وزیر کشور در پاسخ به سوالی درخصوص مسائل مربوط به مرزها بیان داشت: در بودجه سال 93 درباره مسائل موجود در مناطق مرزی تصمیمات خوبی اتخاذ شده است.
وی افزود: برای بحث مدیریت کنترل مرزها که به انسداد مرز معروف بوده، معادل اعتبار سال 1392 در سال 1393 برای آن بودجه در نظر گرفته شده است.
رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: با توجه به وجود حفرهها و حلقههای مفقودی که در مناطق مرزی به خصوص در مناطق شرقی کشور داریم امیدواریم در این مناطق به موفقیتهای لازم دست پیدا کنیم و حفرههای موجود در این مناطق را به اتمام برسانیم.
وزیر کشور تصریح کرد: یک درآمد هزینهای به لطف دولت برای مدیریت مناطق مرزی در نظر گرفته شده است که این موضوع به اختصاص درآمد بازارچههای مرزی به خود این مناطق اشاره دارد.
وی تاکید کرد: یک ردیف بودجه جدید در راستای توسعه مناطق غرب و شرق مرزی در بودجه 93 در نظر گرفته شده که رقم خوبی نیز به آن اختصاص یافته است که براساس آن وزارت کشور میتواند در امور زیربنایی و اصلاح ساختارهای استانهای مرزی قدمهای خوبی بردارد.
رحمانی فضلی تاکید کرد: همچنین ردیف بودجه جدیدی به مبلغ 20 میلیارد تومان برای مابهالتفاوت سود مناطق مرزی در بودجه 93 در نظر گرفته شده است که طبق آن افرادی که در مناطق مرزی سرمایهگذاری کنند میتوانند از این مبالغ برای پرداخت مابهالتفاوت خود استفاده کنند.
وزیر کشور ادامه داد: کارگروه ویژه مرز از سوی شورای امنیت که وزیر کشور ریاست آنرا بر عهده دارد تشکیل شده است که در این کارگروه برنامهریزیهایی در راستای تشکیل مدیریت یکپارچه مرزی اتخاذ شده است و از همه دستگاههایی که عضو این کارگروه هستند درخواست شده با توجه به مصوبات این کارگروه در مناطق مرزی هزینههای لازم را پرداخت کنند.
وی اظهار داشت: برنامههایی که برای مرز و مناطق مرزی تعیین شده، قابل قبول بوده، به گونهای که ردیف بودجه 100 میلیارد تومانی برای استان سیستان و بلوچستان در نظر گرفته شده است.
رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: وزارت کشور با
نگاه توسعه مرزها تصمیمات جدیدی را در این باره اتخاذ خواهد کرد و بر این باور است
که مرزها و مناطق مرزی فرصت خوبی برای کشور است تا با نگاه توسعه پایدار و امنیت
پایدار در این مناطق اقدامات لازم را انجام دهیم.
رحمانی فضلی درباره برگزاری نشست خود با احزاب اظهار داشت: معاون سیاسی وزارت کشور رایزنیهای لازم را درباره این جلسه انجام داده و هفته آینده بنده جلسهای را با احزاب در راستای تعامل سازنده خواهم داشت.
وی با بیان اینکه از تمامی احزاب اصلاحطلب و اصولگرا که در چارچوب قانون فعالیت میکنند دعوت به عمل میآید، افزود: با توجه به تاکیدات رئیسجمهور بر تقویت احزاب و تاثیرگذاری آنها در فعالیتهای جامعه امیدواریم این جلسه بتواند راه حل موثری را در راستای بهبود وضعیت احزاب ایجاد کند و همچنین از تمامی احزاب از دو سه روز قبل به این جلسه دعوت شدهاند و به طور حتم از رسانههای جمعی برای حضور در این جلسه دعوت خواهیم کرد
رحمانی فضلی در پاسخ به سوالی درباره انجام نظرسنجی درباره برقراری رابطه میان ایران و آمریکا اظهار داشت: نظرسنجی درباره این موضوع به وزارت کشور ربطی ندارد و وزارت کشور متولی این امر نبوده و نیست.
وی درباره اتفاقات اخیر استان کردستان گفت: در مناطق مرزی ترددهای مختلفی انجام میشود که گاها در این ترددها موضوعاتی از قبیل قاچاق کالا رخ میدهد که سبب درگیری نیروی انتظامی با این قاچاقچیان میشود که ناگزیر اتفاقاتی نیز رخ میدهد و در این رابطه معاون امنیتی خود را درباره کشته شدن برخی از هموطنان کُرد مامور کردهام تا به این موضوع رسیدگی کند و اگر به این نتیجه برسیم حقی از کسی ضایع شده، یقینا به آن رسیدگی خواهیم کرد.
رحمانی فضلی در پاسخ به سوالی درباره عدم وجود سازمانی برای رسیدگی به مشکلات خبرنگاران گفت: وزارت کشور درباره این موضوع هیچگونه مسئولیتی ندارد اما بنده با توجه به سابقهای که در این راستا داشتم باید بگویم همیشه دوستان خبرنگار ما گلایه و مشکلاتی داشتند که بحث امتیازدهی به آنها هیچگاه مشخص نبود، از این رو اگر ما بخواهیم خبرگزاریها، سایتها و رسانههای جمعی مختلف را سازماندهی کنیم تا خبرنگاران را طبقهبندی کنیم و انگیزه آنها را ارتقا دهیم باید تلاش مضاعفی انجام دهیم و خود جامعه رسانهای نیز باید در این راستا وارد عمل و صنف خبرنگاران نیز دارای تعریف مشخصی شود.
انتهای پیام/