سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نوبخت در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه مطرح کرد

بودجه 93 را با پیش‌بینی از منابع محدود کشور طراحی کرده‌ایم/ در پایان سال جاری حداقل 2 سبد غذایی تحویل مردم خواهیم داد

سخنگوی دولت با بیان اینکه بودجه 93 را با پیش‌بینی از منابع محدود کشور طراحی کرده‌ایم، گفت: ما می‌خواهیم دو عنصر برخورداری از ظرفیت‌های موجود نظام و دیگری توجه به معیشت مردم که دو رکن اساسی اقتصاد مقاومتی است مورد توجه قرار داده و این میزان باید در جهت برخورداری از ظرفیت‌های ما با توجه به منابع در اختیار دولت باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت باشگاه خبرنگاران، "محمدباقر نوبخت" معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه پیرامون حماسه اقتصادی اقتصاد مقاومتی و نقش آن در بودجه سال 93 اظهار داشت: صیانت از نظام اسلامی و پاسداری از مواریث ارزشمند شهدا و امام شهدا یکی از فرایض و وظایف وفاداران انقلاب اسلامی است.
 
 وی ادامه داد: این صیانت و پاسداری به تناسب زمان در عرصه‌های مختلف سیاسی، نظامی، فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی می‌تواند تعین داشته باشد.  
 
نوبخت با بیان اینکه حماسه اقتصادی با توجه به شرایط کنونی جمهوری اسلامی ایران که با تحمیل تحریم دولت‌های زورگو معیشت مردم را محدود کرده‌اند و از اهمیتی خاص برخوردار است، اضافه کرد: در عرصه اقتصادی با توجه به شدت تحریم‌ها مقاومت و مقابله با تحریم‌های دشمن بسیار ضروری است به همین جهت مقام معظم رهبری در سیاست گذاری و راهبردی که برای سال جاری بیان داشتند مسئله حماسه سیاسی و اقتصادی را به عنوان دو رویکرد مهم مورد تاکید قرار داده‌اند.  
 
سخنگوی دولت تصریح کرد: سپاس که حماسه سیاسی با درک و آگاهی مردم فهیم، متدین و نکته سنج ایران اسلامی در 24 خرداد تبیین یافت و دولت تدبیر و امید به عنوان محصول خرد ورزی و حماسه سیاسی مردم مشغول به کار شد.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور با اشاره به فعالیت‌های اخیر دولت یازدهم تصریح کرد: خوشبختانه در استمرار فعالیت و حماسه سیاسی ملت بزرگ ایران دولت برخواسته از اراده مردم در عرصه بین‌الملل در کمتر از صد روز موفق شد حقوق حقه ملت را در گام نخست با منطقی قوی به جهانیان عرضه کند.  
 
وی ادامه داد: در توافق ژنو این حق در جهت برخورداری کامل از سوخت هسته‌ای مورد پذیرش قرار گرفت و خوشبختانه در صد روز گذشته خبر پیشنهاد نظام جمهوری اسلامی ایران که از سوی ریاست جمهوری در مجمع عمومی سازمان ملل مبنی بر این که جهانی عاری از خصومت و افراطی‌گری باید مورد توجه جهانیان باشد با اجماع به تصویب رسید.
 
نوبخت اضافه کرد: تصویب این پیشنهاد در حالی است که تمامی تلاش بدخواهان اسلام عزیز در این راستا بود که دین اسلام و ایران این چهره مقدس و دوست داشتنی را چهره‌ای خشن ارائه کنند.
 
سخنگوی دولت با اشاره به روز حوزه و دانشگاه ادامه داد: امروز به رغم همه بدخواهی‌های حماسه اقتصادی به دنبال حماسه سیاسی مورد توجه است و این مهم با شکل گیری اقتصاد مقاومتی قابل ارائه و عرضه خواهد بود.  
 
