به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ در طرح جایگزینی درختان بلوط خشک شده با نهال های جدید و سالم ، تاکنون بیش از 200 هکتار از این جنگل ها با حدود 3 هزار نهال تازه کاشته شده احیا شد.
مدیر کل منابع طبیعی استان فارس با بیان اینکه این طرح در بیش از 4 هزار هکتار از جنگل های دشت برم کازرون اجرا می شود گفت: بلوط هایی که هم اکنون کاشته می شود ، نهال های یک ساله هستند به همین سبب تا 14 سال دیگر از گزند سوسک های چوبخوار در امانند چرا که سوسک چوبخوار فقط به درختان بلوط بالای 15 سال حمله می کند.
بردبار با بیان اینکه 60 درصد درختان بلوط خشک شده اند ادامه داد: علت خشک شدن آنها را هجوم سوسک های چوبخوار ، خشکسالی های چند سال اخیر ، کشت دیم در جنگل ها و بیماری زغالی بلوط است.
مدیر کل منابع طبیعی استان فارس افزود: برای جلوگیری از خشک شدن درختان بلوط در جنگل های استان فارس تلاش کرده ایم زراعت های دیم در این جنگل ها را که موجب جذب آب و خشک شدن درختان می شود ساماندهی کنیم.
سوسک چوبخوار آفت بسیار خطرناکی است که در هر مرحله با تخم گذاری در تنه درختان بلوط باعث می شود با تغذیه لارو از آب درون آوندها ، درخت کاملا خشک شود.
وی گفت: در استان فارس 10 میلیون و 20 هزار هکتار عرصه های منابع طبیعی وجود دارد که 2 میلیون و 200هزار هکتار از آنها جنگل است/س.
انتهای پیام/