امروز در تاریخ؛
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، امروز ۲۸ آذر ۱۳۹۲ خورشیدی برابر با ۱۶ صفر ۱۴۳۵ هجری و ۱۹ دسامبر ۲۰۱۳ میلادی است. مهمترین رخدادهای تاریخی امروز از این قرار است:
درگذشت شاعر معاصر "عباس یمینی شریف" (1368 ش)
استاد
عباس یمینی شریف، متخلّص به یمینی در سال 1298 ش در تهران به دنیا آمد. از
1324 ش برخی اشعار وی وارد کتب درسی دبستان شدند و از سال 1335 به عنوان
مدیر مجله تازه تأسیس کیهان بچهها فعالیت نمود و تا سال 1358 با آن همکاری
مینمود. استاد یمینی در 1336 باشگاه بچهها را تأسیس کرد و در 1341 با
همکاری عدهای از فرهنگیان باسابقه به تأسیس مؤسسه فرهنگی و غیرانتفاعی
شورای کتاب کودک همت گماشت که هدف از آن، راهنمایی و مشورت با نویسندگان،
شاعران، تصویرگران و مترجمان علاقمند به آثار کودکان و نوجوانان بود.
در
سال 1350 به همت وی جایزه نقدی یمینی شریف تأسیس شد و از آن تاریخ به بعد،
هرساله، این جایزه به بهترین اثر چاپ شده در حوزه ادبیات کودکان، تعلق
میگرفت. استاد یمینی در 1357 نیز انجمن پژوهشهای آموزشی را بنیان نهاد.
یمینی شریف در زمینه ادبیات کودکان، صاحب آثار گوناگونی است که از این میان
میتوان به کتابهای: قصههای شیرین، داستان عروسک، سیامک و سفیدک و پلنگ
یکهتاز اشاره کرد. عباس یمینی شریف پیش از این در سال 1346 ش به دریافت
جایزه بینالمللی یونسکو به مناسبت تألیف بهترین کتاب سال در ایران نائل
شده بود. استاد یمینی سرانجام در 28 آذر 1368 در هفتاد سالگی درگذشت.حمله موشکی رژیم بعثی عراق به شهر قهرمان پرور دزفول (1361 ش)
رژیم خونخوار عراق، با هر بار ناکامی در جبهههای جنگ و رویارویی با رزمندگان جان برکف اسلام، برای تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی ایران، به بمباران مناطق مسکونی ایران اقدام مینمود و در همان حال، خود را صلح طلب عنوان میکرد. در ادامه این حملات وحشیانه، در روز بیست و هشتم آذر 1361، شهر دزفول هدف یورش بیرحمانه رژیم بعث عراق قرار گرفت. در جریان این حمله موشکی رژیم بعث عراق به شهر قهرمانپرور دزفول، 60 غیرنظامی شهید و 287 نفر زخمی شدند. اگرچه قبل از این جنایت نیز، هواپیماهای عراقی بارها شهرهای ایران را بمباران کرده و ساکنان غیرنظامی آنها را به خاک و خون کشیده بودند، اما حمله به دزفول، اولین حمله گسترده عراق به مناطق مسکونی به وسیله موشکهای زمین به زمین میباشد.
مقامات انتظامی چهار نفر از مخالفین رژیم را دستگیر نمودند(1351ش)
ارتحال عالم فرزانه آیت اللَّه "محمدرضا مروج طبسی" (1363 ش)
آیتاللَّه شیخ محمدرضا مروّج طبسی در سال 1285ش در مشهد مقدس به دنیا آمد. وی در طی سالهای حضور در نجف اشرف، به وظایف دینی و اسلامی اشتغال داشت تا اینکه در سال 1352 ش به سبب فشارهای دولت عراق به همراه دهها هزار نفر ایرانی مقیم عراق، از آن کشور رانده شد و در قم ساکن گردید و به تدریس و تألیف پرداخت. از این عالم ربانی و مجتهد بزرگ که مراتب اجتهاد و مقامات علمی وی مورد گواهی و تصدیق علمای بزرگ قم و نجف اشرف بود آثار متعددی بر جای مانده که اِثباتُ الرّجعَه، حاشیه وسیلةُ النجاة و عقد الفراید فی اصول العقاید و ذخیرةُ الصالحین در 8 جلد از آن جمله است. سرانجام این فقیه و مدرس بزرگوار در 28 آذر 1363ش برابر با 25 ربیعالاول 1405ق در 78 سالگی در قم رحلت نمود و در یکی از حجرههای صحن بزرگ حرم حضرت معصومه(س)، به خاک سپرده شد.
