سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اخبار فناوری؛

"تخیل بشر" با فناوری در سال 2014 به حقيقت تبديل خواهد شد

بسیاری از فناوری‌هایی که امروز از آن‌ها استفاده می‌کنیم، در گذشته تنها در تخیلات آدمیزاد می‌گنجیدند. به طور حتم آنهاهایی هم که امروزه برای برخی آرزو، و برای برخی دیگر تنها یک داستان علمی تخیلی هستند در آینده به حقیقت می‌پیوندند.

به گزارش دریچه فناوری اطلاعات؛ ایده‌ی سفر به فضا بدون اینکه کارمند ناسا باشید، یا اینکه سال‌ها تحقیقات و مطالعات فضایی داشته باشید و در این زمینه تلاش بسیار کنید، آرزویی است برای بسیاری از مردم. همچنین خیلی رومانتیک است اگر به نامزدتان یک بلیت دونفره سفر به فضا هدیه بدهید! این ایده‌ی رومانتیک قرار است به زودی به واقعیت بپیوندند. البته برای کسانی که توانایی پرداخت ۲۵۰ هزار دلار را برای هر بلیت داشته باشند!

سفر توریستی به فضا


Virgin Galactic اولین شرکت گردشگری فضایی است در دنیا است. این شرکت در سال ۲۰۱۳ یک سفر آزمایشی به فضا انجام داد و قرار است در سال ۲۰۱۴ اولین گروه از مسافرهایش را به فضا بفرستد. البته مسافران فضایی برای ناهار به ماه یا ستاره‌ها نمی‌روند، بلکه تنها از جو زمین خارج‌شده و دوباره به زمین بازمی‌گردند.

در این پرواز، مسافران درون سفینه‌ی فضایی SpaceShip Two قرار دارند. این سفینه توسط هواپیمای حامل WhiteKnight Two حمل می‌شود. در نقطه‌ای سفینه از هواپیمای حامل جدا می‌شود و به سمت خارج از جو پرواز می‌کند، بعد از رسیدن به نقطه‌ی اوج، توسط گرانش زمین به پایین کشیده می‌شود و بر روی سطح زمین فرود می‌آید. این پروازها از پایگاه فضایی Spaceport America که جدیداً در New Mexico تأسیس شده است، انجام می‌شود.

جِت پَک

Martin Jetpack بنا بر گفته‌ی سازنده، اولین جت پک کاربردی در جهان است. جت پک، یک وسیله‌ی پرنده‌ی عمود پرواز است. جت پک مارتین، از فن‌های کانالی برای پرواز استفاده می‌کند و توانسته گواهی هواپیمای سبک کلاس یک را دریافت کند. گفته‌شده اولین فروش تجاری آن در سال ۲۰۱۴ انجام خواهد گرفت و در ابتدا برای کارهایی مثل عملیات پلیسی، آتش‌نشانی و عملیات نجات استفاده خواهد شد. این جت پک با سرعت حدوداً ۵۶ کیلومتر بر ساعت تا ۳۰ دقیقه پرواز می‌کند. در این مدت می‌تواند حدوداً ۳۰ کیلومتر راه طی کند. به نظر می‌رسد زمانی که انسان‌ها همانند پرنده‌ها به آسانی در هوا پرواز کنند نزدیک است.

 

واتسون اینجا، واتسون آنجا، واتسون همه‌جا!

دو سال پیش، IBM با تولید ابررایانه‌ی واتسون در سرخط خبرهای فناوری اطلاعات جهان قرار گرفت. این ابررایانه‌ی قدرتمند، یک توانایی ویژه دارد. واتسون می‌تواند از میان تمام اطلاعات، متن‌ها، مقاله‌ها، و … که بر روی حافظه‌اش ذخیره شده است، بگردد و جواب سؤالات انسان‌ها را پیدا کند و به زبان انسان جواب دهد. این ابررایانه در سال ۲۰۱۱ در یک مسابقه‌ی سؤال و جواب تلویزیونی شرکت کرد و بدون اینکه به اینترنت اتصال داشته باشد، توانست جواب سؤالات را زودتر از دیگر شرکت‌کنندگان بدهد و در مسابقه اول شد.

