سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مديرعامل شركت ملي حفاري ايران گفت:

خصوصی سازی "شرکت ملی حفاری" نباید یک شبه اتفاق بیفتد

خصوصی سازی شرکت ملی حفاری یک شبه کار درست و منطقی نیست باید مدلی برای واگذاری ارائه شود تا بصورت هلدینگ واگذاری صورت گیرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، حميدرضا گلپايگاني در مراسم گراميداشت سی و چهارمین سالگرد تاسيس شركت ملی حفاری به فرمان حضرت امام خميني (ره) به فعاليت هاي شركت در اين سه دهه اشاره كرد و گفت: اين شركت مولود انقلاب اسلامي است كه به فرمان بنيانگذار جمهوري اسلامي در اول دي ماه 58 تشكيل گرديده است و همه وظيفه داريم تا از اين توان ملي حمايت كنيم.

مديرعامل شركت ملي حفاري ايران در ادامه به فعاليت هاي شركت اشاره و گفت : تاريخچه ي شركت را مي توان به دوره هاي شكل گيري و تثبيت، رشد و توسعه، مرحله آماده سازي اوليه و تجهيز نيروي انساني، گسترش و توسعه ناوگان حفاري و خدمات فني ، كيفيت گرايي،اصلاح ساختار،حضور در عرصه رقابت و ... تقسيم كرد.

وی افزود: بطوری که حوزه عملياتي شركت در 11 استان كشور گسترش داشته و فعاليت هاي عملياتي شركت از 6 دستگاه حفاري به 74 دستگاه در خشكي و دريا افزايش يافته است.

گلپايگاني تصريح كرد : كارنامه درخشان سخت كوشان صنعت حفاري در سه دهه گذشته سرشار از انگيزه هاي قوي انقلابي،اسلامي و غيرت ملي است كه در بخش هاي مختلف اعم از تامين نيازهاي صنعت نفت در دوران دفاع مقدس،افزايش ناوگان و توسعه خدمات فني وتخصصي،حضور در پروژه هاي ملي،بومي سازي صنعت حفاري،اشتغال زايي،كارآفريني و ... مي باشد.

گلپايگاني مزيت هاي شركت ملي حفاري را يادآور شد و گفت : متعادل سازي نرخ حفاري و خدمات فني ،قدرت مانور شركت ملي نفت ايران در تصميم گيري نسبت به بكارگيري دستگاههاي حفاري در داخل كشور،انتقال دانش،تكنولوژي و فن آوري هاي جديد ،تامين بخش عظيمي از نيازهاي صنعت نفت كشور،نيروي انساني متعهد و متخصص و ... از ويژگي هاي اين شركت غرورآفرين است.

مديرعامل ملي حفاري گفت : اين صنعت در پرتو تلاش كاركنان خود و استفاده از روش هاي ساختاري،بسط و گسترش فعاليت هاي كنوني متناسب با برنامه هاي توسعه و سند چشم انداز صنعت نفت، جلوه هاي روشني از كار و تلاش و شكوفايي صنعتي ترسيم كرده است.

وی تاسیس آموزشگاه نخبگان حفاری، راه اندازی و ساماندهی ساختار شرکت، جذب و تجهیز نیروی انسانی برای سمت کلیدی را از برنامه های اساسی و اجرایی این شرکت عنوان کرد.
مديرعامل شرکت ملي حفاري از تغييرات ساختاري در شركت خبر داد و گفت : در اين سه دهه سخت كوشان اين شركت فعل خواستن و توانستن را معنا بخشيدن و نقش تاثيرگذار خود را در فرآيند توليد ايفا كردند.

*** افزایش ناوگان حفاری از 19 به 74 دستگاه

وی افزايش ناوگان حفاری از 19 به 74 دستگاه، عضويت در اتحاديه بين المللي پيمانكاران حفاري IADC و IWCF، فارغ التحصيلي  1559 نفر  تحت عنوان آموزش هاي بلند مدت، توسعه خدمات رفاهي، فرهنگي و آموزشي كاركنان،استقرار نظام مديريت كيفيت9001 ISO، واگذاري بخـش هاي خـدماتي شركت به بخش خصوصي و كاهش نيروي انساني رسمي و ايجاد ساختار سازماني پروژه محور بر اساس استانداردهاي بين المللي را از برنامه های اجرای عنوان کرد.

*** تخصیص 935 میلیون دلار برای تقویت ناوگان حفاری

مدیرعامل شرکت ملی حفاری همچنین، اختصـاص 935 ميليون دلار جهت تقـويت نـاوگان حفاری ، خدمات جنبی ، بازسازی و ارتقاء کيفی دستگاه های حفاری از محل پيش فروش  خدمات، تدوين برنامه جامع راهبردي تا افق 1404، ايجاد سيسـتم مانيتورينـگ دستـگاه هاي حفـاري (Online)، ايجاد سازو كارهاي لازم جهت مديريت دانش بمنظور حفظ دانش حاصل از  اجراي پروژه ها را از رويكرد بنگاه اقتصادي(1388) تا کنون ذکر کرد.

