سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معترضان مانع ثبت‌نام نامزدهای انتخابات تایلند شدند

معترضان تایلندی مانع از حضور نامزدها برای ثبت‌نام در انتخابات شده اند. قرار بود ثبت نام در ورزشگاهی در بانکوک انجام شود اما پس از آنکه مخالفان دولت راه‌های ورود به ورزشگاه را مسدود کردند، محل ثبت‌نام به اداره پلیس منتقل شد، هرچند بنا به گزارش‌ها این اداره اکنون در محاصره مخالفان دولت قرار گرفته است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از  بی بی سی، تظاهرکنندگان در مخالفت با دولت تایلند اعلام کرده‌اند که پیش از برگزاری انتخابات باید در این کشور اصلاحات سیاسی انجام شود و حزب دموکرات، مهمترین حزب مخالف دولت اعلام کرده انتخابات را تحریم خواهد کرد.
 
دیروز (یکشنبه اول دی) دهها هزار نفر از مخالفان دولت در خیابانهای بانکوک تظاهرات کردند و خواستار استعفای یینگ‌لاک شیناوات نخست وزیر این کشور شدند.
 
یینگ‌لاک شیناوات دو هفته پیش و پس از آنکه ۱۵۰ هزار نفر به خیابانهای بانکوک آمدند و خواستار استعفای او شدند، برای پایان دادن به اعتراض‌ها پارلمان را منحل و برگزاری انتخابات سراسری را در ماه فوریه ۲۰۱۴ (چهل روز دیگر) اعلام کرد.
 
یینگ‌لاک از معترضان خواسته است تا به "نظام دموکراتیک" این کشور احترام بگذارند: "اگر ما به نظام دموکراتیک خود اتکا نکنیم، به چه چیز دیگر می‌توانیم متکی باشیم؟"

سوتِیپ سو اِکسوبان رهبر مخالفان دیروز گفت: "ما با انتخابات مخالفیم. ما می‌خواهیم پیش از انتخابات در مملکت اصلاحات انجام گیرد."
 
او از تظاهرکنندگان خواست تا بیرون ورزشگاه "تایلندی-ژاپنی" بانکوک تجمع کنند، جایی که قرار بود نامزدهای انتخابات پیشِ رو ثبت نام کنند: "اگر می‌خواهید در انتخابات ثبت‌نام کنید باید اول از مقابل ما عبور کنید."
 
نامزدهای انتخابات مجبور شدند بجای ورزشگاه در اداره پلیس ثبت‌نام کنند اما بنا بر گزارش‌ها، معترضان اکنون اداره پلیس را هم محاصره کرده‌اند.
 
در آخرین انتخابات که دو سال پیش برگزار شد، حزب "پوتای" خانم یینگ‌لاک برنده شد و اکثریت پارلمان را هم بدست آورد.
 
معترضان اما معتقدند قدرت اصلی همچنان در دست برادر خانم یینگ‌لاک، تاکسین شیناوات، نخست وزیر سابق است.
 
تاکسین در سال ۲۰۰۶ و‌ پس از اعتراضات گسترده، با کودتا برکنار شد و اکنون در تبعید خودخواسته بسر می‌برد.
 
اعتراضات اخیر تقریبا یک ماه پیش و پس از آنکه دولت تایلند لایحه عفو سیاسی را به مجلس نمایندگان برد آغاز شد. این لایحه تلاشی برای بازگرداندن تاکسین شیناوات به تایلند تلقی شد.
 
لایحه در مجلس نمایندگان به تصویب رسید و باعث اعتراض مخالفان شد.
 
سنای تایلند بعدا این لایحه بعد را رد کرد و خانم یینگلاک هم گفت رای سنا را می‌پذیرد، اما اعتراضات مخالفان دولت ادامه پیدا کرده است.
 
در سال ۲۰۱۰، تحصن دو ماهه هزاران طرفداران تاکسین-موسوم به پیراهن قرمزها- در بانکوک به خشونت کشیده شد و نود نفر کشته شدند.
 
اما تظاهرات اخیر بیشتر صلح‌آمیز بوده، هر چند تاکنون چهار نفر کشته شده‌اند.
 
جاناتان هد خبرنگار بی‌بی‌سی در تایلند می‌گوید برخی الغای نظام "هر نفر یک رای" شده‌اند چون معتقدند، محبوبیت حزب حاکم در نواحی روستایی آنها را در انتخابات تضمین کرده است.

ناآرامی‌های یک ماه گذشت باعث شده ارزش بات، پول تایلند به پایین‌ترین حد خود در چهار سال گذشته تنزل کند.
 

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.