سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چیت‌چیان در گفتگوی ویژه خبری:

قیمت انشعاب برق گران نشده است/ بخش خصوصی کارگزار دولت در اجرای ماموریت‌های وزارت نیرو + فیلم

وزیر نیرو با اشاره به اینکه 70 درصد دریاچه ارومیه خشک و 30 درصد آن باقی مانده است، افزود: باید به صورت جدی در مصارف آب در حوزه دریاچه ارومیه بازنگری کرد به ویژه در بخش کشاورزی باید اصلاحات اساسی صورت گیرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ تبیین عملکرد صدروزه دولت در وزارت نیرو شب گذشته(25 آذر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور "حمید چیت‌چیان" وزیر نیرو مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
 
چیت‌چیان در ابتدا در پاسخ به سوال اول مجری برنامه مبنی بر اینکه اولویت‌های جنابعالی در صد روز گذشتن در وزارت نیرو چیست گفت: صد روز اول بیشتر به سازماندهی و برنامه ریزی کارها گذشت، به طوری که برخی از فعالیت‌ها را شروع کردیم هرچند که بدون تردید خدمات آب و برق خدماتی هستند که بدون وقفه باید به جامعه عرضه شود.
 
وزیر نیرو با اشاره به اینکه برخی از کارها مربوط به استمراربخشی به کارهای  گذشته و سرعت دادن به امور بود افزود: در مورد مسائلی همچون آب‌های مشترک دغدغه‌های بسیاری را در تنظیم بودجه 93 داشتیم، به طوری که از ابتدای شروع فعالیت دولت جدید کارگروهی در وزارت نیرو مشغول تهیه بودجه سال 93 شد.
 
وی با بیان اینکه از آنجایی که بایستی سیاست‌های دولت تدبیر و امید در بودجه‌های سالانه تبلور پیدا کند، توانستیم به نتایج خوبی دست یابیم اظهار داشت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور اعتبارات خوبی برای این بخش در نظر گرفته شد، به طوری که امیدواریم با همکاری همه همکارانم در صنعت بتوانیم در مورد آب‌های مرزی به طور خاص حرکت بسیار سریعی داشته باشیم.
 
چیت‌چیان با اشاره به اینکه خوشبختانه در لایحه دولت ردیف مستقلی در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: این ردیف مربوط به توسعه مستمع‌های آبرسانی روستایی است.
 
وزیر نیرو با اشاره به اینکه تامین آب شرب برای مردم کشور اعم از شهری و روستایی جزو بالاترین اولویت‌هاست ادامه داد: این مسئله دقیقا با بهداشت و سلامت آحاد جامعه مرتبط است، این در حالی است که چند سالی بود که ردیف متمرکز ملی برای این کار پیش بینی نشده بود که خوشبختانه این اقدام انجام شد و امیدواریم با پشتیبانی نمایندگان مجلس این مهم مورد تصویب قرار گیرد تا بتوانیم خدمات شایسته‌ای را به مردم ارائه کنیم.
 
وی با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از نیروی ما در بخش آب صرف برنامه ریزی‌ها برای احیاء دریاچه ارومیه و سایر تالاب های کشور شده است گفت: با توجه به شرایط خشکسالی، شرایط اقلیمی جدید کشور و برداشت‌های بی رویه از منابع سطح الارضی و یا سفره‌های زیرزمینی خوشبختانه توانستیم به نتایج خوبی دست یابیم.
 
چیت‌چیان افزود: یکی از کارهای ما انتقال آب از حوزه‌های مجاور به دریاچه ارومیه بود که توانستیم بخشی از آن را اجرا کنیم و الان هم در حال انجام آن هستیم.
 
وی با اشاره به اینکه راجع به انتقال آب از دریای خزر و رودخانه ارس به دریاچه ارومیه در حال مطالعه هستیم اظهار داشت: امیدواریم طی چندماه آینده این موضوعات هم نیز به نتیجه برسد.
 