*** حفاری بیش از 3هزار حلقه چاه نفت و گاز

گلپايگاني در ادامه گفت : طي اين مدت بيش از 3600 حلقه چاه نفت وگاز با متراژي بالغ بر 7 ميليون و 803 هزار متر تكميل و در مدار توليد قرار گرفته است كه 319 حلقه آن دريایی بوده است.
مديرعامل ملي حفاري به توسعه ناوگان حفاري اشاره و اظهار كرد : در پنج سال گذشته در راستاي پاسخگويي به نيازهاي صنعت نفت كشور 23 دستگاه حفاري جديد راه اندازي و 5 دستگاه از مكانيكي به برقي تغيير سيستم يافت.

گلپايگاني تعداد كل چاههاي حفاري شده را در پروژه هاي EPD 79 حلقه عنوان كرد و افزود: در سال جاري در فازيك، 14 ، 17 ، 18 ، آذر، ياران و ... 17 حلقه تكميل ، 25 حلقه در حال عمليات و مابقي را در دست برنامه ريزي داريم و از طرفي در پروژه يادآوران، آزادگان شمالي و جنوبي، چاههاي اكتشافي و ... نيز در حال حفاري چاههاي نفت وگاز در اقصي نقاط ميهن اسلامي می باشيم.

وی با اشاره به اینکه 181 حلقه چاه تکمیل شده است افزود: 43 حلقه چاه تکمیلی، 34 حلقه چاه جلو افتادگی و 7 حلقه تکمیلی پروژه ای در این شرکت انجام شده است.

مديرعامل شركت ملي حفاري ايران حركت شركت را در راستاي اهداف كيفي مطلوب ارزيابي و اظهار داشت : بر اساس شاخص حوادث ايمني ( ضريب شدت حوادث و ضريب تكرار ) شاخص انتظارات و تعميرات روند نزولي داشته و شاخص متراژ از رشد مثبت  برخوردار بوده است.

گلپايگاني توجه به پژوهش،فناوري و ساخت داخل را اولويت هاي شركت عنوان و خاطر نشان كرد : با سرمايه گذاري انجام شده در امر پژوهش، تهيه و تدوين دانش فني و نقشه راه ، ساخت تجهيزات مورد نياز صنعت حفاري بويژه قطعات پر مصرف گام هاي ارزنده اي برداشت شده است، بطوريكه محدوديت هاي اعمال شده نتوانسته حركت صنعت حفاري كشور را متوقف كند.

وي در ادامه به توسعه ناوگان حفاری اشاره و اظهار داشت : بر اساس برنامه ريزي انجام شده تا پايان سال جاري دستگاه 92 و 93 به ناوگان حفاري خواهد پيوست و در سال آتي دستگاههاي 94 و 95 اضافه خواهد شد.

وي در ادامه گفت : برنامه ريزي ساخت 4 دستگاه حفاري خشكي از امكانات داخلي و پيگيري ساخت دو دستگاه حفاري دريايي در دست پيگيري است.

*** برنامه ریزی برای خرید 5 دستگاه حفاری خشکی

گلپایگانی، برنامه ريزي جهت خريد 5 دستگاه حفاري خشكي، راه اندازي 1 دستگاه حفاري خشکي(91فتح) و 2 دستگاه خشكي تا پايان سال جاری (92و93فتح)و 2 دستگاه ديگردر سال آتي (94 و 95 فتح)، تعميرات سيستم جك هاي بالابرنده و آب شور دستگاه شهيد مدرس و برنامه ريزي و مقدمات اجراي بازسازي دستگاه حفاري دريايي شهيد رجايي با استفاده از امكانات داخلي و پيگيري راهكارهاي تأمين منابع از محل پيش فروش خدمات، بـرنامـه ريزي و مقـدمـات اجـراي بازسـازي 4 دستگاه حفاري خشكي در داخل كشـور با استفاده از امكانات داخلي و بخش خصوصي(كنسرسيوم پارس جهاد) ،ادامه پيگيري تعيين تكليف قرارداد ساخت دو دستگاه حفاري دريايي با شركت صدرا، ادامه پيگيري اخذ مجوز و تأمين منابع براي تعيين تكليف خريد نقد و اقساطي يك دستگاه حفاري درياييبرنامه ريزی , تجهيز و بكارگيري فناوري‌هاي پيشرفته حفاري متناسب با نيازهاي توليد در ميادين نفت و گاز خشکی و دريايي، بررسي و بكارگيري آزمايشي مديريت  سرعت حفاري (ROP Management)، تجهيز 40 دستگاه های حفاري به سيستم تاپ درايو، بكارگيري مجموعه دوم  UBD، برنامه ريزی و عقد قرارداد جهت افزايش سيستم پسماند حفاری به 21 مجموعه، افزايش ناوگان خدمات جنبي متناسب با افزايش ناوگان حفاري و متناسب سازي قيمت تمام شده و اشتغال زايي به صورت مستقيم و  غير مستقيم با راه اندازي دستگاه هاي جديد را از برنامه در حال اجرا عنوان کرد.

