به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اصفهان، محمود اطریشی در جمع خبرنگاران اصفهان به مناسبت هفته پژوهش اظهار کرد: با توجه به اینکه هر روز شاهد مرگ 45 هزار نفری در دنیا بر اثر کمبود مواد غذایی در جهان کنونی هستیم، بنابراین در این مرکز سعی شده که پژوهشهایی برای ماندگاری بیشتر و تولید زودتر محصولات غذایی انجام شود.
وی با اشاره به افزایش نرخ جمعیت جهان تصریح کرد: اگر جمعیت 16 میلیارد نفری جهان در سال 2025 گیاهخوار مطلق باشند، در ایدهآلترین شرایط، با ظرفیت کشاورزی، یک میلیارد نفر به دلیل کمبود تغذیه محکوم به مرگ میشوند.
مدیر بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه مرکزی کشور بیان کرد: این در حالی است که اگر همه انسانها گوشتخوار و گیاهخوار باشند، تنها 11 میلیارد نفر از جمعیت جهان به غذا دسترسی پیدا میکنند و 5 میلیارد نفر به خاطر نبود غذا، جان خود را از دست میدهند.
وی خاطرنشان کرد: کمبود مواد غذایی امروزه در حالی به یکی از معضلات بزرگ دنیا تبدیل شده که در گوشهای دیگری از دنیا عدهای به دلیل بهرهمندی بیش از حد از مواد غذایی، این مواد را به زباله دان میریزند.
اطریشی افزود: تنها راه خلاصی از وضعیت معضل کمبود مواد غذایی، مهاجرت انسان به دیگر کره های است که دسترسی آن در این وضعیت، غیر ممکن بوده و این در حالی است که هماکنون توانستیم با کمک علم بیوتکنولوژی به علم تولید محصولات غذایی در فرایند سریعتر و کمهزینهتر دست یابیم.
وی گفت: امروزه در دنیا به منظور پرورش سریعتر گیاه به دنبال راهکارهای نوین هستند، به طوریکه نه تنها از ژن یک گیاه به گیاه دیگر برای دوام بیشتر استفاده کردند، بلکه از جانور به گیاه نیز برای تولید مواد غذایی استفاده میکنند.
مدیر بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه مرکزی کشور با بیان اینکه هر کاری که با مداخلات بشری انجام گرفت عوارض سنگینی به بار گذاشت، تصریح کرد: در شرایطی که امکان تولید مواد ارگانیک وجود ندارد، تولید محصولات غیر طبیعی یک ضرورت است.
وی خاطرنشان کرد: تولید و عرضه دارو ضد سرطان با گیاه کمپکتا، نیاز به سرمایهگذاران کلان و حمایتهای مالی دارد و محور اصلی این مرکز تولید گیاهان دارویی و متابولیتهای ثانویه است که هماکنون طرحهای پژوهشی مختلفی در این حوزه صورت گرفته است/س.