سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نگرانی‌هایی از استقرار موشک‌های روسیه در کالینینگراد

آمریکا همچون لیتوانی و لهستان که با بخش کالینینگراد روسیه هم مرز هستند، از این خبر که مسکو موشک‌هایی با توان حمل کلاهک هسته‌ای را در نواحی مرزی آن‌ها مستقر کرده است، ابراز نگرانی کرده‌اند.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از بی‌بی‌سی، روسیه این گزارش را رسما تایید نکرده است اما مقام های روسیه همواره تاکید کرده اند که این کشور از حق استقرار موشک‌های اسکندر در غربی‌ترین بخش قلمروی خود برخوردار است.

مسکو مدت هاست که هشدار داده که این موشک‌های کوتاه برد را در واکنش به طرح استقرار سپر موشکی آمریکا در اروپا، به کالینینگراد منتقل خواهد کرد.

روسیه این سپر موشکی را تهدیدی علیه توان بازدارنده هسته‌ای خود می‌داند.

ایگور کوناشینکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه، روز دوشنبه گزارش روزنامه آلمانی بیلد که خبر داد موشک های اسکندر به کالینینگراد منتقل شده است را تایید نکرد اما گفت: به واقع سیستم موشک عملیاتی - تاکتیکی اسکندر از سوی نیروهای موشکی بخش غربی ارتش ماموریت پیدا کرده‌اند.

این مقام دولت روسیه تاکید کرد که این تصمیم توافقات و پیمان‌های بین المللی را نقض نمی کند.

بخش غربی روسیه در برگیرنده قسمت‌های غربی و شمال غربی این کشور از جمله بخش کالینیگراد است که جدا از خاک اصلی روسیه و در میان لهستان و لیتوانی در ساحل دریای بالتیک قرار دارد.

روزنامه ایزویستیا در روسیه گزارش داده است که این موشک‌ها بیش از یک سال است که در منطقه مستقر شده اند.

سخنگوي وزارت امور خارجه آمريکا درباره استقرار موشکهاي روسيه در کالينگراد  ابراز نگراني کرد. 

"ماري هارف" درکنفرانس مطبوعاتي در جمع خبرنگاران گفت: ما نگراني خود را درباره دغدغه کشورهاي منطقه از استقرار موشکهاي اسکندر روسيه در کالينگراد به مقامات روسيه منتقل کرديم. ما از روسيه خواسته ايم اقدامات لازم را براي باثبات کردن اين منطقه صورت بدهد. ما اين درخواست را مطرح کرده ايم.

هارف در پاسخ به سئوالي درباره منطقه خاورميانه نيز گفت: ما نمي خواهيم اقداماتي بکنيم که منطقه بي ثبات شود. مي‌دانيم که کشورهاي منطقه نگراني هايي دارند. ما به رايزني هاي خود در اين زمينه ادامه خواهيم داد. 

جوسس اولیکاس، وزیر دفاع لیتوانی، هم در این باره گفت: من در مورد نشانه‌هایی مبنی بر اینکه روسیه در کار نوسازی سیستم موشکی که به کالینینگراد منتقل شده است، نگرانم.

او افزود: نظامی کردن بیشتر این منطقه هم مرز دولت‌ها بالکان و ناتو، نگرانی‌های افزون تری را پدید می‌آورد و ما اوضاع را از نزدیک زیر نظر خواهیم گرفت.

وزیر خارجه لهستان نیز گفت: برنامه انتقال موشک‌های «اسکندر-‌ام موجب نگرانی است.

او افزود: چنین اقدامی می‌تواند به معنی نقض همکاری موثر روسیه و لهستان و بویژه در مورد احترام به این حقوق منطقه تلقی شود، و به گفتگوی سازنده میان ناتو و روسیه آسیب برساند. ما این موضوع را در تماس‌های دوجانبه خود با طرف روسی مطرح خواهیم کرد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.