سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شهرکرد/سالانه هزار هکتار از جنگل های استان:

برای تأمین سوخت و تولید زغال سوخته می شود

سالانه هزار هکتار از جنگل های استان چهارمحال و بختیاری، معادل 447 هزار متر مکعب چوب درختان بلوط و بنه، به بهانه تأمین سوخت و تولید زغال سوخته می شود.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهرکرد:

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری گفت: ساکنان حاشیه جنگل که 19 هزار خانوار ساکن در 370 روستای حاشیه جنگل هستند، سالانه هزار هکتار از جنگل های استان، معادل 447 هزار مترمکعب چوب درختان بلوط و بنه را به بهانه تأمین سوخت و تولید زغال می سوزانند.
خسرو عبداللهی حجم رویش جنگل های بلوط زاگرس را کمتر از یک متر مکعب در هکتار بیان کرد و افزود: این در حالیست که روستاییان و عشایر 6 برابر این مقدار رویش چوب جنگلی برداشت می کنند .

وی، تخریب کنندگان جنگل را سه گروه عمده دانست و گفت: گروه نخست قاچاقچیان سازمان یافته هستند، سپس روستاییانی که به مقدار جزئی زغال تولید و خرید و فروش می کنند و گروه سوم حاشیه نشینان جنگل که فقط برای تأمین سوخت خانگی درختان را قطع می کنند.

عبداللهی به کمبود نیروی انسانی و تجهیزات در مقابله با تخریب جنگل ها اشاره کرد و افزود: جنگل بانان در حالی به مبارزه با سوداگران جنگل می روند که از تجهیزات اولیه ای همچون بی سیم، موتورسیکلت، دوربین های شکاری و سلاح محروم هستند.
رئیس اداره فنی جنگل داری و جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری هم با اشاره به نابودی مناطق جنگلی بر اثر بهره ‌برداری های غیراصولی گفت: نابودی هر هکتار جنگل بیش از یک میلیارد تومان برای دولت خسارت به دنبال دارد و برای احیای هر هکتار جنگل 30 سال زمان نیاز است.
شهرام جزایری افزود: تراکم پوشش گیاهی و درختان جنگلی چهارمحال و بختیاری بر اثر کمرنگ بودن اقدامات حفاظتی و تخریب بخش‌ هایی از جنگل به دست قاچاقچیان زغال و اجرای طرح های عمرانی در معرض تُنک شدن و نابودی پوشش گیاهی قرار دارد.
فعال محیط زیست و کارشناس اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری هم عمده ترین عامل تخریب جنگل در این استان را تهیه مواد سوختی در طول سال های متمادی برشمرد و گفت: یکی از راهکارهای جلوگیری از تخریب جنگل در این مناطق، گازرسانی، ساخت جایگاه های توزیع سوخت و توزیع سیلندرهای گاز مایع است .
هومان خاکپور با اشاره به این که بلوط بهترین درخت برای تبدیل به زغال بوده و از همین رو، بازار قطع درختان کهنسال در مناطق جنگلی این استان داغ است، اضافه کرد: کشف بیش از 100 کوره زغال در مناطق جنگلی هلن، سبزکوه و مناطق جنگلی لردگان، از فعالیت گسترده قاچاقچیان زغال در استان چهارمحال و بختیاری حکایت دارد .

کارشناسان پیش از این، با هشدار در خصوص افزایش قاچاق زغال در منطقه از مسئولان خواسته بودند با راهکارهایی از جمله اعطای وام زمینه مناسب برای اشتغال افراد محلی را فراهم کنند، اما بی ‌توجهی به این هشدارها سبب شده تا برخی افراد ناگزیر به تهیه زغال و فروش آن روی آورند.

حدود 12 میلیون هکتار جنگل در کشور وجود دارد که 5 میلیون هکتار آن در منطقه زاگرس واقع شده است.

در استان چهارمحال و بختیاری ( در منطقه زاگرس ) هم پنج منطقه بازفت، اردل، لردگان، دوراهان و فلارد با 307 هزار هکتار وسعت، کانون های عمده مناطق جنگلی هستند که 98 درصد پوشش عمده جنگلی این مناطق را درخت بلوط تشکیل می دهد، اما مناطق جنگلی استان چهارمحال و بختیاری در سال های اخیر با عوامل تخریب و تهدید کننده ای روبرو شده است./س

برچسب ها: جنگل ، زغال ، بلوط ، بنه ، زاگرس ، چهارمحال
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
حسین
۲۳:۳۷ ۱۱ دی ۱۳۹۲
با سلام من از قبول شده های ازمون استانداری خوزستان که در برج 3 سال 91 برگذار شده و مراحل مصاحبه تخصصی و عقیتی(در تهران) و گزینش و انجام ازمایشات را انجام داده و الان نزدیک به یک سال و هشت ماه بلاتکلیف هستیم . لطفا از مسولین پیگیر ای قضیه باشید چشم نزدیک به 30000 جوان و خانوادهاشون در سرتا سر ایران به این استخدام ها هستند.