به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ،هاله تاجالدینی اظهار داشت: امروزه ثابت شده ریشه بسیاری از بیماریها در عادات غذایی ناصحیح دارد.
وی بیان داشت: بر خلاف اهمیت این موضوع در طب جدید آن گونه که باید و شاید به آن توجه نشده و تا حدودی از آن نیز غفلت شده است.
تاجالدینی در مورد اصول صحیح غذا خوردن گفت: هرگز با شکم سیر غذا نخورید، برخلاف عادات غلط و رایجی که با رسیدن وقت غذا باید غذا خورد، بهترین زمان غذا خوردن زمانی است که فرد احساس گرسنگی و میل به غذا خوردن داشته باشد.
وی با بیان اینکه قورت دادن لقمه غذا با آب و مایعات اشتباه است، گفت: باید با اعتدال در مصرف آب و نوشیدنی همراه با غذا تا حد امکان از خوردن مایعات از نیم ساعت قبل از غذا و تا دو ساعت پس از غذا خودداری کرد.
تاجالدینی عنوان کرد: مصرف نوشیدنیهای غیرطبیعی و غیربهداشتی مانند انواع نوشابههای گازدار ممنوع است.
وی با تاکید بر اینکه افراد باید لقمه غذا را کوچک بگیرند و از برداشتن لقمه بزرگ خودداری کنند، گفت: با لقمه بزرگ، فرآیند جویدن کامل نیست، طعم غذا به خوبی احساس نمیشود، استعداد به چاقی افزایش یافته و احتمال ابتلا به بیماریهای گوارشی و سوء هاضمه بیشتر میشود.
وی افزود: وجود بزاق و مخلوط شدن کامل لقمه غذا با آن برای هضم کامل غذا ضروری است و این کار تنها با جویدن کامل غذا امکانپذیر میشود.
تاجالدینی بیان داشت: پس از آن که لقمه را داخل دهان گذاشته و مشغول جویدن شدید، قاشق را بر زمین بگذارید و به فکر تدارک و آمادهسازی لقمه بعدی نباشید، با اینکار بدون عجله کردن در فرو بردن لقمه غذا آن را به طور کامل جویده و از غذا خوردن لذت بیشتری میبرید.
وی خاطرنشان کرد: موقع غذا خوردن بیش از آن که به سفره و محتویات آن فکر کرده و ذهنتان به آنها مشغول شود به لقمهای که در دهان گذاشته و آن را میجوید، توجه داشته باشید.
تاجالدینی گفت: بهترین زمان برای قورت دادن لقمه غذا زمانی است که آن را به طور کامل جویده و با بزاق کافی مخلوط کرده و به مایعی نسبتاً رقیق تبدیل شده باشد و بلع آن آسان باشد.
این متخصص طب سنتی بیان داشت: در زمان خوردن غذاهای رقیق و آبکی از قاشق کوچکتری استفاده کنید و قبل از قورت دادن، آنها را خوب در دهان بچرخانید تا علاوه بر مخلوط شدن با بزاق، دمای آن نیز تعدیل و به دمای دهان و لوله گوارش نزدیک شود.
وی افزود: اگر با گرسنگی کامل به غذا خوردن مشغول شده و اصول بالا را رعایت کنید، معمولاً 20 تا 30 دقیقه برای سیری کافی است و احساس لذت بخشی از غذا خوردن و سیر شدن به شما دست میدهد.
تاجالدینی گفت: این در حالی است که از نظر کمیت و میزان با رعایت اصول صحیح غذا خوردن، غذای خورده شده، بسیار کمتر از زمانی است که این اصول رعایت نمیشوند که این موضوع در افراد چاق و پرخور مهم است.
وی با بیان اینکه نوع نشستن سر سفره غذا و یا میز غذاخوری نیز مهم است، تصریح کرد: نشستن ناصحیح علاوه بر ایجاد دردهای مزمن در ناحیه پشت و کمر، افزایش گودی کمر، افزایش قوز پشت، ایجاد خستگی و کاهش لذت از غذا خوردن میتواند سبب بلع بیاختیار و زودهنگام لقمه غذا شود.
تاجالدینی تصریح کرد: با احساس سیری و حتی چند لقمه قبل از آن دست از غذا خوردن کشیده و ادامه ندهید، بیشتر خوردن باری اضافی برای معده و سیستم گوارش شما است که باید منتظر عواقب ناگوار آن باشید.
انتهای پیام/م