به گزارش
خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، دكتر حسن ستوده تهراني متولد 1286 ش)، استاد دانشگاه و نویسنده. در تهران متولد شد.
پس از پایان دوره ابتدایى و متوسطه در سال 1304 ش از مدرسه علوم سیاسى فارغ التحصیل و وارد وزارت دادگسترى شد، در سال 1306 ش براى ادامه تحصیل به فرانسه عزیمت كرد و موفق به اخذ لیسانس و دكترى در اقتصاد و امور ادارى شد.
وی ضمن تحصیل در دانشكده حقوق پاریس موفق به دریافت دیپلم مدرسه علوم سیاسى در رشته مالى شد و در سال 1315 ش به ایران مراجعت و در دانشكده حقوق به تدریس آمار و حقوق ادارى اشتغال یافت تا آنكه كرسى تدریس تاریخ دیپلماسى عمومى به وى واگذار شد.
از آثار وى: "تاریخ دیپلماسى عمومى"، در دو مجلد.[1] فرزند حاج علیاكبر بازرگان، در 1286 در تهران متولد شد، پس از اتمام دوره دبستان و دبیرستان وارد دانشكده حقوق تهران شد و لیسانس گرفت.
در 1307 در زمره دانشجویان اعزامى به اروپا قرار گرفت و به فرانسه عزیمت كرد و در پاریس دوره لیسانس و دكترا را گذرانید و به ایران بازگشت.
در 1318 پروانه وكالت دادگسترى گرفت و در همان سال به سمت دانشیارى آمار در دانشكده حقوق انتخاب شد و یك سال بعد استاد كرسى تاریخ دیپلماسى عمومى شد و پس از چندى، كرسى استادى حقوق تجارت و حقوق دریائى و هوائى را عهدهدار شد.
وى مدتى نیز معاونت دانشكده حقوق را عهدهدار بود، دكتر ستوده تهرانى ضمن عهدهدارى وظایف دانشگاهى، مشاعلى را نیز احراز كرد از جمله چندى مشاور حقوقى و رئیس اداره بررسى و آمار بانك كشاورزى بود.
چندى هم عضویت هیئت مدیره شركت سهامى بیمه را عهدهدار و در 1332 در كابینه سپهبد زاهدى، به معاونت وزارت اقتصاد برگزیده شد و قریب یك سال و نیم در آن سمت بود.
دكتر ستوده تالیفاتى براى تدریس رشته تخصصى خود انتشار کرده، از جمله سه جلد تاریخ دیپلماسى عمومى است كه سالها در دانشكده حقوق تدریس میشد.
وى از وكلاى مبرز دادگسترى بود و چون به زبانهاى فرانسه و انگلیسى تسلط داشت، بیشتر شركتهاى خارجى وكالت خود را به او واگذار میكردند.
انتهای پیام/