جدیداً IBM اعلام کرده است که می‌خواهد توانایی‌های واتسون را به صورت سرویس ابری (سرویس آنلاین همیشه در حال کار) در خدمت کاربران قرار دهد. پیش‌بینی می‌شود در چند زمینه با IBM همکاری شود و توانایی‌های واتسون بکار گرفته شود. یکی به صورت برنامه‌ای برای اندروید و یا iOS به طوری که کاربر هر سؤالی که می‌خواهد در هر زمینه‌ای از طریق گوشی از واتسون می‌پرسد و واتسون جوابش را می‌دهد.

استفاده دیگر واتسون در فروشگاه‌های اینترنتی است. به صورتی که کاربر هر سؤالی در مورد کالای مورد نظرش داشته باشد، به صورت آنی جواب داده شود.

استفاده‌ی دیگر که خیلی مهم است، در صنعت پزشکی است. بدین وسیله، واتسون می‌تواند مردم را با استفاده از کتب پزشکی که بر روی حافظه‌اش ذخیره‌شده، در زمینه‌ی بهداشت و درمان راهنمایی کند و حتی کمک‌حال پرستاران و پزشکان باشد تا فرایند درمان دقیق‌تر انجام شود و خطاهای احتمالی برطرف شود.

دستبند Nymi

امروزه هر فردی برای کارهای روزمره‌ی خود احتیاج به تشخیص هویت دارد. داشتن کلید، نشانه‌ی هویت صاحب‌خانه و صاحب خودرو است. دانستن شماره‌ی کارت، رمز دوم و CVV2، نشانه‌ی صاحب کارت بانکی است. دانستن شناسه و رمز ایمیل، نشانه‌ی صاحب حساب پست الکترونیکی است. امروزه برای هر کاری باید چندین رمز، کارت، کلید یا وسیله برای مشخص نمودن هویتمان داشته باشیم. دستبند Nymi آینده‌ای را ترسیم می‌کند که در آن به سخت و پیچیده بودن شناسایی هویت در این زمان می‌خندیم.



دستبند Nymi از ریتم ضربان قلب برای تشخیص صاحبش استفاده می‌کند و با بلوتوث به دستگاه‌های مختلف متصل می‌شود و هویت صاحبش را برای آن دستگاه آشکار می‌کند.علاوه بر این، کاربر می‌تواند به کمک سنسور نزدیکی سنج و سنسورهای حرکتی که در دستبند Nymi موجود است، حرکت‌های خاصی را با دستش تعریف کند که فقط در صورت انجام آن حرکت، قفل دستگاه باز شود.اگر شخصی غیر از صاحب دستبند، بخواهد از آن استفاده کند، با تشخیص ریتم ضربان قلب فرد غریبه، Nymi قفل می‌شود.

انقلاب در بازی‌های رایانه‌ای با Oculus Rift

روزگاری داشتن یک عینک که هر لنزش یک تصویر جداگانه بر روی چشم منعکس بکند و بتوان از طریق آن قدم به دنیای دیگری گذاشت، آرزوی انسان‌ها بوده است. تحقیقات زیادی هم در این زمینه انجام‌گرفته و مدل‌های مختلفی هم ساخته شدند ولی شاید بتوان Oculus Rift را اولین مدل کاربردی در این گروه دانست که تجربه‌ی نسبتاً موفقی هم در این زمینه دارد. قبل از این یک مدل از عینک Oculus Rift رونمایی شد که به خاطر کیفیت کار و طبیعی بودن تصویرش، سر و صدای زیادی هم به پا کرد و قرار است در سال ۲۰۱۴ از مدل دیگری رونمایی بشود. با وجود سنسورهای حرکتی که در این عینک وجود دارد، شخصی که این عینک را به چشمش می‌زند، می‌تواند با حرکت دادن سرش، همه‌جای فیلم یا بازی سه بعدی را ببیند. در این حالت این‌گونه به نظرش می‌رسد که انگار واقعاً در محیط دیگری قرار دارد.