وزیر نیرو با بیان اینکه در خصوص مسیرهای آب‌های سطح الارضی به دریاچه ارومیه و لایروبی آنها نیز مطالعاتی صورت گرفته، تا آبها در زمین‌های اطراف دریاچه پخش نشوند، اظهارداشت: اگر آب در یک عمق کمی منتشر شود، تبخیر آن بیشتر خواهد شد بنابراین سعی می‌کنیم آب‌ها را به عمیق‌ترین بخش‌های دریاچه ارومیه منتقل کنیم تا آب تجمیع پیدا کند و تبخیر کمتری داشته باشد.
 
وی با اشاره به اینکه راجع به میان‌گذرهایی که سال‌های گذشته در دریاچه ارومیه ایجاد شده است، مطالعاتی صورت گرفته، گفت: آثار زیست محیطی و رسوبگذاری خاصی که این موضوع می‌تواند داشته باشد مطالعاتی صورت گرفته است.
 
وزیر نیرو با اشاره به اینکه 70 درصد دریاچه ارومیه خشک و 30 درصد آن باقی مانده است، افزود: باید به صورت جدی در مصارف آب در حوزه دریاچه ارومیه بازنگری کرد به ویژه در بخش کشاورزی باید اصلاحات اساسی صورت گیرد.
 
وی با اشاره به اینکه بیش از 92 درصد منابع آب در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، ادامه داد: در این منطقه کشاورزی بسیار توسعه یافته به طوری که کشاورزان به سمت کشت‌هایی که آب زیادی مصرف می‌کنند سوق یافته اند.
 
چیت‌چیان با بیان اینکه روش‌های آبیاری عمدتا روش‌های سنتی است افزود: این روش راندمان و بازدهی خوبی ندارد، بنابراین امیدواریم با کمک‌هایی که از نظر مالی و تجهیز منابع به کشاورزان صورت می‌گیرد این مشکلات با آموزش برطرف شود.
 
**باید روند خشک شدن دریاچه ارومیه را تغییر دهیم
 

وزیر نیرو با بیان اینکه مردم منطقه نسبت به دریاچه ارومیه حساسیت زیادی دارند و احساس مسئولیت می‌کنند، افزود: امیدواریم مردم دست به دست هم دهند و در سال‌های آینده بتوانیم روند خشک شدن دریاچه ارومیه را تغییر دهیم.
 
وی با بیان اینکه در مورد تالاب‌ها فقط در دریاچه ارومیه مشکل نداریم افزود: سایر تالاب‌های کشور همچون گاوخونی و هامون نیز مشکلاتی از این دست وجود دارد، به طوری که در این رابطه کارگروهی تشکیل شده تا تمام این موارد را مورد بررسی قرار دهد، پس امیدواریم برای همه این مشکلات چاره جویی انجام شود.
 
چیت‌چیان در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه در طی این صد روز چه برنامه‌هایی در خصوص مصرف بهینه آب صورت گرفته است، افزود: مسئله مدیریت مصرف آب چیزی نیست که آن را بتوانیم در کوتاه مدت انجام دهیم، بلکه باید گفت مردم در تمام موارد که اقدام به مصرف آب می‌کنند باید مدیریت مصرف را لحاظ کنند.
 
وزیر نیرو افزود: کسانی که آب شرب مصرف می‌کنند و یا کسانی که اساسا از آب در فرآیندهای صنعتی استفاده می‌کنند همواره باید اقدامات مرتبط با مدیریت مصرف آب را رعایت کنند.
 
وی با بیان اینکه برای مدیریت آب به خصوص در بخش کشاورزی باید برنامه ریزی و تصمیم گیری شود، اظهار داشت: در طول مدت کمی که دولت مشغول به کار شده، تاکنون دو جلسه در شورای عالی آب برگزار شده به طوری که هفته آینده نیز سومین جلسه این شورا برگزار خواهد شد.
 
چیت‌چیان با اشاره به اینکه در این جلسات در خصوص حوزه‌های آبریزی که با محدودیت و مشکلات بسیار زیادی مواجه هستند تصمیم گیری می شود، گفت: در مورد کارون، زاینده رود و دریاچه ارومیه در این شورا تصمیمات خوبی لحاظ شده است، به طوری که وزارت نیرو به مرور و در طی برنامه‌های سالانه این برنامه‌ها را انجام خواهد داد.
 
