سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واشنگتن پست:

رابطه با ايران ستون فقرات اقتصاد امارات را تشكيل مي‌دهد

روزنامه واشنگتن پست در گزارشی به بهبودی مبادلات تجاری میان ایران و امارات متحده عربی پرداخت و نوشت رابطه با ایران ستون فقرات اقتصاد دوبی را تشکیل می‌دهد.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران؛ واشنگتن پست در گزارشی به قلم جیسون رضاییان خبرنگار  خود می‌نویسد: پس از کاهش شديد مبادلات تجاري ميان ايران و امارات در شروع سال 2012 ، انتقال کالا بین ایران و دوبی دوباره رو به بهبودي است ، كه تاكيدي بر اقدام توازن ساز ظریف امارات متحده عربی در حفظ روابط مهم تجاری و جلب رضایت متحدان غربی خود است.

مجموعه ای از عوامل اقتصادی در ایران – از جمله تحریم های شدید بین المللی برسر فعالیت های هسته ای ايران  - منجر به کاهش مبادلات تجاري ايران با امارات متحده عربی شد و از 24 میلیارد دلار در 2011 به 15 میلیارد دلار در سال گذشته رسيد.

بنا به آماري كه در ماه نوامبر توسط مقامات گمرکی ایران  منتشر شد، امارات متحده عربی هنوز منبع مهم واردات به ایران  است كه در سال جاری بیش از 20 درصد از کل واردات  ايران را به خود اختصاص داده و پس از آن چین و هند قرار دارند . اين سه كشور تقریبا نیمی از کل واردات ایران را تشکیل می دهند .
 
 بنا بر اعلام  اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات متحده عربی مجموع مبادلات به ده ميليارد دلار كاهش خواهد يافت . اما کسب و کار در حال بهبود است ، ودر نتیجه پیشرفت دیپلماتیک میان تهران و قدرت های جهانی که ماه گذشته به یک توافق موقت برسر برنامه هسته ای جمهوری اسلامی منجر شد، ملوانان ایران ازپول ملي قوی تر و با ثبات تربهره مند شده اند.
 
احمد حاجيان ، یکی از 40 هزار ملوان ایرانی شاغل در حوزه حمل و نقل کالا میان ایران و بنادر خلیج فارس گفت:" ما معتقدیم که بهبودي اوضاع ادامه خواهد يافت ." 

براي ایرانیان، تجارت با دبی دسترسی به محصولاتي را كه آنها در شرايط عادي نمي توانستند خريداري كنند،  فراهم می کند.
 
حجم تجارت دریایی ایران و دبی سالانه بیش از 1 میلیون تن کالا است، که توسط 2800 کشتی های ایرانی حمل و نقل می شوند.
 
اگرچه امارات متحده عربی آشکارا حامی سیاست های آمریکا در قبال ایران است ، وبا وجود اختلاف دیرینه با تهران برسر سه جزیره خلیج فارس ،امارات  همواره روابط مثبتی را با هر دو کشور حفظ  کرده است.
 
ناظران جامعه کسب و کار محلی برسر این نکته اتفاق نظر دارند که  دبی  مبادلات تجاری خود را با ایران به دستور ایالات متحده محدود کرده است.
 
لودمیلا یامالووا، شریک مدیریت در شرکت حقوقی یامالووا و پلوکا مستقر در دوبی و تحلیلگر کسب و کار در امارات متحده عربی گفت:" مقامات یک راه هوشمندانه برای مقابله با این مسائل ژئوپلیتیکی که هراز چند گاهی پیش می آیند ،ابداع و  فرمولی برای دلجویی از غرب و درعین حال ،تداوم رابطه با همسایه خود پیدا کرده اند" 
 
این که جان کری وزیر خارجه آمریکا و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در این ماه سفر رسمی به امارات متحده عربی داشتند تا در مورد مسائل مشترک بحث و گفتگو کنند ، تأکیدی بر اهمیت استراتژیک این کشور حوزه خلیج فارس برای واشنگتن و تهران است.
 
ملوانان ایرانی می گویند که با تقویت ارزش پول ایران، دادوستد کالا در حال بازگشت به سطح قبل از تحریم ها است.


از زمان انتصاب روحانی در ماه اوت، ریال   درنرخی حدود 15 درصد قوی تر از روزی که او، انتخاب شد  تثبیت شده است. و قدرت خرید مصرف کنندگان ایرانی در حال بازگشت است. 
 
غلامرضا شیرازی ، یکی ازاعضای یک گروه شش نفره که دو بار در ماه به بندر بوشهر محموله حمل می کند گفت:"کار ما برای اقتصاد دبی بسیار مهم است، و   سال ها همینطور بوده است. آنها آن را می دانندو ما هم آن را می دانیم ، " 
 
حاکمان دبی تجارت با ایران را یک واقعیت زندگی می دانند که  حتی در حالی که دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس کسب و کار با همسایه شمالی خود را طرد کردند آنها ماهرانه به حمایت از آن ادامه دادند. حاکمان امارات می دانند که رابطه همزیستی با ایران به شکل گیری ستون فقرات اقتصاد دوبی کمک کرده است.
 
یامالووا گفت: "تجارت بین ایران و امارات به لحاظ تاریخی بسیار مهم است. حتی با وجود تنش های سیاسی که در سال های اخیر بوجود آمده ، اهمیت ارتباط بین دو کشورنمی تواند از بین برود."
 
هنگامی که  توسعه دوبی در نیمه دوم قرن 20 آغاز شد، فعالیت های تجاری این شهر در سواحل آن ، نقطه بارگیری و ارسال محموله به مقصد اقیانوس هند و خلیج فارس متمرکز شده است.
 
ده ها فروند کشتی تک دکلی - قایق های چوبی سنتی –که از دیرباز مورد علاقه ملوانان منطقه ای بوده سطح نهرها را پوشانده اند.
 
در خیابان بنی یاس ، که در امتداد نهر قراردارد کالاهایی به مقصد ایران انباشته شده است.
برای چندین دهه این منطقه یک مرکز کسب و کار برای شرکت های متعلق به ایران شده است.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.