سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سینوس ها در محافظت از "مغز" در برابر ضربات خارجی موثرند

سینوسها حفرات پر از هوا در داخل جمجمه و صورت هستند که وظایفی از جمله محافظت از مغز در مقابل ضربات خارجی، سبک کردن جمجمه، بهبود و زیباتر کردن طنین صوت را به عهده دارند و در انسان بصورت 4 جفت هستند.

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛دکتر سهیلا نیک اخلاق عضو هیئت علمی گروه گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن دانشگاه علوم پزشکی اهواز ضمن بیان این مطلب، افزود: هر سینوس توسط مجرایی به حفره بینی راه دارد و ترشحات شفافی به داخل بینی وارد می کند. وظیفه ترشحات پاک کردن سینوسها و بینی از آلودگی ها و مرطوب و گرم کردن بینی و حلق می باشد و  اگر سینوسی دچار التهاب شود به آن سینوزیت می گویند.

دکتر سهیلا نیک اخلاق گفت: از علائم سینوزیت می توان به ترشحات چرکی از بینی، ترشحات پشت حلقی، گرفتگی بینی، احساس سنگینی در صورت و سردرد اشاره کرد که اکثر موارد سینوزیت به درمان دارویی پاسخ داده و برطرف می شود ولی در مواقعی که عفونت به مدت بیش از ۳ ماه طول بکشد به عنوان سینوزیت مزمن به آن اطلاق می شود و اگر پاسخ مناسب به درمان دارویی حاصل نشود انجام عمل جراحی آندوسکوپی سینوس ضرورت دارد.

وی گفت: از دیگر موارد نیاز به عمل جراحی آندوسکوپی، سینوس پولیپوز بینی و سینوس است. پولیپها در اصل توده بافت نرم متشکل ازسلولهای بافت پوششی داخل سینوسها هستند که به دلایلی مانند آلرژی و عفونت های مزمن سینوس ایجاد شده و به داخل بینی وارد می شوند و موجب انسداد بینی و تنگی راه هوایی و اختلال بویایی می شوند. در عمل جراحی آندوسکوپی سینوس، جراح از راه سوراخهای بینی و بدون نیاز به ایجاد برش اضافی در خارج یا داخل بینی جراحی را  انجام می دهد.

دانشیار گروه گوش و حلق و بینی و سر و گردن دانشگاه علوم پزشکی اهواز افزود: در این عمل جراح زیر دید مستقیم آندوسکوپی پولیپ ها و انسدادهای موجود در ناحیه مخاطی و استخوانی را برطرف کرده و حفرات سینوسها را از وجود ترشحات چرکی و بافتهای ناسالم پاک می کند.

دکتر نیک اخلاق ادامه داد: به منظور بهبود کامل و پیشگیری از عود بیماری ضروری است بیمار پس از عمل، داروهای تجویز شده را به دقت استفاده کرده و در فواصل تعیین شده توسط پزشک، معاینه شود.

عضو موسس مرکز تحقیقات شنوائی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در توصیه به افراد علاقه مند به انجام رینوپلاستی (جراحی زیبایی بینی) گفت: در جراحی زیبائی بینی بیشتر افراد خواستار تنگ شدن سوراخ هاى بينى خود هستند، هرچه اين اقدامات كمتر صورت گیرد و راه هواى تنفسى بيمار بازتر بماند، در سلامت بينى او موثر تر است.

دانشیار گروه گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن دانشگاه علوم پزشکی اهواز افزود: در علم پزشكى نقش بينى در سلامت بدن و حفظ سلامت ساير اعضاى بدن روز به روز مشخص تر مى شود. چون بينى به عنوان عضوى كه گذرگاه هوايى تنفسى است و در تنفس و رسيدن اكسيژن به بدن نقش اساسى دارد و در سيستم دفاعى بدن به سبب تصفيه هوای ورودی از ذرات غبار و آلوده و میکروبها  نیز نقش مهمی دارد.

این متخصص در ادامه گفت: تا حد امکان قبل از تصمیم به جراحی زیبائی  از  سلامت عملکرد بینی مطمئن شوید زیرا مطالعات انجام شده نشانگر آن است ميزان اكسيژن موجود در خون افرادى كه تنفس دهانى دارند، نسبت به كسانى كه تنفس از راه بينى دارند، كمتر بوده كه اين مسئله عوارض و مخاطرات زيادى براى بيمار دربردارد. لذا بروز عارضه انسداد بینی بعد از عمل زیبائی خوشایند نیست.

دکتر نیک اخلاق گفت: در جراحى هاى بينى آنچه كه مى بايست مورد توجه جراحان قرار گيرد، حفظ عملكرد بينى پس از عمل جراحى است. چون در جراحى ممکن است بافت های بینی دچار تغيير حالت داده و بر روی عملکرد بینی فرد تاثیر گذار باشد.

رئیس انجمن رینولوژی شاخه خوزستان در پایان گفت: با توجه به شيوع اعمال جراحى بينى، سه عارضه در افرادى كه تحت عمل جراحى قرار مى گيرند بيشتر شايع است كه بايد حتماً به ارزیابی وضعیت سینوسها قبل از جراحی زیبائی بینی توجه کرد و  در جراحى هاى پلاستيك بينى حداقل دستكارى در بافت داخل بينى انجام شود و در اين جراحى ها حداقل زخم ايجاد شود.

وی در ادامه از موارد مورد توجه در جراحی  بینی گفت: حداقل بافت هاى بينى به ويژه بافت هايى كه در حمايت از اسكلت بينى نقش دارند مانند غضروف ها برداشته شود. این بافت ها براى جلوگيرى از فروافتادگى  ارتفاع بینی و ایجاد چسبندگى داخل بینی  باید حفظ شوند.

دکتر نیک اخلاق در پایان گفت: امروزه زيبايى بينى را به صورت برگشت به حالت طبيعى بينى تعريف مى كنند كه معناى آن لزوماً كوچك ساختن بينى نبوده بلكه تناسب بينى با چهره از اهميت شايانى برخورداراست.بنابراين يك توصيه جدى به متقاضيان جراحى پلاستيك بينى: «اصرار به كوچك كردن بينى خود نداشته باشيد؛ زيرا عواقب آن غير قابل برگشت است.


انتهای پیام/
برچسب ها: سینوس ، مغز ، بینی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.