** مدیریت مصرف آب باید به مرور انجام شود

 
وزیر نیرو با بیان اینکه یکی از این برنامه‌ها مسئله مدیریت مصرف است که به مرور انجام خواهد شد، ادامه داد: با تنظیم فشار آب در شبکه آب شهری می‌توانیم نحوه مصرف آب را تغییر دهیم.

چیت‌چیان با اشاره به اینکه با کمک بخش خصوصی و سرمایه‌ای که این بخش می‌آورد، در تلاش هستیم که شبکه‌های جمع آوری فاضلاب سریعتر در شهرهای مختلف انجام شود، گفت: شرکت‌های خصوصی با جمع آوری فاضلاب و تصحیح آنها به میزان 70 درصد می‌تواند پساب را بازیافت کند، به طوری که این پساب را می‌توانند در اختیار صنایع و کشاورزان قرار دهند تا آنها مورد بهره‌برداری قرار دهند.
 
وزیر نیرو با اشاره به اینکه اقدام وسیعی که در این زمینه صورت گرفته استفاده از آب شیرین کن‌ها آن هم در جاهایی که دسترسی به آبهای لب شور و آب دریاها وجود دارد است، خاطرنشان ساخت: باید این آب‌ها را شیرین و نمک زدایی کنیم و از آن برای تامین آب شرب مردم و یا برای تامین آب مورد نیاز صنعت استفاده کنیم.
 
وی با اشاره به اینکه وزارت نیرو با اعتباراتی که تخصیص داده برای اینکه هر شرکت خصوصی سرمایه گذاری کند و آب شیرین کن را مورد نفع قرار دهد، اضافه کرد: وزارت نیرو با رقم های بسیار خوبی این آب را از  شیرین کن‌ها خریداری می‌کند، به طوری که در شبکه‌ها آن را برای استفاده مردم قرار می‌دهند، بنابراین امیدواریم مجموعه فعالیت‌های دولت در این بخش سرعت و گسترش پیدا کند.
 
چیت‌چیان در پاسخ به سوال دیگری در خصوص استفاده از ابزارهای نوین و ارزان در خصوص تصفیه گفت: تاکنون در کشور سیستم‌های دفع فاضلاب به صورت سیستم‌های بسیار بزرگ و سراسری در شهرها پیش بینی شده بود.
 
وزیر نیرو با اشاره به اینکه در بسیاری از مناطق همه فاضلاب‌ها را جمع می‌کنیم تا به هم بپیوندند و در یک تونل اصلی سرازیر شود و در نهایت به سمت تصفیه خانه‌ای در جنوب شهر تهران سوق پیدا می‌کنند.
 
وی با اشاره به اینکه در تصفیه خانه‌ای که در جنوب شهر تهران وجود دارد آب مورد تصفیه قرار می‌گیرد، به طوری که پساب آن برای مصارف مختلف مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.
 
چیت‌چیان با اشاره به ایده‌ای که در دنیا وجود دارد و آن این است که نیازی به احداث شبکه‌های بزرگ و سیستم‌های فاضلاب متمرکز نیست گفت: این امر هزینه‌های بسیار زیادی دربر دارد، به طوری که این ایده در دنیا شکل گرفته که برای هر محله و یا شهرک و یا تعدادی از محلات دیگر یک تصفیه خانه احداث شود، تا فاضلاب‌ها در همان محل مورد جمع آوری قرار گیرد و تصفیه شود.
 
وزیر نیرو با اشاره به اینکه این سیستم با شرایط بسیاری از شهرها و مراکز صنعتی ما سازگار است، افزود: بر روی این موضوع کار پژوهشی خود را آغاز کرده ایم، به طوری که در مراکزی که مسکن مهر ایجاد شده به جای اینکه فاضلاب‌ها را در مسافت‌های طولانی جمع کنیم و در نهایت به مراکز بزرگ تصفیه فاضلاب برسد می‌توانیم برای هرکدام از مجموعه‌ها سیستم‌های تصفیه فاضلاب را مستقر کنیم بنابراین برای این کار برنامه ریزی شده و امیدواریم در آینده شاهد توسعه این نوع از سیستم‌های تصفیه فاضلاب در کشور باشیم.
 