وی با بیان این که در عرصه اقتصاد دو ویژگی باید مورد توجه قرار گیرد، اظهار داشت: این به این معناست که اقتصادی شکل بگیرد که در برابر فشارهای جهانی مقاوم و استوار باقی مانده و شرط اصلی آن برخورداری از همه ظرفیت‌های داخل کشور است.  
 
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور با اشاره به ظرفیت بزرگ ایران اسلامی در منابع طبیعی و مالی تصریح کرد: استفاده از این منابع بزرگ به نحو شایسته‌ای در جهت استقرار نظام جمهوری اسلامی در جایگاه نخست اقتصادی در منطقه برخوردار شده که در سند چشم انداز 20 ساله استقرار و ارتقای جمهوری اسلامی در عرصه اقتصادی در جایگاه نخست منطقه تاکید شده است.  
 
نوبخت عنصر دیگر حماسه اقتصادی را توجه ویژه و واقع بینانه به معیشت مردم دانست و افزود: مردمی که قرار است در برابر فشار اقتصاد جهانی و دولت‌های بزرگ و زورگو مقاوم باشند بنابراین وظیفه مسئولین این است که در جهت معیشت آن‌ها برنامه‌های اثربخش داشته باشند.
 
وی اظهار داشت: امکان دست یافتن به برخورداری از ظرفیت داخلی هم چنین توجه به معیشت مردم بدون برنامه‌ریزی امکان پذیر نیست برنامه‌ای که هم اکنون قانون پنج ساله در دستور کار نظام جمهوری اسلامی قرار گرفته که برنامه پنج ساله توسعه است.  
 
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور تاکید کرد: این برنامه در سال 90 شروع شد و هم اکنون در سومین سال این برنامه قرار داریم این برنامه بعد از قانون اساسی بزرگترین برنامه برای کشور است.  
 
نوبخت ادامه داد: برای شکل گیری اقتصاد مقاومتی بایستی در سال سوم(سال 1392) و برنامه سال آینده 1393 برنامه‌ای یک ساله مهم در راستای سند چشم انداز 20 ساله ارائه کنیم که خوشبختانه در سایه بودجه 93 طراحی شده است.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور تاکید کرد: لایحه بودجه 93 که چگونگی مقدرات کشور از نظر دخل و خرج را در سال آتی پیش‌بینی می‌کند در راستای اقتصاد مقاومتی و حماسه اقتصادی به عنوان یک برنامه از برنامه‌های پنج ساله مورد توجه تهیه کنندگان بودجه 93 بوده است.
 
نوبخت با بیان اینکه بودجه سال 93 ، 7.3 درصد کمتر از بودجه سال جاری است، اضافه کرد: هر چند در سال 93 پیش بینی می‌شود که منابع درآمدی کشور با بودن تحریم‌های مختلف واقعی است که می‌شود گفت بودجه 93 اندکی نسبت به سال جاری انقباضی‌تر است.
 
وی با بیان اینکه ظرفیت استفاده از بشکه‌های نفتی کشور بیش از 4 میلیون است و ما به دلیل تحریم تنها یک میلیون بشکه از آن را استفاده می‌کنیم، بیان داشت: اقتصاد مقاومتی اقتصادی است که باید با تخصیص منابع به شکلی بهتر از این مقدار محدود استفاده بهینه را در جهت معیشت مردم به کار برد.  
 
سخنگوی دولت با بیان اینکه بودجه 93 را با پیش‌بینی از منابع محدود کشور طراحی کرده‌ایم، اضافه کرد: ما می‌خواهیم دو عنصر برخورداری از ظرفیت‌های موجود نظام و دیگری توجه به معیشت مردم که دو رکن اساسی اقتصاد مقاومتی است مورد توجه قرار داده و این میزان باید در جهت برخورداری از ظرفیت‌های ما با توجه به منابع در اختیار دولت باشد.
 
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور گفت: بودجه کارهای عمرانی حداقل 33 درصد کمتر از آن چیزی است که در سال 92 پیش‌بینی و منعکس شده است لذا بایستی در بودجه 93 از این میزان به نحو بهتری استفاده شده که با هم فکری و هم اندیشی قابل قبول کاری شدنی است.  
 
