سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مجری فاز 12 پارس جنوبی خبر داد:

آغاز "انتقال گاز فاز 12پارس جنوبی" به خشکی در هفته جاری/ کسب "سالانه 11 میلیارد دلار" برای کشور از طریق فاز 12

مجری فاز 12 پارس جنوبی گفت: عملیات انتقالرگاز فاز 12 پارس جنوبی تا آخر هفته جاری از دریا به پالایشگاه خشکی منتقل خواهد شد و در بهمن ماه امسال برای مصرف وارد شبکه سراسری می شود که با راه اندازی کامل فاز 12سالانه 10 تا 11 میلیارد دلار سرمایه نصیب کشور می شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، رسول فلاح نژاد مجری فاز 12 پارس جنوبی در مراسم بازدید خبرنگاران از فازهای پارس جنوبی به مناسبت سالروز تاسیس منطقه نفت و گاز پارس با اشاره به اینکه در منطقه فاز 12 تعداد 45 حلقه چاه حفر می شود، اظهار داشت: برای حفر این چاه ها، 200 هزار متر حفاری در فاصله 145 کیلومتری ساحل انجام شده است.
 
فلاح نژاد افزود: سه خط لوله با قطر 32 اینچ گاز برداشت شده در دریا را به پالایشگاه خشکی منتقل می کنند. پس از ورود گاز دریا به پالایشگاه خشکی به 30 تا 45 روز زمان نیاز است تا گاز ترش در واحدهای شیرین سازی آماده استفاده در شبکه سراسری شود.
 
مجری فاز 12 پارس جنوبی اظهار داشت: در ابتدای دی ماه سکوی اول فاز 12 کار خود را آغاز و گاز برداشت شده از میدان مشترک پارس جنوبی را به پالایشگاه خشکی که در کنگان مستقر است، منتقل می کند.
 
وی افزود: فاز 12 پارس جنوبی از نظر حجم کار، میزان سرمایه گذاری و تولید بزرگترین فاز منطقه گازی و نفتی پارس جنوبی به شمار می رود.
 
فلاح نژاد گفت: با بهره برداری کامل از فاز 12 سالانه سه میلیارد فوت مکعب معادل 75 میلیون مترمکعب گاز شیرین به شبکه سراسری تزریق خواهد شد.
 
*** پیشرفت 93 درصدی فاز 12پارس جنوبی
 
مجری فاز 12 پارس جنوبی با بیان اینکه همه فعالیت های چهار بخش اصلی فاز 12 شامل حفاری، سکوها، خطوط لوله و پالایشگاه خشکی به طور همزمان انجام شده است، گفت: پروژه فاز 12 در مجموع 93 درصد پیشرفت داشته و کار احداث خطوط لوله به پایان رسیده است.
 
فلاح نژاد افزود: تاکون بخش های مختلف پالایشگاه در خشکی 93.5درصد، بخش سکوها 91.5 درصد و بخش حفاری 89 درصد پیشرفت داشته است.
 
وی تصریح کرد: تاکنون 600 هزار تن سازه های فلزی در پالایشگاه خشکی فاز 12 نصب و 400 هزار تن نیز بتن ریزی انجام شده است.
 
** تولید روزانه 120 هزار بشکه میعانات گازی در پالایشگاه فاز 12
 
مجری فاز 12 پارس جنوبی با بیان اینکه پالایشگاه فاز 12 در زمینی به مساحت220 هکتار احداث شده، گفت: در این پالایشگاه روزانه 120 هزار بشکه میعانات گازی تولید می شود.
 
فلاح نژاد افزود: واحدهای شیرین سازی و تصفیه گاز پالایشگاه فاز یادشده با رعایت مسایل زیست محیطی در مرحله آماده سازی قرار دارند.
 
وی ادامه داد: یک نیروگاه اختصاصی یک هزار مگاواتی برق مورد نیاز پالایشگاه را تامین می کند که این میزان برق معادل برق مصرفی یک شهر متوسط است.
 