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چه برنامه‌هایی برای صنعت نفت لحاظ شده است گفت: خوشبختانه در این مدت کوتاه زمینه های توسعه صنعت برق به خوبی فراهم شده است، به طوری که در این مدت صد روز با لطف خدا و با جدیت و تلاش همکارانم در صنعت برق توانستیم 4 واحد بزرگ با ظرفیت مجموعا 820 مگاوات و 20 مگاوات دیگر هم نیز از نیروگاه‌های پراکنده کوچک را به مدار بیاوریم و در آنجا کار بهره برداری را انجام دهیم.

چیت‌چیان با اشاره به اینکه در چند روز اخیر بخشنامه‌ای مورد تنظیم و ابلاغ قرار گرفت تا مطابق آن هر شرکت خصوصی که از این نوع نیروگاه‌ها داشته باشد بتواند برق تولید کند و سپس برق خود را به شبکه بفروشد افزود: با قیمتی بیش از 73 تومان برق را از تولیدکنندگان خریداری می‌کنیم به طوری که اگر راندمان و بازده این نیروگاه‌ها بالاتر از 42 درصد باشد، یک چهارم قیمت واحد سوختی که مصرف شده، به این 73 تومان اضافه می‌شود.
 
وزیر نیرو اضافه کرد: اگر این نوع نیروگاه را به صورت CHP یعنی مولدهای تولید همزمان برق و حرارت احداث کنیم، مقادیری علاوه بر این پرداخت خواهد شد، به طوری که همه این کارها برای این است که بخش خصوصی تشویق شود و در بازار تولید برق مشارکت کنند.
 
وی با بیان اینکه اشخاص حقیقی که مایل به سرمایه گذاری باشند و توان مالی داشته باشند تا نیروگاه‌های 500 مگاوات تا 1000 مگاواتی را احداث کنند کم نیستند، اظهار داشت: تعداد بسیار زیادی از افرادی هستند که آنها توان تاسیس نیروگاه‌های یک تا 10 مگاواتی را دارند.
 
چیت‌چیان گفت: این نوع نیروگاه های یک تا صد مگاواتی دارای دو مزیت است که مزیت اول آن این است که این نوع نیروگاه‌ها درست در کنار نقاط مصرف ساخته می‌شوند، بنابراین این نوع نیروگاه‌ها نیاز به شبکه انتقال ندارند به طوری که آنها نیاز کمتری به شبکه توزیع دارند و مقدار تلفاتی که معمولا در شبکه‌های انتقال و توزیع صورت می‌گیرد دیگر در این نوع نیروگاه‌ها نیست.
 
**بازده نیروگاه‌های حرارتی کل کشور حدود 37 درصد است

 
وزیر نیرو اظهار داشت: مزیت دوم این نوع نیروگاه‌ها این است که چون این نوع نیروگاه‌ها در کنار مراکز مصرف هستند در آنها نیاز به گرمایش و سرمایش و یا در مراکز دیگر نیاز به بخار است، به طوری که در این نوع نیروگاه‌ها مولدهای تولید همزمان برق و حرارت آن هم با بازده بالای 80 الی 85 و در گاهی موارد نزدیک به 90 درصد وجود دارد، در حالیکه به طور متوسط بازده نیروگاه‌های حرارتی در کل کشور حدود 37 درصد است.
 
وی با اشاره به اینکه هرچه سوخت فسیلی کمتر مصرف شود به همان میزان انتشار آلاینده‌ها و گازهای گلخانه‌ای کمتر می‌شود، اظهارداشت: با بخشنامه‌ای که صادر شده درصدد تشویق هستیم به طوری که امیدواریم کسانی که دارای کارخانه و یا مجتمع‌های اداری و مسکونی هستند، بیایند در کنار ساختمان‌های خود از این واحدهای کوچک استفاده کنند.
 
