به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران؛ در زمستان سبزیجات زیادی نسبت به تابستان در دسترس نیست ولی می توانیم با خوردن برخی از آیتم های غذایی بسیار ضروری در این فصل مواد مغذی را به بدن خود برسانیم.
1. انار
این میوه، معدن مواد مغذی است و می توانید از طریق آبمیوه و یا به شکل طبیعی مصرف کنید. انار غنی از آنتی اکسیدان است که کمک می کند رادیکال های آزاد موجب اکسید شدن کلسترول LDL (کلسترول بد) نشود. انار همچنین به دلیل کاهش دادن روند ایجاد پلاکه در عروق برای قلب مفید است. از آنجا که این میوه یک میوه زمستانی است بهتر است از آن بهترین استفاده را ببرید.
2. سبزیجات برگ سبز و تیره
سبزیجاتی به خصوص نظیر کلم و "برگ چغندر" در ماه های زمستانی به خوبی رشد می کنند. آنها حاوی مقادیر زیادی ویتامین A و K هستند.
3. مرکبات
گرچه ممکن است این میوه ها در تابستان نیز یافت شوند ولی در ماه های زمستان آبدار تر هستند. به ویژه گریپ فروت سرشار از ویتامین C است. مرکبات همچنین حاوی رنگیزه های زرد است که به افزایش سطح HDL (کلسترول خوب) کمک کرده و سطح کلسترول بد را پایین می آورد.
4. سیب زمینی
اگرچه ممکن است مضرات سیب زمینی سرخ کرده نام سیب زمینی را خراب کرده باشد و عده ای تصور کنند که سیب زمینی برای سلامتی مضر است ولی در واقع سرشار از موادمغذی است. سیب زمینی حاوی ویتامین C، B6، انتوسیانین، آنتی اکسیدان، "اسید فولیک"، نشاسته و مقادیر زیادی فیبر است.اگر آنها را سرخ نکنید می تواند یکی از سالم ترین غذاها باشد.
5. هویج
یکی دیگر از سبزیجات زمستانی بسیار مفید هویج است. هویج حاوی کاروتن، "بتا کاروتن" و "لیکوپن" است که پوست را در برابر اشعه مضر خورشید محافظت می کند. اگرچه در ماه های زمستانی زیاد نور خورشید را نمی بینید ولی باز هم در معرض اشعه های مضر ماورا بنفش قرار دارید و خوردن هویج در برنامه های غذایی به محافظت پوست و بدن کمک می کند.
منبع: نیک صالحی
انتهای پیام/