشاره به اینکه کلکتور خورشیدی ردیاب امسال در نمایشگاه «از عمل تا ایده» در تهران به نمایش در آمده اظهار کرد: تا کنون دو مقاله از این دستاورد در نشریات معتبر و همایشها ارایه شده است.
وی از دیگر دستاوردهای گروه انرژی های تجدید پذیر دانشکده علوم و فناوری های نوین دانشگاه اصفهان را طراحی مزرعه خورشیدی در این دانشگاه اعلام و بیان کرد: در این مزرعه، انرژی خورشیدی جمع آوری شده و با حداکثر ظرفیت تولید 20 کیلو وات به شبکه برق سراسری کشور متصل است.
وی با تاکید بر اهمیت انرژی خورشیدی گفت: در هر جای کشور که نور آفتاب خوبی دارد مانند مناطق مرکزی و جنوبی، این انرژی می تواند جایگزین سوخت فسیلی شود.
وی با بیان اینکه متخصصان ایرانی توانایی ساخت نیروگاههای برقی بزرگ با ظرفیت 10 تا 100 مگا وات را دارند تصریح کرد: این کار لازمه حمایت از دانشگاهها، سرمایه گذاری مناسب و مدت زمان پنج تا هفت سال است/س.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.