سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قم/

عزاداری بزرگ روز اربعین خاری در چشم دشمنان است

تولیت مسجد مقدس جمکران با اشاره به مراسم عزاداری بزرگ روز اربعین از حرم مطهر فاطمه معصومه(س) تا مسجد مقدس جمکران گفت: با عنایت امام زمان(عج) این مراسم خاری در چشم دشمنان است.

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قم، حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان در گردهمایی مسئولان هیئت‌های مذهبی استان قم که با موضوع عزاداری بزرگ اربعین حسینی از حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها تا مسجد مقدس جمکران برگزار شد با اشاره به اینکه نهضت امام خمینی رحمةالله‌علیه برگرفته از امام حسین علیه‌السلام است اظهار کرد:  نهضت امام رحمةالله‌علیه از عاشورای 1342 آغاز شد و مهمترین فراز پیروزی انقلاب از عاشورای 1357 بود. ما هر چه داریم از امام حسین علیه‌السلام و البته از امام رضا علیه‌السلام و اهل بیت علیهم‌السلام است.


ویبا بیان اینکه پیامبر اکرم صلی الله و علیه و آله و سلم فرمودند «حسین منّی و انا من حسین» افزود: تعبیر «انا من حسین» اشاره به این مسئله دارد که بقای قرآن، بقای اسلام و بقای نام رسول الله صلی‌الله‌علیه‌وآله، در پرتو جانفشانی امام حسین علیه‌السلام است.

تولیت مسجد مقدس جمکران با بیان اینکه رابطه بین عاشورا و انتظار و امام حسین علیه‌السلام و امام زمان عجل‌الله‌تعالی‌فرجه، خود داستان شگفتی است تصریح کرد: در این میان اربعین حسینی دارای ویژگی برجسته‌ای است. یکی از نشانه‌های شیعه، زیارت اربعین است. در همین جهت می‌دانیم بزرگترین زیارت امام حسین علیه‌السلام در زیارت اربعین است و به نظر می رسد بزرگترین تجمع تاریخ و اربعین‌های تاریخ تشیع، امسال اتفاق خواهد افتاد.

حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان با اشاره به اینکه سال‌هایی که ما در نجف در خدمت امام رحمةالله‌علیه بودیم، تقریبا همه اربعین‌ها طبق رسم، از نجف اشرف پیاده به کربلا مشرف می‌شدیم خاطرنشان کرد: همسفر ما هم در آن سفر زیارت اربعین، شهید بزرگوار حضرت آیت‌الله حاج‌آقا مصطفی خمینی بود که ایشان ویژگی‌های خاص خود را داشتند.

رئیس سابق بنیاد شهید انقلاب اسلامی، به تبیین ویژگی های فرزند امام خمینی (ره) پرداخت و اظهار کرد: حاج آقا مصطفی بسیار خوش‌برخورد بودند و مجلس ایشان همیشه آمیخته به نکات ارزشمند و مفید بود. کسی از مجلس ایشان خارج نمی‌شد مگر آنکه انبوهی از استفاضات و استفاده‌ها را برداشت کرده باشد. اما وقت عزاداری که می‌شد و هر وقت اسم امام حسین علیه‌السلام و زیارت عاشورا و اربعین را می‌شنیدند، همانند پدرشان اشک از چشمان‌شان جاری می‌شد. حتی در حال پیاده‌روی آنچنان برای سید و سالار شهیدان اشک می‌ریختند و گریه می‌کردند که همانند آن را فقط در امام رحمةالله‌علیه می‌دیدیم.

نماینده مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در ادامه خاطراتی از مسیر پیاده روی اربعین تا کربلا را بیان کرد و افزود: اربعین یکی از نشانه‌های شیعه است. آنهایی که توفیق پیدا کردند و مشرف شدند، حضوری زیارت می‌کنند و آنهایی که توفیق پیدا نکردند ولی نیت داشتند و دل‌شان می‌خواست، از راه دور نیت زیارت می‌کنند. «بعد منزل نبود در سفر روحانی» از همین جا و از دور‌ترین نقاط زمین هم که سلام بدهیم، آنها می‌شنوند و جواب می‌دهند. «دلخوشم به مستحبی که جوابش واجب است».

حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان با بیان اینکه ما در مرکز خاندان اهل بیت علیهم‌السلام هستیم تصریح کرد: برای اهل بیت علیهم السلام خانه‌ای است به نام قم و در کنار قم هم جایگاهی است که به نام ولی دم حسین علیه‌السلام است؛ آن کسی که باید بیاید و انتقام خون حسین علیه‌السلام را بگیرد، آن کسی که باید بیاید و آرزوی همه انبیا و اوصیا را با نابود کردن همه ظالمان و برقراری حکومت الله بر سراسر گیتی محقق کند.

وی افزود: و چه زیبا است که رهروان راه حسین علیه السلام و عاشقان پیر خمین در قم حرکتی شایسته این مرکز انجام دهند که الگوی دیگر شهرها و بلاد بشود که اگر کسانی در جاهای مختلف دست‌شان به کربلا نرسید، بدانند به مصداق «کل ارض کربلا»؛ همه زمین‌ها کربلاست و می‌توان در هر زمینی حرکت کربلایی کرد.