 مدیرعامل شرکت ملی حفاری در خصوص واگذاری این شرکت مطابق با اصل 44 قانون اساسی گفت: جلساتی را برای بررسی فعالیت های این شرکت بین مسولان برگزار کردیم و به این نتیجه رسیدیم که در جهت رسیدن به بهره وری بالا، افزایش راندمان کار، کاهش هزینه ها و انتظارات راهی جزء جداشدن از بدنه دولت نداریم.

وی تصریح کرد: یک شبه واگذار کردن یک شرکت بزرگ کار درست و منطقی نیست و چرا که بدون کار کارشناسی کشف نرخ اتفاق نمی افتد و در حال حاضر واگذاری 35درصد سهام این شرکت منتفی است. باید مدلی برای واگذاری ارائه شود هم چنانکه در دنیا شرکت های بزرگ براساس آن اقدام می کنند اگر بناست سیاست خصوصی سازی اجرا شود باید تناسب بخشیدن به رشد اقتصاد ملی گسترش مالکیت بر سطح عموم مردم و ارتقای کاریابی بنگاههای اقتصادی و بهره وری منافع مادی و انسانی در نظر گرفته شود.

*** واگذاری شرکت ملی حفاری باید بصورت کارشناسی بررسی شود

گلپایگانی تاکید کرد: دوست نداریم به روش قبلی واگذاری صورت گیرد باید براساس مطالعه و کارکارشناسی و به نفع کشور و مردم واگذار شود.

وی افزود: پیشنهاد دادیم که این شرکت بصورت هلدینگ به چند بخش تقسیم و واگذار شود در این واگذاری یک بخش را به صورت تست با کارکارشناسی اجرا کنیم اگر جواب نداد ساختار ان را دوبار بررسی و اصلاح نمایم و با این کار بدنه شرکت ملی حفاری موافق است.

گلپايگاني به برنامه هاي در دست اجرا با توجه به سياست هاي كلان دولت بويژه اصل 44 قانون اساسي اشاره و تصريح كرد :  اصلاح ساختار شركت،واگذاري واحد هاي قابل برون سپاري،تغيير تراز نيروي انساني از ستاد به صف، ايجاد سيستم هاي داخلي جهت استقلال مالي،تدوين ساختار بر اساس مدل نيمه خودگردان،بازنگري دستورالعمل هاي كالا و ... از برنامه های تدوین شده می باشند تا پس از بررسي و تصويب به اجرا درآيند.

*** پذیرش دانشجو در بهمن ماه سالجاری

مدیرعامل شرکت ملی حفاری در ادامه اظهار داشت: مرکز آموزشی علمی و کاربردی حفاری را تاسیس کردیم از اول بهمن ماه سالجاری حدود 75 نفر دانشجو می پذیرد. همچنین تفاهم نامه ای با کشور عراق در حوزه آموزش علمی به امضا رساندیم تا بتوانیم به تبادل اطلاعات و دانش در این زمینه بپردازیم.

وی اضافه کرد:  این آموزش ها به منظور برقراری سازو کار مدیریت جهت حفظ دانش پروژه هایی را اجرا می شود همچنین تنظیم سیستم مالی حفار چک جهت آمادگی استقلال مالی واحد بازنگری فرایندها در خصوص تعمیرات اساسی و بازسازی و بازنگری تعهدات عمرانی و سرمایه ای براساس نرخ برگشت سرمایه  عملیاتی می شود.

گلپایگانی در خاتمه ضمن تبريك مجدد سالگرد تاسيس شركت به فرمان بنيانگذار جمهوري اسلامي از حضور نمايندگان مجلس شوراي اسلامي،مديرعامل شركت ملي نفت ايران، مقامات، مديران و مسئولين كشوري و لشگري،رسانه هاي جمعي،متخصصان و تلاشگران صنعت نفت و حفاري و كليه مدعوین و دست اندركاران تقدير كرد.

در پايان اين مراسم از دستگاههاي حفاری نمونه ،واحدهاي نمونه خدمات فني و مهندسي،پروژه هاي نمونه و مهارگران چاه 120 رگ سفيد با اهدا لوح سپاس تجليل گرديد.

انتهای پیام/
برچسب ها: حفاری ، خصوصی سازی ، سهام ، چاه ، نفت ، گاز
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.