ترور "صادق گنجی" رایزن فرهنگی ایران در لاهور(1369 ش)
صادق گنجی مسؤول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور پاکستان نزدیک به چهار سال، مأموریت فرهنگی خویش را در راه معرفی ارزشهای والای اسلام و گسترش روابط فرهنگی میان مردم ایران و پاکستان سپری کرده بود. وی در آستانه بازگشت به ایران اسلامی و پس از مراسم تودیع که از سوی فرهنگیان و شخصیتهای علمی و ادبی لاهور برایش برگزار شده بود، توسط عوامل فرقهگرای همسو با استکبار جهانی، مورد حمله مسلحانه قرار گرفت و به شهادت رسید.
مرگ "وایْتْس برینگ" کاشف تنگه برینگ (1741م)
وایْتْسْ
برینْگْ، در 18 مارس 1681م در شهر هوسن دانمارک به دنیا آمد. وی در سال
1704م وارد نیروی دریایی روسیه شد و در جنگ علیه سوئدیها شهرتی به دست
آورد. برینگ در پایان خدمتش در نیروی دریایی، به مسافرتهای اکتشافی برای
روسیه دست زد و در جستجوی حدود شرقی سواحل شمال آسیا برآمد. از این رو در
پنجم فوریه 1725م از سنپترْزبورْگ بیرون آمد و پس از گذشتن از سیبری،
دریانوردی خود را آغاز کرد. وی در سال 1728م در سواحل شمال شرقی آسیا ادامه
مسیر داد و در 30 اوت 1740م تنگهای را که بعدها به نام خودش معروف شد،
کشف کرد.
وی با کشف تنگه برینْگْ که شمال شرق آسیا و شمال غرب امریکا را از
هم جدا میکند، ثابت کرد که قاره آسیا از امریکا جدا است. در یکی از این
سفرها، توفانهای شدید و مرض و بیماری، او را مجبور کرد که از اکتشافات
جدید چشم بپوشد و بازگردد. در راه بازگشت، کشتی وی به ساحل جزیرهای ویران و
بیآب و علف نزدیک منطقه کامْچاتْکا در شرقیترین نقطه روسیه، رسید و در
آنجا بود که در 19 دسامبر 1741 در همان جزیرهای که به نام او نامیده
میشود در 60 سالگی درگذشت.
اولین همایش نگارش یک روزه قرآن کریم در تهران (1379 ش)
اولین همایش نگارش قرآن کریم در یک روز با حضور یکصد و هشتاد خوشنویس و 60 تصنیف کار و تذهیبکار برجسته کشور در سالن اجلاس کنفرانس اسلامی برگزار شد و در یک روز، تمام قرآن کریم به طرزی بدیع و زیبا به نگارش درآمد. علاوه بر اینکه بسیاری از مسؤولان به بازدید این همایش آمدند، در پایان نیز این کار مورد بازدید و تقدیر مقام معظم رهبری حضرت آیت اللَّه خامنهای قرار گرفت.