چیت‌چیان با اشاره به اینکه قیمت متوسط فروش برق در کشور حدود 43 تومان به ازای هر کیلووات ساعت است، اظهار داشت: گاهی اوقات تا 100 کیلووات ساعت از این مولدها مورد خریداری قرار می‌گیرد.
 
وزیر نیرو با اشاره به انرژی‌های تجدیدشونده ادامه داد: انرژی‌های تجدیدشونده یعنی نیروگاه‌هایی که با استفاده از انرژی خورشید، باد و آب از همه ظرفیت‌های کوچک و بزرگ استفاده می‌کنند.
 
وی با اشاره به اینکه برخی از اشخاص برای تولید برق از سوزاندن ضایعات و زباله‌های شهری استفاده می‌کنند، افزود: اخیرا با مقرراتی که در وزارت نیرو تدوین و ابلاغ شده این نوع برق را تا حدود 450 تومان به ازای هر کیلووات ساعت از تولیدکنندگان خریداری می‌کنیم، یعنی بیش از ده برابر آن قیمتی که برق را به مردم می‌فروشیم برق‌هایی را که از منابع تجزیه شده وجود دارد را از مردم خریداری می‌کنیم.
 
چیت‌چیان با اشاره به اینکه سرمایه گذاران متعدد علاقمند به انجام این کار هستند به طوری که در حال انعقاد قرارداد با آنها هستیم افزود: از مجلس برای انجام کار بسیار هوشمندانه‌ای که در تدوین بودجه سال 92 در خصوص بند شماره 19 صورت گرفت قدردانی می‌کنیم، زیرا در این بند مکانیزم‌ها و ساز و کارهایی پیش بینی شده تا کسانی که نیروگاه‌هایی با راندمان بالا احداث می‌کنند و یا کسانی که نیروگاه‌های خود را از منابع تجدیدپذیر احداث می‌کنند، این افراد را از محل سوخت صرفه جویی شده کمک کنند.
 
وزیر نیرو با اشاره به اینکه این مکانیزم بسیار مشوق خوبی است، تصریح کرد: با این ترتیبات قانونی حدود 600 مگاوات قرارداد برق را با افراد مراجعه کننده منعقد کرده‌ایم تا نیروگاه‌های بادی احداث شود.  
 
وی افزود: برای سال آینده 300 مگاوات برق خورشیدی احداث خواهد شد. 
 
چیت‌چیان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در طی 100 روز گذشته قیمت انشعاب برق، 4، 5 برابر شده است آیا این موضوع درست است گفت: مردم وقتی برای گرفتن انشعاب برق به شرکت‌های توزیع مراجعه می‌کنند، شرکت‌های توزیع بخشی از هزینه‌ها را خودشان دریافت می کردند و بخش دیگر را برعهده شخص اشتراک گیرنده قرار می‌دادند.
 
وزیر نیرو با اشاره به اینکه اشتراک گیرندگان برق باید خودشان وسایل مورد نیاز را برای شرکت‌های توزیع برق تهیه می‌کردند، گفت: شرکت‌های پیمانکاری را برای انجام خدمت رسانی در حوزه تجهیزات در نظر گرفتیم که آنها این کار را برای مردم انجام می‌دادند، اما به سبب اینکه در بخش پیمانکاری هزینه‌های متفاوتی از مردم گرفته می‌شد قرار بر این شد تا هزینه انشعاب برق تجمیع شود.
 
وی با اشاره به اینکه مردم باید بدانند برای یک اشتراک چقدر باید پول پرداخت کنند، ادامه داد: نیازی نیست که مردم به اداره برق مراجعه کنند بلکه می‌توانند بدون فوت وقت از طریق اینترنت و یا از طریق تلفن برای خرید انشعاب اقدام کنند.
 