تولیت مسجد مقدس جمکران با تاکید بر اینکه امام هر چه داشت از هیئتی بودن داشت خاطر نشان کرد: ایشان همیشه می‌فرمودند «بگذارید من حالت عامی خودم را حفظ کنم» همه بزرگان ما اینطور بودند. امام در تمام شهادت‌ها مراسم روضه می‌گرفتند. همه این روضه‌ها برای ائمه یک روز بود، اما وقتی فاطمیه فرا می‌رسید، در فاطمیه اول و فاطمیه دوم هر کدام سه روز روضه می‌گرفتند.

حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان افزود: امام رحمةالله‌علیه در خیلی از حوادث مانند فوت حاج آقا مصطفی کالجبل الراسخ اشک نریخت اما همین که نام امام حسین علیه‌السلام به گوش امام می‌رسید، شانه‌هایش می‌لرزید و قطره‌های اشک بر محاسنش جاری می‌شد.

ایشان در ادامه با اشاره به مراسم بزرگ عزاداری روز اربعین از حرم مطهر فاطمه معصومه سلام الله علیها تا مسجد مقدس جمکران اظهار کرد: با عنایت امام زمان عجل الله تعالی فرجه این مراسم خار چشم دشمنان است و چشم آمریکا را کور می‌کند.اگر روز قدس و روز 22 بهمن حافظ انقلاب است، همگی نشأت گرفته از عاشورا و اربعین حسینی است.

تولیت مسجد مقدس جمکران با اشاره به اینکه یقینا دشمنان مخصوصا در موقعیت فعلی دندان طمع‌شان را به عنوان مذاکره برای ما تیز کرده‌اند؛ افزود: ما می‌دانیم، شما هم می‌دانید و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) هم تصریح کردند که ما به آنها خوشبین نیستیم. این سخن مقام معظم رهبری سخن قرآن و برگرفته از قرآن است که «لن ترضی عنک الیهود و النصاری حتی تتبع ملتهم». تا وقتی که دست‌مان را روی سرمان نگذاریم و تسلیم محض روش و سنت و آیین آنها نشویم، آنها دست از سر ما برنمی‌دارند.

حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان خاطرنشان کرد: همانطور که مقام معظم رهبری (مدظله العالی) هم گفتند، مشکل غرب با ایران مشکل هسته‌ای نیست، مشکل غرب با ایران اسلام ناب محمدی و اسلام علوی، حسینی و عاشورایی است و ما جز از طریق مقاومت و حضور در صحنه، و عاشورایی و اربعینی حرکت کردن و احیای شعائر دینی در سطح جامعه، راهی برای پیروزی نداریم. یقینا بزرگترین پشتوانه نظام و دولت، حضور مردم در صحنه‌های انقلاب و در صحنه‌های عزاداری برای امام حسین و عظمت و شکوه شعائر دینی است.

وی وقت‌شناسی در انجام وظیفه را یکی از مهمترین وظایف منتظران حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف دانست و افزود: توابین وظیفه را تشخیص دادند و انجام وظیفه هم کردند، ولی در وقت انجام وظیفه نبود و لذا اثری نداشت و نقش مهمی هم نتوانستند ایفا کنند. این تشخیص و انجام وظیفه باید در زمان خودش انجام می‌شد. آن وقتی که مسلم بن عوسجه به حبیب بن مظاهر برخورد کرد که در تاریخ آمده حبیب بقچه حمام را زیر بغل گرفته بود تا به حمام برود. وقتی مسلم خبر آمدن حسین به کربلا را داد، حبیب نه به حمام رفت و نه به خانه برگشت. از همان جا راه کربلا را در پیش گرفت و رسید. به بعضی‌ها مانند طرماح هم گفتند «بیا». گفت: «بروم آذوقه‌ای برای خانواده مهیا کنم و بعد می‌آیم.» اما وقتی برگشت کار از کار گذشته بود.

تولیت مسجد مقدس جمکران خاطرنشان کرد: انتظار امام زمان عجل‌الله‌تعالی‌فرجه یعنی حبیب بودن، یعنی هر لحظه آماده حرکت بودن. جایی که وظیفه ایجاب کرد، «نماز قضا دارم» یا «بروم طلب حلالیت کنم» یا «قرضی را ادا کنم» کنار می‌رود. از ویژگی‌های امام همین بود. مخصوصا این 10 سال بعد از پیروزی انقلاب به گونه‌ای زندگی می‌کرد که اگر هر لحظه ارتحال ایشان به لقاءالله فرا می‌رسید، آماده رفتن بود و کار بر زمین مانده نداشت.

حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان تصریح کرد: منتظر و سرباز امام زمان عجل‌الله‌تعالی‌فرجه یعنی وظیفه‌شناسی و ما باید همواره از خداوند بخواهیم که ما را در انجام وظیفه لحظه‌شناس قرار بدهد./س
برچسب ها: قم ، عزاداری ، اربعین
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.