** * کسب سالانه 11 میلیارد دلار برای کشور از طریق فاز 12
 
مجری فاز 12 پارس جنوبی گفت: با راه اندازی کامل فاز 12سالانه 10 تا 11 میلیارد دلار برای کشور درآمد کسب خواهد شد که این مبلغ معادل سه درصد تولید ناخالص داخلی کشور خواهد بود.
 
فلاح نژاد با بیان اینکه با راه اندازی همه بخش های فاز 12 حدود 15 درصد به ظرفیت گاز تولیدی کشور افزوده خواهد شد، گفت: هم اکنون حدود 500 تا 550 میلیون مترمکعب گاز در کشور تولید می شود و فاز 12 قادر است 80 میلیون مترمکعب دیگر به شبکه گازی کشور اضافه کند.
 
وی درباره میزان سرمایه گذاری در فاز 12 اظهار داشت: تاکنون حدود 6 میلیارد و 500 میلیون دلار در فاز 12 سرمایه گذاری شده که برای تکمیل این فاز یک میلیارد و 500 میلیون دلار دیگر نیاز است.
 
*** انتقال سکوهای 2 و 3 به فاز 12 تا پایان سال جاری
 
مجری فاز 12 پارس جنوبی افزود: در منطقه دریایی فاز 12 چهار سکو نصب می شود که سه سکو اصلی و یک سکو نیز به عنوان سکوی اقماری فعالیت خواهد کرد.
 
فلاح نژاد تصریح کرد: سکوهای اول و دوم هر کدام یک میلیارد فوت مکعب گاز تولید کرده و سکوهای سوم و چهارم نیز در مجموع یک میلیارد فوت مکعب گاز برداشت خواهند کرد.
 
وی گفت: سکوی اول فاز 12 سال گذشته نصب شده و آماده ارسال گاز به خشکی است.
 
مجری فاز 12 پارس جنوبی اظهار داشت: سکوی دوم حدود 96 درصد و سکوی سوم نیز 97 پیشرفت داشته اند و قرار است این سکوها تا پایان سال برای نصب به منطقه دریایی فاز 12 حمل شوند.
 
فلاح نژاد با بیان اینکه بسیاری از زیرساخت های فاز 12 آماده شده است، افزود: یک گوی شناور نیز برای بارگیری میعانات گازی برای شناورهای 350 هزار تنی در ساحل مشرف به پالایشگاه فاز 12 نصب شده است.
 
*** بازیافت ٢٠ برابری گوگرد از گاز 
 
فلاح نژاد به بازیافت ٩٩,٧ درصدی گوگرد از گاز تولیدی در فاز ١٢ اشاره کرد و گفت: این میزان بازیافت گوگرد نسبت به سایر فازهای پارس جنوبی ٢٠ برابر بیشتر بوده و از این رو نقش زیادی در حفظ محیط زیست منطقه پارس دو (کنگان) در آینده ایفا خواهد کرد.
 
مجری فاز ١٢ پارس جنوبی در شرکت نفت و گاز پارس گفت: با راه اندازی کامل این فاز روزانه ٧٥ میلیون متر مکعب گاز معادل ١٥ درصد از تولید کنونی کشور به شبکه سراسری تزریق خواهد شد، ضمن آن که تولید روزانه ١٢٠ هزار بشکه مایعات گازی و ٧٥٠ تن گوگرد از مهمترین محصولات جانبی این فاز به شمار می آید.
 
وی افزود: هم اکنون واحدهای جانبی همچون واحد تصفیه آب، تولید برق و تاسیسات اندازه گیری مایعات گازی در مدار سرویس بوده و همزمان واحد نخست شیرین سازی این فاز نیز در مرحله پیش راه اندازی به سر می برد. 
 
*** افزایش ٣ درصدی تولید ناخالص داخلی 
 
فلاح نژاد با تاکید بر این که با بهره برداری کامل از فاز ١٢ بیش از ١١ میلیارد دلار به درآمد سالانه کشور افزوده می شود، گفت: بر اساس پیش بینی های صورت گرفته این میزان درآمد ٣ درصد به تولید نا خالص داخلی می افزاید.
 