نوبخت با اشاره به لزوم وحدت میان دولت و مجلس اضافه کرد: ما به جای درگیر شدن افرادی که می‌خواهند از افزایش بودجه استفاده کنند باید هم فکری داشته و به وحدت برسیم آن چه که دولت تدبیر انجام داد این بود از رقم 37 هزار میلیارد تومان نسبت به سال جاری 33 درصد کمتر است به جای تقسیم در کارهای عمرانی از 20 هزار و 906 طرح معطوف به بخش می‌کنیم که مردم نیز در سال 93 از آن بهره‌برداری کنند.  
 
وی اظهار داشت: تدبیر این بود که پروژه‌های بالای 80 درصد را به مرحله عملیاتی رسانده و بیش از طرح‌های حمل و نقلی، راه آهن، عمرانی، مدارس، انواع آب رسانی، آب‌های مرزی و مشترک و... را مورد استفاده بهینه قرار دهیم که هر چند این میزان کمتر از پارسال بوده اما اثربخش است.

سخنگوی دولت با بیان اینکه بودجه 93 بایستی با همیاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تصویب درست برسد، تصریح کرد: در کنار این 37 هزار میلیارد تومان که هر چند نسبت به سال جاری کمتر است اما نظام جمهوری اسلامی آنقدر بزرگ و تواناست که در کنار بودجه سال 93 می‌توان از منبع دیگری هم چون صندوق بزرگ توسعه ملی بهره برد.  
 
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور گفت: بیش از 10 هزار  میلیارد به صورت ریالی در صندوق توسعه ملی در اختیار داریم که در کنار 37 هزار میلیارد بودجه در اختیار مردم و بخش خصوصی قرار خواهیم داد تا آن‌ها نیز در چرخه اقتصاد فعالیت داشته باشند.   
 
نوبخت منبع ارزی را منبع دیگری برای خروج از رکود و افزایش اشتغال دانست و اظهار داشت: این منبع هم اکنون در خارج از کشور قرار داشته و به دلیل تحریم‌ها به صورت مستقیم وجود ندارد این ارزها در بیرون از مرزهای جمهوری اسلامی در بانک‌های خارجی رسوب کرده ولی متعلق به جمهوری اسلامی است.
 
وی تصریح کرد: این منابع بیش از 35 میلیارد دلار است که می‌توانیم برای عمران و آبادانی کشور از آن استفاده کنیم به همین جهت در بودجه سال 93 که در چارچوب اقتصاد مقاومتی در راستای حماسه آفرینی اقتصادی طراحی شد به بهبود وضعیت مردم معطوف شدیم.  
 
سخنگوی دولت مهار تورم را یکی از راه‌های بهبود وضع اقتصادی مردم دانست و تاکید کرد: اگر جوان‌های ما بیکار بمانند امکان استفاده از توانایی و ظرفیت برای به حرکت درآوردن چرخه اقتصادی وجود ندارد بنابراین وظیفه دولت است که برای مهار تورم و افزایش اشتغال پیگیر باشد.  
 
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور تصریح کرد: ضمن استفاده از این سه منبع که بخشی از آن هم اکنون به جریان افتاده است مهار تورم را پیگیری خواهیم کرد که هم اکنون عدد قابل قبولی ندارد لذا تلاش بیشتر در جهت انضباط مالی و بودجه‌ای است که تورم را مهار کنیم.  
 
نوبخت با اشاره به تاکیدات بنیانگذار کبیر انقلاب و مقام معظم رهبری مبنی بر توجه به اقشار کم درآمد اضافه کرد: در پایان سال جاری حداقل 2 سبد غذایی تحویل مردم خواهیم داد که از برنامه‌های دولت در جهت مهار تورم است.  
 
وی اظهار داشت: تدبیر دولت این بود که به جای تورم فزاینده در شب عید و مراسم سنتی مردم هم چنین افزایش قیمت میوه از هم اکنون منابع را تخصیص بدهیم منتهی این پول را به کشاورزان خارجی ندادیم بلکه مبلغی را در اختیار کشاورزان داخلی قرار دادیم تا دچار گرفتاری نشوند.  
 
