سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بازخوانی یک واقعه تلخ؛

رمز گشايي فتنه 88 از مصاحبه يك روز قبل از انتخابات موسوی با تایم + فیلم

فتنه 88 از جمله وقایعی بود که باید از ابعاد و زوایای مختلف به آن پرداخت تا زوایای پنهان آن برای مردم به صورت شفاف آشکار شود. ما قصد داریم در این گزارش به بررسی هشت ماهه فتنه 88 و زوایای آن بپردازیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران، به صورت صریح و شفاف باید گفت بررسی شفاف فتنه 88 را باید از یک مصاحبه آغاز کرد، مصاحبه‌ای که یک روز پیش از انتخابات میرحسین موسوی با مجله تایم آمریکا انجام داد.

وی در این مصاحبه پیش از حضور مردم پای صندوق‌های رای از پیروزی بلامنازعش در انتخابات 22 خرداد 88 خبر می‌دهد.

هنگامی که از وی درباره اقبال مردم به رقیب انتخاباتی‌اش پرسیده می‌شود موسوی با صراحت کلام می‌گوید؛ تغییرات از مدت‌ها قبل به نفع وی آغاز شده است و هیچ عقب‌گردی در کار نیست.



این صراحت بیان موسوی و بیان این جمله که هیچ راه بازگشتی وجود ندارد و همه چیز به وی و پیروزی‌اش در انتخابات 22 خرداد 88 ختم می‌شود از وجود حس دیکتاتوری قوی در وی حکایت می‌کند.

تشویش جامعه در هشت ماه پس از حضور پرشکوه مردم در انتخابات سال 88 آنقدر طولانی می‌شود و با عداوت دشمنان نظام درآمیخته است که این چسبندگی در نقطه عطف فتنه یعنی عاشورای 88 دیگر قابل تمییز و تفکیک نبود و ما شاهد بودیم که بسیاری از مشکلات برای کشور در این مقطع بوجود می‌آید.

معرکه فتنه 88 آنقدر برای دشمنان نظام جذاب بود که افرادی همچون مسعود رجوی صراحتا می‌گوید؛‌ سر و جانم فدای این جنبش و مریم رجوی نیز آنرا بهار می‌خواند.



فتنه 88 به گونه‌ای رقم می‌خورد که حتی پای رقاصه‌های لس‌آنجلسی به آن باز می‌شود که از این مقطع به عنوان نقطه امید خود یاد می‌کنند.

فتنه 88 و درک واقعیت‌ها درباره این وقایع را باید به صورت جزء به جزء مطالعه کرد به طوری که می‌توان با مطالعه دقیق آن به این نتیجه رسید که حضور عناصری همچون اردشیر امیرارجمند در ستاد میرحسین موسوی اتفاقی به یک باره نبوده است، عنصری که از طریق برادرش در ستاد شورای ملی مرتبا فتنه 88 را مدیریت می‌کرد، نقش تاثیرگذاری در وقایع سال 88 داشت.



فتنه‌گران داخلی و خارجی با یک همگرایی توانستند سوگواری عاشورای 88 را در چند خيابان تهران به صحنه اغتشاش و آشوب تبدیل کنند که در این میان موسوی و کروبی به عنوان سران فتنه در راس هرم نه تنها خود را از فتنه عاشورا جدا نکردند بلکه با حمایت از آنها آنرا به نام خود رقم زدند و به واقع به دشمن مردم تبدیل شدند، که در این میان سران استکبار از جمله اوباما با صراحت کلام به حمایت از فتنه‌گران و شخص موسوی پرداخت. 

اوباما در اظهارنظری قاطع در یک سخنرانی اعلام کرد که دولت آمریکا از اقدامات موسوی در ایران صراحتا حمایت می‌کند.



در جریان اتفاقاتی که پس از انتخابات سال 88 رخ داد به طور قاطع می‌توان گفت 17 سفارتخانه غربی از جمله سفارت انگلیس نقش بی‌بدیلی را در این فتنه ایفا کردند و در جریان اهانت به ارزش‌های عاشورا که برای مردم ناراحت‌کننده بود نقش مهمی را ایفا کردند.

اما اینگونه دخالت و همگرایی فتنه‌گران در روز عاشورا بی‌پاسخ نماند و مردم کمتر از 72 ساعت در خیابان‌های سراسر کشور علیه این اقدام قیام و حماسه 9 دی را رقم زدند.



حماسه 9 دی نشان داد که مردم با تمام وجود اعتقاد دارند که عاشوراییان را با کربلا آزمودن خطاست لذا آنها با تمام وجود و در راستای حمایت از مقام معظم رهبری و آرمان‌های انقلاب وارد صحنه شدند که در این میان برخی از جاماندگان نیز که در انتخابات 88 همسویی با نظر سران فتنه داشتند جلوی غفلت خود را گرفتند و وارد میدان شدند.



عدم اصلاح رفتار موسوی و کروبی از مهمترین نکاتی  است که باید به آن اشاره کرد به طوری که شاهدیم در 26 بهمن آنها دوباره مردم را برای حضور در خیابان‌ها دعوت می‌کنند و این سبب می‌شود که ناامیدی مردم و مسئولین از این دو به قطعیت برسد و به این درک واقعی دست پیدا کنیم که حصر کمترین چیزی بوده است که نظام برای آنها در نظر گرفته است.


فعالیت‌های این دو فرد در جریان انتخابات سال 88 سبب شد که آنها برای همیشه از اذهان عمومی پاک و راهی برای بازگشت به میان مردم نداشته باشند، از این رو به طور حتم نه‌تنها موسوی و کروبی، بلکه وابستگان به آنها نیز که هنوز درباره سال 88 و وقایع آن هیچگونه تبری نجستند باید بدانند که مردم راهی را برای بازگشت دوباره آنها باز نخواهند کرد و سودای آنها برای حضور در صحنه قدرت و کشور یک رویاست که هیچگاه به واقعیت تبدیل نمی‌شود.


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.