چیت‌چیان با اشاره به اینکه طی یکی دو هفته مشترکین می‌توانند به برق دسترسی پیدا کنند، اظهارداشت: در بخشنامه جدید یک هزینه ثابت را برای مشترکین در نظر گرفتیم، به جای اینکه مشترکین به دو جا پول پرداخت کنند در یک جا پول را برای گرفتن شارژ پرداخت می‌کنند، بنابراین مشترکین به جای اینکه با پیمانکار قرارداد ببندند با خود شرکت برق قرارداد را تنظیم می‌کنند.
 
وزیر نیرو با اشاره به اینکه تا قبل از اینکه این بخشنامه اجرایی شود در کل کشور یعنی در شهرهای بزرگ، متوسط و در روستاها به طور متوسط برای هر انشعاب برق رقمی بالاتر از 900 هزار تومان پرداخت می‌شد، بنابراین با این اقدام میزان پرداخت متوسط مشترکین به 835 هزار تومان تقلیل پیدا کرد.
 
** افزایش هزینه انشعاب برق وجود ندارد
 
وی با تاکید بر اینکه افزایش انشعاب برق وجود ندارد بلکه شفاف سازی و ساماندهی شده است اظهار داشت: هزینه پرداخت شده از سوی مشترکین هزینه تجمیع است.
 
چیت‌چیان با اشاره به ایکه در روستاها 327 هزار تومان، در شهرهای دیگر 857 هزار تومان و در چند کلانشهر دیگر یک میلیون و 282 هزار تومان بابت خرید انشعاب برق هزینه می‌شود خاطرنشان کرد: مردم نباید نگران باشند، بنابراین مردم نباید هزینه اضافی را به شرکت برق پرداخت کنند به طوری که اگر خلافی در این حوزه مشاهده شد مردم می‌توانند با شماره تلفن روابط عمومی وزارت نیرو تماس بگیرند.
 
وزیر نیرو در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه وزارت نیرو در رابطه با پرداخت بدهی پیمانکاران چه اقداماتی انجام داده است گفت: طبق مقرراتی که در قانون بودجه و در سایر قوانین وجود دارد وزارت‌خانه می‌تواند اوراق مشارکت میان پیمانکاران توزیع کند به طوری که بخشی از این اوراق مشارکت به فروش می‌رود و بخش دیگر که به فروش نرفته مطابق مجوزهای قانونی آن را می‌توانیم در اختیار پیمانکاران قرار دهیم آن هم پیمانکارانی که کار انجام دادند و اعتبارات کافی برای پرداخت مطالباتشان وجود ندارد بنابراین می‌توان به جای پول از این اوراق مشارکت استفاده کرد. 
 
وی با اشاره به این که به همان مقداری که اوراق مشارکت پیش‌بینی شده می‌توان آن را به پیمانکاران واگذار کرد خاطر نشان ساخت: غریب به هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت در اختیار پیمانکاران قرار می‌گیرد. 
 
**22 هزار میلیارد تومان بدهی وزارت نیرو به پیمانکاران 

چیت‌چیان با اشاره به این که این اوراق مشارکت چاره کار واقعی برای بدهکاران وزارت نیرو نیست ادامه داد: بیش از 22 هزار میلیارد تومان بدهی به پیمانکاران داریم. 
 
وزیر نیرو با بیان این که امیدواریم در فرآیند تصویب بودجه سال 93 تدابیر مورد نیاز برای این موضوع پیش بینی شود اظهار داشت: امیدواریم با واگذاری شرکت‌های قابل واگذاری صنعت آب و برق را همچون نیروگاه‌ها واگذار کرد تا ان شالله از منابع حاصل از این واگذاری‌ها بدهی‌های وزارت نیرو پرداخت شود. 
 
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه وزارت نیرو برای خصوصی سازی چه برنامه‌های مدونی در نظر دارد گفت: مقام معظم رهبری سیاست‌هایی را در خصوص اصل 44 قانون اساسی ابلاغ فرمودند که براین اساس قانونی در مجلس شورای اسلامی تدوین شد تا تمام دستگاه‌های دولتی طبق مقررات موظف هستند شرکت‌ها و دارایی‌های متعلق به خودشان را برمبنای ضوابطی که در قانون مشخص شده به سه گروه اصلی تقسیم کنند. 
 