سخنگوی دولت با بیان اینکه در بودجه سبد غذایی هر سال را تخصیص داده‌ایم، گفت: ضمن توجه دولت به فعالیت‌های زیربنایی در توسعه حمل و نقل عمومی و راه آهن‌ها برخود فرض می‌دانیم که از معیشت مردم غافل نباشیم تا دو رکن اقتصاد مقاومتی و حماسه اقتصادی در بودجه امسال را عینیت ببخشیم.  
 
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما می‌خواهیم با بودجه یک ساله و دولتی که در تورم وارد شده است عقب ماندگی تاریخی استان‌ها را تعادل ببخشیم ادامه داد: برنامه تعادل بخشی به استان‌ها در سال آینده شروع خواهد شد به همین منظور برای اجرایی کردن بودجه نیاز به تدوین آیین نامه اجرایی داریم که قبل از پایان سال باید به تصویب برسد.  
 
نوبخت اظهار داشت: اگر مجلس بودجه را تا بهمن ماه تصویب کرده و به دولت تحویل دهد قانون‌های طراحی شده در سال 93 اجرایی خواهند شد.  
 
وی تعادل منطقه‌ای و استان‌ها را فرض دولت تدبیر و امید دانست و تصریح کرد: ما این برنامه را در سال 93 شروع خواهیم کرد که به دنبال توازن منطقه‌ای باید مورد توجه قرار گیرند.  
 
سخنگوی دولت با بیان اینکه برای تعادل بخشی باید دید استان‌ها در چه بخش‌های عقب مانده‌اند، اظهار داشت: ما این برنامه را طوری تقسیم بندی کرده‌ایم که استان‌ها از نرم کشور عقب نمانده و آن‌ها را جلو ببریم این مهم نیازمند برنامه است و نمی‌توانیم در یک بودجه یک ساله آن را انجام دهیم تعادل بخشی استان‌ها سختی و مرارت دارد.  
 
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور با بیان آیه‌ای از قرآن کریم پیرامون صبر و تحمل اضافه کرد: من خود را حقیرتر از آن می‌دانم که به شما یادآوری کنم اما ناگزیرم شما را سفارش به صبری کنم که خداوند بزرگ در قرآن کریم فرمود این تذکر و یادآوری به امتی بود که در فشار و محدودیت قرار داشتند.  
 
نوبخت اظهار داشت: 34 سال در فشار جهانی بودیم و اراده جهان این بود که انقلاب شک نگیرد اما شکل گرفت و امروزه با چشم خود دیدیم که عنصر خبیثی که به دستور ابرقدرت‌ها، جوانان ما را به هلاکت می‌رساند به دار آویخته شد و ما پیروز میدان شدیم ما ملت ایران بیشتر از سایر ملت‌ها به وعده خدا خوش بین هستیم چرا که در 34 سال لمس کردیم وعده‌ خدا دروغ نیست و امروز توانستیم حقانیت خود در انرژی هسته‌ای را به تثبیت برسانیم. 

انتهای پیام/

برچسب ها: حماسه ، صیانت ، دین
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۵:۳۲ ۳۰ آذر ۱۳۹۲
حال باید دید که نحوه تحویل سبد غذایی چگونه تعریف شده و حواشی آن که سوءاستفاده دلالان خواهد بود چگونه مرتفع خواهد شد . اگر مبلغ این سبد به کارتها واریز میشد بهتر نبود ؟؟
امیر
۱۶:۲۲ ۲۹ آذر ۱۳۹۲
این سبد غذایی چطوری توزیع میشه؟ به چه کسانی تعلق میگیره؟
امیر
۱۳:۴۴ ۲۹ آذر ۱۳۹۲
دست دولت تدبیر و امید درد نکند که به فکر مردم هست و از شعار زدگی پرهیز مینماید.