به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زنجان ؛مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان گفت :پرورش ماهی درکنار کار کشاورزی یکی از روش های استفاده بهینه از منابع آبی است که ضمن اشتغالزایی و کمک به اقتصاد خانواده کشاورز، موجب غنی سازی آب کشاورزی و افزایش محصولات زراعی و باغی خواهد شد.
بورانی افزود : در حال حاضر در استان از انواع استخرها برای پرورش ماهی استفاده می شود که شامل استخرهای خاکی برای ماهی قزل آلا و ماهیان گرم آبی، استخرهای 8 ضلعی ویژه ذخیره آب کشاورزی جهت پرورش ماهی قزل آلا، مزارع منفرد (که در آنها آب از یکسو از رودخانه وارد و از سوی مجددا به رودخانه باز می گردد)، آبگیرهای تغذیه شونده از قنات، پرورش در قفس و پرورش در سیستم های مدار بسته می باشد.
وی ادامه داد : زنجان جزو استانهای پیشرو در زمینه پرورش ماهی در قفس های دریایی است و علاوه بر قزل آلا، ماهی آزاد دریای خزر نیز در این قفس ها پرورش داده می شوند و امسال هم برای پرورش ماهی کپور در این قفس ها برنامه ریزی کرده ایم.
مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان تصریح کرد : روش دیگر روش پرورش در سیستم های مدار بسته است در این روش در یک سوله 900 متر مربعی با مقدار آب ورودی یک لیتر در ثانیه 50 تن ماهی تولید می شود در صورتی که در روش سنتی برای همین مقدار تولید به 500 لیتر در ثانیه آب و حدود یک هکتار زمین نیاز است.
بورانی اضافه کرد :در حال حاضر بصورت مستقیم 1500 نفر در زنجان به آبزی پروری مشغول هستند که دو برابر این تعداد نیز بصورت غیر مستقیم در این زمینه فعالیت می کنند.
وی ادامه داد :مشاغل غیر مستقیم شامل مشاغلی همچون حمل بچه ماهی و حمل ماهی بازاری، فروش خوراک ماهی، واحد های انجماد و بسته بندی، زمینه های بهداشتی و درمانی، موسسات برگزار کننده کلاسهای آموزشی و سایر مشاغل مشابه می شود.
بورانی خاطر نشان کرد: در همین زمینه امسال مجوز تاسیس یک کارخانه تولید غذای ماهی در استان هم صادر شده است که در آینده با فعالیت این کارخانه به شاغلین این زمینه افزوده شده و از سوی دیگر بومی شدن تولید غذای ماهی در استان، هزینه آبزی پروران کاهش خواهد یافت./س