سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشهد/معاون مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خميني(ره):

آستان قدس رضوي مصاديق كاربردي وقف را به جامعه شناساند

معاون پژوهشی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خميني(ره) گفت:آستان قدس رضوي به عنوان بزرگترين نهاد موقوفاتي جهان اسلام توانسته منشاء خدمات و ثمرات فراواني براي جامعه اسلامي باشد و مصاديق كاربردي وقف را به جامعه بشناساند.

 


به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی خسروی در نشست علمی، تخصصی نقش وقف در تحولات پژوهشی، فرهنگی و اقتصادی که در محل بنیاد پژوهش‌های اسلامي آستان قدس رضوی برگزار شد، اظهار کرد: وقف اقیانوس گسترده‌ ناشناخته‌ای است كه ظرفيت بسیار وسیعی در هدایت جامعه بشری به سوی خدمت همنوعان دارد که باید از این ظرفیت استفاده کرد.

وي تصريح كرد:وقف از مسائل فوق‌العاده مهم و تأثیرگذار در تمام ابعاد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جامعه است.

مؤسس بنیاد پژوهش و توسعه وقف افزود: در سالیان گذشته روزی به نام وقف در شورای فرهنگی عمومی تصویب نشده بود که بعد از پیگیری‌های متناوب بهترین مناسبت روز رحلت پیامبر اکرم(ص) در نظر گرفته شد که این روز نیز به دلیل روز عزاداری پیامبر(ص) به روز قبل از آن یعنی 27 صفر به عنوان روز وقف نام‌گذاری شد.

وی تصریح کرد: قوی‌ترین انگیزه‌ای که وقف را ایجاد می‌کند غیر از نوع‌دوستی، ابدیت‌خواهی انسان است و باید از این حس خوب استفاده شود.

خسروی با اشاره به اینکه وقف نهاد تأسیسی در اسلام نیست بلکه نهادی امضایی‌ است، افزود: اسلام وقف را امضاء کرده و به آن جهت الهی داده و شکلی جدید و نوین به آن بخشیده است..

وی با بیان اینکه یکی از دلایل ماندگار وقف در جامعه این است که نیت واقف را هیچکس حتی مرجع تقلید نمی‌تواند تغییر دهد، افزود: بیشترین نیات واقفین نیات فرهنگی است و اين از افتخارات جامعه اسلامي است..

خسروی با اشاره به اینکه شکل معماری اغلب شهرهای اسلامی از وقف و موقوفات متأثر شده است،افزود: در هر شهر اسلامی، ابتدا مسجد، بازار و حمام ساخته می‌شده و سپس در شعاع آن خیابان‌ها شکل می‌گرفت و باید در نظر داشت که هر سه این موارد از ابنیه وقفی بوده است.

وی با بیان اینکه نیت واقفین در هر دوره‌ای نشانگر وضع خاص سیاسی آن دوره بوده است، گفت: در مقطعی وقف برای چاه‌ها و قنوات و آب زیاد بوده و در دوره‌ای برای درمانگاه‌ها و بیمارستان و در دوره‌هایی دیگر نیز برای مواردی دیگر که این مسئله نشانگر این است که در هر دوره‌ای نسبت به مسئله‌ای که در آن جامعه حاکم بوده وقف و نیات واقفان در آن راستا شکل می‌گرفته است.

مؤسس بنیاد پژوهش و توسعه وقف تصريح كرد: پس از پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي و بنا به دستور امام خميني(ره) كه تمام اموال موقوفه بايستي به وقفيت بازگردانده شود،وقف در ايران اسلامي دوباره احياء شد و نهادي مانند آستان قدس رضوي با تكيه بر عوايد موقوفات و شكوفايي آنها توانسته با احداث دانشگاه‌ها،بيمارستانها و موسسات فرهنگي متعدد، ظرفيت عظيم وقف را به جهانيان بشناساند./س


برچسب ها: معاون ، پژوهشی ، مؤسسه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.