کوروش
جعفریان متخصص تغذیه در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران بیان کرد: به
طور طبیعی "شب یلدا" یکی از شبهای سنتی در فرهنگ ایرانیان است که مسئله
خوردن و تغذیه در این مراسم پررنگ تر است. بنابراین باید توجه کنیم که مواد
غذایی انتخاب شده مخصوص این شب مشکل خاصی ندارند و بیشتر آنها به خصوص
انار و هندوانه پرخاصیت هستند.
وی افزود: همین انتخابهای خوب هم اگر زیاد از حد و کنترل نشده مصرف شوند، خطرساز هستند.
جعفریان
خاطرنشان کرد: انتخاب نامناسب در این شب شیرینی است که نباید زیاد مصرف
شود. پرخوری مشکلات گوارشی نفخ و خطر ترکیدن "آپاندیس" را در این شب افزایش
میدهد.
وی با اشاره به اینکه این شب مهم را با شادی همراه با خانواده
بگذرانیم، تصریح کرد: آنقدر تنقلات و میوه بخوریم که هنوز کامل سیر نشده
باشیم.
وی گفت: افزودن غذای کم ارزش مانند فستفودها به "شب یلدا" کار درستی
نیست. بهتر است هماهنگ با فرهنگ و نسبت غذاهای سنتی سر سفره شب یلدا باشد.
وی در خصوص مصرف تنقلات افزود: تنقلات مانند مغزها و میوهجات مشکی
ندارند، اما شیرینی و شکلات موادی هستند که فرد را دچار مشکل میکند.
بنابراین به بیماران دیابتی توصیه میشود بیشتر از سبزیها و میوههای این
شب مصرف کنند تا خطر بالا رفتن قند خون آنها را تهدید نکند.
جعفریان
با اشاره به اینکه مغزهای تازه مصرف شود گفت: بسیاری از مغزهای موجود در
بازار نامرغوب بوده و با استفاده از رنگهای غیر مجاز و مراحل شورسازی و
طعم دهی، اصول بهداشتی رعایت نشده و مشکلات کلیوی و ورم بدن را به دنبال
دارد.
انتهای پیام/