چیت‌چیان گفت: گروه اول گروهی است که صددرصد این شرکت‌ها باید واگذار شود به طوری که در این ارتباط با تمام شرکت‌های پیمانکار، شرکت‌های سازنده تجهیزات و شرکت‌های مشاور اقدام به واگذاری کرده‌ایم. 
 
وزیر نیرو گروه دوم را گروهی دانست که 80 درصد از سهام دولت در این شرکت‌ها باید به بخش خصوصی واگذار شود افزود: اما بنا به ضرورت‌هایی که وجود دارد 20 درصد از سهام آن‌ها در مالکیت دولت باقی می‌ماند.
 
**بیش از 30 نیروگاه در معرض واگذاری است

وی  با تاکید براینکه بیش از 30 نیروگاه در معرض واگذاری قرار گرفته است خاطر نشان ساخت: در مورد شرکت‌های توزیع اقدامات خوبی صورت گرفته است. 
 
چیت‌چیان با اشاره به این که در این شرکت‌ها باید نهاد تنظیم مقررات ایجاد شود تا قابلیت واگذار شدن را داشته باشند افزود: در هر استانی یک شرکت توزیع وجود دارد به طوری که در میان آن‌ها هیچ گونه رقابتی وجود ندارد. 
 
وزیر نیرو با اشاره به این که نباید هیچ اجهافی میان مشترکین ایجاد شود افزود: یک سری اقداماتی برای آماده سازی این شرکت‌ها وجود دارد که در حال انجام آن هستیم. 
 
وی با بیان این که اکنون 40 درصد از مجموعه این شرکت‌ها متعلق به دولت است گفت: به مرور با انجام این کارها 20 درصد دیگر را هم واگذار خواهیم کرد. 
 
چیت‌چیان افزود: گروهی است که دولت اجازه ندارد فعالیت‌ها را به بخش خصوصی واگذار کند مثل شرکت‌های آب منطقه‌ای و برق منطقه‌ای زیرا این شرکت‌ها مطابق قانون دولتی باقی خواهند ماند. 
 
وزیر نیرو با اشاره به این‌که در جاهایی که وظیفه به عهده دولت است از مجوزهای قانونی استفاده کردیم تا مشارکت بخش خصوصی را جذب کنیم اظهار داشت: وظیفه و مسئولیت در این جا برعهده وزارت نیرو است اما باید از مدیریت و مشارکت بخش خصوصی هم استفاده کرد زیرا بخش خصوصی کارگزار دولت در اجرای این ماموریت است. 
 
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه آیا طلب‌های کشورهای همسایه نقد شده است گفت: با کشورهای همسایه به صورت متداول مذاکراتی صورت گرفته به طوری که طبق قراردادهایمان به آن‌ها خدمات صادر می‌کنیم.
 
چیت‌چیان با اشاره به این که در برخی موارد تبادل گاز و برق صورت می‌گیرد اظهار داشت: با بعضی کشورها در خصوص طلب‌ها صحبت کردیم به طوری که در اغلب موارد روابط بسیار خوب و متعادل است پس باید گفت طلب‌های انباشته شده و عقب مانده‌ای وجود ندارد.
 
وزیر نیرو در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه برنامه پیشنهادی وزارت نیرو در رابطه با فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها چیست، خاطرنشان کرد: در این زمینه پیشنهادات خود را تنظیم و به دولت و ستاد تنظیم هدفمندی یارانه‌ها ارائه کردیم به طوری که از هرگونه قضاوت و پیش‌داوری خود را به دور می‌دانیم.
 

برای دیدن فیلم اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
lpln
۱۵:۴۶ ۲۶ آذر ۱۳۹۲
كجا انشعاب زبر يك ميليون ميدهن آقاي وزير كه ما بريم بگيريم . يك شبه امتياز برق از پانصد تومان به بيش از يك ميليون تومان رسيد.