احمدیلاشکی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری با اشاره به نشست نمایندگان مازندران در یازدهم آذر ماه امسال با رئیس جمهور و تأکید بر عقبماندگیهای مازندران گفت: انتظار بر این بود تا در لایحه بودجه سال 93 توجه عادلانهای به مازندران میشد اما با کمال تعجب شاهد ظلم به مردم مازندران هستیم.
احمدی لاشکی تصریح کرد: آقای رئیس جمهور در آن جلسه عنوان کردند لفظ محروم را در مورد مازندران به کار نبریم اما آیا اکنون با این مقدار از اعتبارات که در لایحه بودجه 93 پیشبینی شده هیچ امیدی به رفع عقبماندگیهای استان وجود دارد.
دبیر مجمع نمایندگان مازندران گفت:اعضای مجمع نمایندگان استان مازندران بر اساس جلسه فوقالعاده 20 آذر ماه در خانه ملت در راستای دفاع از منافع مردم استان مازندران،گلایه شدید خود را نسبت به عدم توجه شایسته به طرحهای استان مازندران اعلام داشتند.
لاشکی افزود: از دکتر روحانی انتظار داریم تا با تجدید نظر در اعتبارات سال 93 به هر طریقی که امکان دارد حق تضییع شده استان مازندران در اعتبارات ملی جبران شود.
وی تصریح کرد: استان مازندران،استانی برخوردار از شرایط مناسب اقلیمی و دارای قابلیتهای متنوع درنواحی کوهستانی،جنگلی،جلگهای،ساحلی و عرصههای مستعد طبیعی و زیستمحیطی جاذب گردشگری،استقرار در کنار دریای خزر و برخورداری از ورودی و خروجی کالا و مسافر با کشورهای آسیای میانه و اروپا،قرارگیری در مسیر حمل ونقل بینالمللی شمال و جنوب و وجود منطقه ویژه اقتصادی نوشهر و امیرآباد بهشهر،برخورداری از اراضی مستعد و حاصلخیز و آب فراوان و تولید محصولات کشاورزی، برنج،نباتات علوفهای،دانههای روغنی،گل و گیاه زینتی، دام و طیور و آبزیپروری،که سرمایهگذاری در استان و بهرهوری مطلوب از این قابلیتها، کل کشور و استانهای همجوار را بهرهمند میسازد.
احمدیلاشکی گفت: براساس نظام درآمد هزینه استانی نسبت معینی از درآمدهای واریزی هر استان در قالب بودجه سالانه به همان استان اختصاص مییابد.
دبیر مجمع نمایندگان مازندران گفت:ضریب برداشت براساس مطالعاتی که معاونت برنامهریزی انجام و مورد اذعان کارشناسان معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور نیز قرار گرفت، مقرر شد مبلغ 3 هزار میلیارد ریال در طی برنامه پنجم توسعه علاوه بر سهم اعتبارات استان جهت جبران عقبماندگیها به استان اختصاص داده شود اما با پیگیریهای فراوان طی سنوات گذشته که در مجامع مختلف انجام میگرفت، تاکنون اقدام عملی در این خصوص به عمل نیامده است و روند گذشته همچنان ادامه دارد.
لاشکی با بیان اینکه به نظر میرسد طبق بررسیهای انجام شده ضریب اعتبار پیشبینی شده با محرومیتهای استان مطابقت ندارد. افزود: همانطوری که خدمت رئیس جمهوری،آقایان نوبخت و دژپسند از معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی به استحضار رسید از دولت اعتدال و امید انتظار داریم ضمن جبران عقبافتادگی به ارث رسیده از گذشته توجه ویژه در توزیع اعتبارات طرح های استان درلایحه سال 93 به عمل آید که این موضوع محقق نشد و بنابراین خواستار دستور رئیس جمهور نسبت به ارتقاء و افزایش پروژههای محوری استان که قبلا تقدیم ایشان شد و توجه ویژه هستیم.
وی گفت: همچنین در این نامه آمده است با توجه به شرایط تخصیص سال جاری به میزان 22 درصد ضمن اینکه اثرات روانی خاصی در فرسایشی شدن پروژه برای مردم داشته، موجب بیکاری مضاعف 10 هزار نیروی کار به صورت مستقیم و غیرمستقیم شده است بنابراین با عنایت به مشکلات استان ضمن توجه به مطالب مطروحه نسبت به ارتقاء تخصیص اعتبار به میزان حداقل 2 هزار میلیارد ریال برای پروژههای سنواتی اقدام لازم به عمل آید،آرزومندیم در سایه تعامل دولت و مجلس فضای توسعه و تعالی کشور فراهم شود./س
انتهای پیام ///