سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشهد/

وضعیت تامین آب مشهد از سد دوستی بررسی شد

با حضور معاونان استاندار و در نهمین جلسه ی ستاد پیگیری ویژه ی طرح های مهم و محرک توسعه ی استان وضعیت تامین آب مشهد از سد دوستی بررسی شد.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران مشهد،محمدحسن واحدی در این جلسه با اشاره به نیاز سالانه 425 میلیون متر مکعب آب شهر مشهد در افق 1420 اظهار داشت: باید 125 میلیون متر مکعب آن از طریق بهینه سازی و بازچرخانی آب، 125 میلیون متر مکعب از طریق استحصال آب از چاه های دشت مشهد و چناران، 30 میلیون متر مکعب از طریق کوه های هزار مسجد، 100 میلیون متر مکعب از طریق حق آبه هریرود، 15 میلیون متر مکعب از طریق سد ارداک و 30 میلیون متر مکعب از طریق سدهای طرق و کارده تامین شود.

وی به اجرای خط انتقال آب از سد دوستی به مشهد اشاره کرد و افزود: تاکنون برای این پروژه 364 میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است و سهم عمده ای از آب مشهد از این طریق تامین می شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی، از تامین آب با توجه به خشکسالی های اخیر و افت سطح آب های زیرزمینی به عنوان یک چالش یاد کرد و گفت: باید از طریق بهینه سازی مصرف آب در تمامی بخش های خانگی، صنعتی و کشاورزی نسبت به کاهش مصرف آن، برنامه ریزی و تلاش شود.

وی با بیان این که موضوع تامین آب استان با توجه به خشکسالی های اخیر و تردد سالانه 28 میلیون زائر از اهمیت ویژه ای برخوردار است تصریح کرد: این موضوع در شورای عالی آب کشور و با حضور رییس جمهور پیگیری خواهد شد.

واحدی به مصرف 92 درصدی آب در بخش کشاورزی اشاره کرد و خواستار تدوین طرح بهینه سازی آب در این بخش توسط سازمان جهاد کشاورزی شد.

وی افزود: با اجرای سیستم های نوین آبیاری، تغییر الگوی کشت و جلوگیری از فعالیت چاه های غیر مجاز می توان این موضوع را ساماندهی کرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی به اقدامات صورت گرفته توسط شرکت های آب منطقه ای، آبفای استان و آبفای مشهد، به منظور اجرای پروژه های آبرسانی و ذخیره سازی مناسب آب اشاره کرد و گفت: باید با استفاده از ظرفیت ماده ی 214 قانون برنامه ی پنجم مبنی بر استفاده ی از ظرفیت بخش خصوصی، از توان این بخش استفاده کرد.

واحدی خواستار پیگیری مدیران دستگاه های اجرایی جهت جذب بودجه های در اختیار وزارتخانه ها به منظور تامین منابع مالی اجرای پروژه های این حوزه شد.

وی با اشاره به ظرفیت به وجود آمده جهت استفاده از فاینانس خارجی اظهار داشت: آخرین وضعیت پروژه هایی که امکان استفاده از این فرصت را دارند بررسی و نسبت به عملیاتی شدن آن اقدام خواهد شد.

رضا جمشیدی معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری خراسان رضوی نیز در این جلسه با اشاره به مضیقه های اعتباری در سال جاری و پایین بودن میزان تخصیص گفت: باید با اولویت بندی و برنامه ریزی مناسب از منابع موجود در راستای توسعه ی فعالیت های عمرانی نهایت استفاده را برد.

وی با بیان این که اعتبارات عمرانی استان ها از هشت هزار و 200 میلیارد تومان به پنج هزار و 500 میلیارد تومان کاهش یافته، از رشد منفی 33 درصدی اعتبارات عمرانی کشور در سال 93 در مقایسه با سال جاری خبر داد و گفت: اعتبارات عمرانی کشور نیز از 56 هزار میلیارد تومان به 37 هزار میلیارد تومان کاهش یافته است.

وی افزود: به منظور تامین بودجه های مورد نیاز باید از منابعی نظیر صندوق توسعه ی ملی و فاینانس خارجی استفاده کرد.

در ادامه غلامرضا اسدالهی نماینده مردم تایباد، تربت جام و باخرز در مجلس شورای اسلامی که به نمایندگی از مجمع نمایندگان استان در جلسه حضور داشت، با اشاره به عدم تخصیص مناسب بودجه ی سال جاری اظهار داشت: به منظور تکمیل پروژه های عمرانی باید به فکر تعریف منابع جدید مالی و استفاده از ردیف های در اختیار وزارتخانه ها باشیم.

وی با بیان این که تاکنون تنها از 10 درصد از منابع صندوق توسعه ی ملی جهت اجرای پروژه های عمرانی در کشور استفاده شده است، گفت: منابع خوبی در اختیار این صندوق است که باید از آن استفاده شود.

گفتنی ست در ابتدای این جلسه، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان گزارشی از آخرین اقدامات در خصوص تامین آب مشهد به جلسه ارایه کرد./س

برچسب ها: وضعیت ، آب ، مشهد
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.