تسلط سپاهیان اسلام بر ناحیهٔ "تخارستان" در خراسان (122 ق)
درگذشت آیت اللَّه "مجتهد تبریزی" عالم بزرگ اسلام (1337 ق)
حاج میرزا مصطفی مجتهد تبریزی از افاضل علمای تبریز است که بسیار کریم النفس و خوش خلق و دارای ذکاوت و هوش سرشار بود. میرزای مجتهد تبریزی در خاندانی فاضل و عالم پرور به دنیا آمد. وی در فقه، اصول، نجوم، ریاضیات، شعر و ادب تبحر داشت و کمال او بر همگان آشکار بود. در ابتدا به تحصیل مقدمات پرداخت و سپس در نجف اشرف از درس آخوند خراسانی، شیخ الشریعهٔ اصفهانی، سیدمحمدکاظم یزدی و دیگر بزرگان استفاده کرد. العَروض، حاشیهٔ کفایةالاصول و اللباس المشکوک از جمله تالیفات ایشان است.
کودتای "ادیب شیشکلی" در سوریه و به دست گرفتن قدرت (1949م)
درسال 1946م پادشاه اردن، سوریه را به اتحاد با این کشور فراخواند که قتل وی به این طرح پایان داد. کشمکشها و اختلافات داخلی در سوریه ادامه داشت و موافقان و مخالفان در هیأت دولت نیز حضور داشتند. در این اوضاع، ادیب شیشْکِلی، سرهنگ 45 ساله ارتش سوریه، با یک کودتای نظامی در 19 دسامبر 1949م، ضمن به دستگیری قدرتْ وظایف ریاست دولت را بر عهده هاشم الاتاسی، نخست وزیر پیشین سوریه قرار داد. با این حال ادیب شیشکلی دو سال بعد در 29 نوامبر 1951م در یک جنگ قدرت، سایر دولتمردان کشور را دستگیر کرد. وی در سال 1953م پُست ریاست جمهوری را به صورت رسمی اشغال کرد و سپس اجازه تشکیل احزاب را صادر نمود. در این میانْ حزب بعث سوریه با ایدئولوژی ناسیونالیسم عربی و ملیگرایی و نیز احزاب طرفدار کمونیسم و سوسیالیستْ در سوریه قدرت مییافتند. از سوی دیگر فعالیتهای تبلیغاتی علیه شیشکلی، باعث شد تا در سراسر کشور تظاهرات ضدّ دولتی برگزار شود تا این که حکومت شیشکلی طی کودتایی در فوریه 1954م، پس از پنج سال سقوط کرد و رهبران کودتا شیشکلی را به برزیل تبعید نمودند. سرهنگ ادیب شیشکلی سرانجام ده سال بعد در 28 سپتامبر 1964م در برزیل ترور شد و قتل رسید.
عضویت ایران در شورای اقتصادی سازمان ملل (1965م)
شورای اجتماعی و اقتصادی معروف به شورای اکوسوک (به انگلیسی: ECOSOC) سازمان ملل متحد یکی از پنج ارکان اصلی سازمان ملل متحد است که فصل دهم منشور به آن اختصاص دارد. این شورا مسئولیت توجه و رسیدگی به امور اجتماعی، اقتصادی و امور مربوط به ۱۴ آژانس تخصصی سازمان ملل را به عهده دارد. اولین جلسه اکوسوک در چرچ هاوس، لندن در ۲۳ ژانویه ۱۹۴۶ برگزار شد.
تعداد اعضای شورا هم اکنون ۵۴ عضو است که از بین ۵ منطقهٔ جغرافیایی سازمان ملل برای یک دوره سه ساله توسط مجمع عمومی انتخاب میشوند. جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر وضعیت ناظر را در این شورا دارد. وظایف اصلی این شورا شامل توسعه سطح استانداردهای زندگی، اشتغال برای همه، پیشرفت اقتصادی، بهداشتی و اجتماعی؛ ارائه راهحلها برای مسائل اقتصاد بینالملل و مشکلات بهداشتی و اجتماعی؛ سهولتبخشی به همکاریهای فرهنگی و آموزشی؛ و پیشرفت در احترام به حقوق بشر و آزادیهای اساسی می باشد.
برای مشاهده مجله شبانه اینجا کلیک کنید