مجری فاز ١٢ پارس جنوبی در شرکت نفت و گاز پارس گفت: تاکنون فاز ١٢ با پیشرفت کلی ٩٣ درصدی بیش از ٦,٥ میلیارد دلار هزینه در بر داشته و برای تکمیل آن نیاز به ١.٥ میلیارد دلار دیگر سرمایه است.
 
وی مصرف روزانه ١٥ هزار متر مکعب آب، ١٠٠ مگاوات برق، پردازش ٣٢ هزار سیگنال فرآیندی، وجود ٦٠٠ هزار تن سازه فلزی، ٦٢ هزار تن تجهیزات، ٣ میلیون اینچ قطر لوله، هزار و ٢٠٠ کیلومتر کابل کشی و ٤٠٠ هزار تن بتن ریزی را از جمله ویژگی های خاص فاز ١٢ برشمرد.
 
*** داخلی سازی 66 درصد تجهیزات توسط متخصصان ایرانی 

مجری فاز 12 پارس جنوبی با بیان این که بخش زیادی از تاسیسات و تجهیزات فاز 12 توسط شرکت های داخلی ساخته شده اند، اظهار داشت: هیچ جنس چینی در پالایشگاه فاز 12 به کار گرفته نشده و در صورت نیاز از تجهیزات اروپایی یا کره ای استفاده شده است.
 
فلاح نژاد افزود: براساس قرارداد اولیه باید حداقل 51 درصد تجهیزات این پالایشگاه از داخل تامین می شد، اما در روند اجرا سهم تولیدات ایرانی را به 66 درصد افزایش دادیم و پیش بینی می شود که تا پایان اجرای فاز 12 سهم محصولات ایرانی به 70 درصد برسد.
 
وی گفت: دانش فنی اولیه واحدهای شیرین سازی و بازیافت گوگرد متعلق به شرکت وردی پارسونز انگلیس بود که البته این شرکت با شروع تحریم ها، ارتباط خود را با ما قطع کرد.
 
فلاح نژاد اظهار داشت: بیش از هزارو 200 کیلومتر کابل کشی  و 400 هزار متر مکعب بتن ریزی انجام شده  همچنین نزدیک 20هزار ساختمان صنتی و 20 هزار مخازن مختلف ساخته شده است.

وی ادامه داد: همچنین خط خروجی پالایشگاه 56 اینچی بوده که گاز را به خط ششم سراسر منتقل می کند.

مجری فاز 12 پارس جنوبی خاطرنشان کرد: فاز 12 در سخت ترین شرایط تحریم و توسط شرکت های ایرانی ساخته شده است.
 
شرکت نفت و گاز پارس، در اول دی ماه سال 1377 با هدف توسعه فازهای میدان گازی پارس جنوبی تاسیس شد.
 
گفتنی است؛ میدان گازی پارس جنوبی، بزرگترین میدان گازی جهان است که به گفته کارشناسان در صورت برداشت کامل گاز این میدان، انرژی ۱۰ سال کل ساکنان کره زمین تامین می‌گردد. این میدان که در سال ۱۹۷۱ کشف شد، بر روی خط مرزی مشترک ایران و قطر ،در عمق حدود ۳۰۰۰ متری زیر کف خلیج فارس و حدود ۱۰۵ کیلومتری سواحل ایران قرار دارد . کشور قطر از سال ۱۹۹۲ و ایران از سال ۲۰۰۲ بهره برداری از این مخزن را آغاز کردند. مساحت این میدان ۹۷۰۰ کیلومتر مربع است،که ۳۷۰۰ کیلومتر مربع آن در آبهای ایران، شامل ۸ درصد از ذخایر گازی جهان، و ۶۰۰۰ کیلومتر مربع آن در آبهای قطر شامل ۲۱ درصد از ذخایر گاز دنیاست. در حال حاضر ۲۸ فاز برای توسعه میدان گازی پارس جنوبی طراحی شده است .

انتهای پیام/
برچسب ها: انتقال ، گاز ، پارس جنوبی ، سکو ، دلار
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.