تنها مشکل این دستگاه این است که شخصی که از آن استفاده می‌کند، ممکن است به خاطر حرکات غیرمعمول که با چشمش می‌بیند، دچار بیماری حرکتی (مشابه همان مشکلی که افراد هنگام سفر با کشتی یا هواپیما پیدا می‌کنند) بشود. امیدواریم در نسخه‌ی جدید Oculus Rift راه‌حلی برای این مشکل اندیشیده شود.

منبعی نوین برای انرژی الکتریکی

هرروز شاهد پیشرفت‌های جدیدی در حوضه‌ی انرژی‌های پاک هستیم ولی احتمالاً در آینده هر کدام از ما منبعی انرژی الکتریکی خودمان می‌شویم.

Solepower یک اختراع شگفت‌انگیز در این حوزه است که انرژی ناشی از حرکت انسان بر روی زمین را از کف پای او به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند. این طرح که قرار است سال ۲۰۱۴ وارد بازار شود در ابتدا برای دستگاه‌های کوچک مثل تلفن‌های همراه و پخش‌کننده‌های موسیقی بکار خواهد رفت. سازندگان Solepower می‌گویند حدود ۲ کیلومتر پیاده‌روی، انرژی لازم را برای شارژ یک گوشی هوشمند تأمین می‌کند. در حال حاضر این دستگاه برای سربازان در مناطق نظامی، افرادی که گشت و گذار در طبیعت می‌کنند، مردم مناطقی که دچار سوانح طبیعی می‌شوند و مردم مناطق دور‌افتاده که دسترسی آسان به انرژی الکتریکی ندارند، کاربرد ویژه خواهد داشت.

 

omni

Virtuix Omni دوربین Oculus Rift را تکمیل می‌کند. این دستگاه را می‌توان یک تردمیل ۳۶۰ درجه نامید که با کفش مخصوصش می‌توانید به هر طرف بر روی آن حرکت کنید. Oculus Rift تنها دید ۳۶۰ درجه درون فیلم و یا بازی به شما می‌دهد. در صورتی که با Virtuix Omni می‌توانید درون بازی به صورت واقعی حرکت کنید. هر بازی و یا نرم‌افزاری که از موس و صفحه‌ی کلید برای کنترل حرکت استفاده می‌کند را می‌توان به وسیله‌ی Virtuix Omni هدایت کرد.

ترکیب Virtuix Omni و Oculus Rift تنها برای بازی کردن نیست و اهداف خیلی مهم‌تری برای آن‌ها وجود دارد. توریسم مجازی، شبیه‌سازی محیط کار، بازدید مجازی از موزه‌ها و … از جمله قابلیت‌های مهم و کاربردی این اختراعات است.

لباس رنگی رنگی!

در نیمه‌ی دوم سال ۲۰۱۴ قرار است شاهد لباس‌هایی باشیم که در حین ورزش به ما می‌گویند چقدر انرژی مصرف می‌کنیم.

Radiate athletic wear نوعی لباس «ترموکرومیک» است که بالا رفتن دمای بدن باعث عوض شدن رنگ آن می‌شود. در هر قسمت بدن که دما بالاتر باشد، رنگ لباس در همان قسمت شدیدتر می‌شود. این لباس با این کار هم شخص را ترغیب به ورزش بیشتر می‌کند و هم در حین ورزش با جذب گرما باعث خنک شدن بدن او می‌شود. اگر می‌خواهید ماهیچه‌های خاصی را تقویت کنید، می‌توانید با پوشیدن این لباس، مدیریت بهتری بر ورزشی که می‌کنید، داشته باشید.

منبع : cnet - gadgetnews







تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Ali
۲۲:۱۳ ۱۲ دی ۱۳۹۲
وووووووووووهههههههههههههه
محمد علی جعفری
۱۳:۱۹ ۱۲ دی ۱۳۹۲
عجیبا غریبا...
hossin
۲۲:۴۱ ۱۱ دی ۱۳۹۲
oops