سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرمایه‌گذاری در "بورس" و 9 اشتباه رایج

گاهی حتی تاجران و سرمایه گذارهای حرفه ای نیز دچار اشتباهاتی می شوند و در نتیجه، سود کمتری نیز عایدشان می شود. به همین منظور، در این مطلب 9 اشتباه بزرگی که موجب شکست می شوند را برایتان نام برده ایم .

به گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگاران به نقل از  برترین ها، گاهی حتی تاجران و سرمایه گذارهای حرفه ای نیز دچار اشتباهاتی می شوند و در نتیجه، سود کمتری نیز عایدشان می شود. به همین منظور، در این مطلب 9 اشتباه بزرگی که موجب شکست می شوند را برایتان نام برده ایم تا اگر قصد سرمایه گذاری در بورس یا خریداری سهام را دارید، از آنها بپرهیزید.
 
 
1. نادیده گرفتن اعتبار
 

خیلی از مردم می دانند چطور پول خود را برای خرید یک محصول خوب و ارزشمند خرج کنند. اما در بحث سرمایه گذاری در بورس و سهام، آنها اصولا دید درستی از بازار ندارند و نمی توانند اعتبارهای ارزشمند را تشخیص دهند. استانداردها و فاکتورهای مختلفی برای ارزش‌گذاری سهام وجود دارد و به راحتی می توان تشخیص داد که سهام شرکت موردنظر فروش دارد یا خیر. برای سرمایه گذاری درست باید با درایت کامل به رشد سود سهام، خرید و فروش سهام در زمان مناسب و افزایش سرمایه خود بیندیشید.
 
2. بزرگ تر از توان خود کاری را انجام دادن
 
سرمایه گذاری را تصور کنید که با سرمایه خود می تواند به راحتی 500 سهام را خرید و فروش کند، اما ترجیح می دهد دوبرابر این میزان سهام خریداری کند. به جای اینکه سهام خود را یکباره زیاد کنید، ابتدا موقعیت ها را بررسی کنید و با حساب و کتاب و به تدریج آن را افزایش دهید. وقتی به طور یکجا سرمایه خود را افزایش می دهید از وقایع بورس دور می مانید و احتمالا سود کمتری هم دریافت خواهید کرد.
 
3. فقط یک جا سرمایه گذاری می کنید
 
خیلی از سرمایه گذارها تصور می کنند اگر پول های خود را برای خرید یک سهام واحد سرمایه گذاری کنند، سود بیشتری عایدشان می شود. اما این طرز فکر اشتباه است زیرا اگر آن شرکت ورشکست شود، یا سهامش ارزش خود را از دست دهد شما یک بازنده واقعی خواهید بود و به جای سود، ضرر خواهید کرد.
 
4. خود را زیرک و متفاوت فرض کردن
 
برخی از رفتارها و طرزفکرهای اقتصادی باعث می شوند تا انسان های باهوش نیز در سرمایه گذاری های خود دچار اشتباه و ضرر بشوند. از جمله باید به برخی گرایشات انحرافی اشاره کرد. به طور مثال، سرمایه گذار تعصب تصدیقی دارد به این مفهوم که طرز فکر خود را درست می داند، یا تعصب خوش‌بینی دارد و تصور می کند یک سهام‌دار موفق است یا خود را برتر از دیگران می داند یا حتی تعصب گروهی دارد به این مفهوم که هرکاری دیگران می کنند او نیز همان روند را پیش می گیرد.
 
5. دنبال سود بیشتر بودن
 
وقتی میزان رضایت کاهش پیدا می کنند، بسیاری از سرمایه گذارها در این دام گرفتار می شوند. هرگز فریب مبالغ و سودهایی را نخورید که خیلی بیشتر از جاهای دیگر هستند. وقتی یک کمپانی همه نقدینگی خود را برای پرداخت سودهای سه ماهه هزینه می کند، ممکن است این پرداخت ها در جایی متوقف شوند تا شرکت بتواند بدهی های خود را پرداخت کند. بنابراین، با این کار علاوه بر سهام سود ماهانه خود را نیز از دست خواهید داد.
 
6. تغییر عقیده در میانه راه
 
در مورد مسایل مالی همیشه این نگرانی وجود دارد، نکند در مسیر اشتباه قرار داریم و مبادا سرمایه خود را از دست بدهیم. اما درست ترین تصمیم این است که اهداف برنامه ریزی شده خود را تا انتها دنبال کنیم. به طور مثال، برای خود تعیین می کنید وقتی ارزش سهام به ایکس تومان رسید آن را می فروشم، وقتی به آن حد رسید حتما این کار را انجام دهید.
 
7. دنبال نکردن رویدادهای بورس
 
افرادی که فقط سهام خریداری می کنند و به هیچ عنوان پیگیر رشد یا نزول آن نیستند، نمی توانند در امر سهام‌داری موفق باشند. یکی از نیازهای اولیه برداشت سود از سهام، پیگیری دایمی این بازار است.
 
8. عجله کردن
 
اگر می توانید با پول خود 1200 سهم خریداری کنید، لازم نیست همه را یکجا بخرید. ابتدا 500 سهم بخرید و نتیجه آن را ببینید. این کاری است که بیشتر سرمایه گذارهای حرفه ای و موفق انجام می دهند. پیدا کردن دید درست و پیش بینی دقیق شرایط بورس به تجربه و زمان نیاز دارد تا بدانید زمان مناسب برای خرید یا فروش سهام چه زمانی است. البته باید خطرپذیری این کار را نیز داشته باشید. بنابراین خیلی عجله نکنید و با مبالغ کم آغاز کنید و به تدریج آن را زیاد کنید.
 
9. غفلت از بورس و پیگیری اخبار
 
صرف اینکه شما یک شرکت را دوست یا قبول دارید دلیل نمی شود تا همه سرمایه خود را در آنجا ذخیره کنید. یکی از کارشناسان برجسته سهام اعتقاد دارد ساعت های اولیه روز ساعت های مخصوص آماتورها است. آنها بر اساس اخباری که در شب گذشته شنیده یا در روزنامه ها خوانده اند، به سراغ خرید یا فروش سهام های خود می روند. اما این کار به هیچ عنوان حرفه ای نیست. افراد زیرک همیشه اجازه می دهند موج اخبار فروکش کند و در ساعت آخر روز یا حتی نیم ساعت آخر، تصمیم می گیرند که با سهام خود چه کنند.

انتهاي پيام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.