این رسانه به نقل از دکتر روحی رمضانی استاد بازنشسته امور دولتی و خارجی دانشگاه ویرجینیا که محققان آمریکایی از او به عنوان استاد بر جسته مسائل ایران یاد می کنند می نویسد: علت پیشبرد چنین سیاستی از سوی ایران "استقلال " است.
این استاد در این خصوص معتقد است: به نظر می رسد آنچه که تصمیم گیری ها در سیاست خارجی ایران را پیش می برد فرهنگ دیپلماتیک ایران است که در طول قرن ها به خاطر تعاملات دیپلماتیک با کشورهای مختلف جهان به یک پختگی کامل رسیده است.
به اعتقاد رمضانی ، آمریکا باید در مذاکرات خواسته مذاکره کننده های ایرانی را مد نظر قرار دهد زیرا این استقلال طلبی ریشه در قرن ها تاریخ ایرانی و سیعی ایرانی ها دارد.
در ادامه مطلب آمده است ، با تمام تاثیراتی که فرهنگ غرب در ایران داشته است اما جوهره و تفکراصلی فرهنگ ایران را فرهنگ شیعی و ایرانی تشکیل می دهد که در سال 1979 بعد از انقلاب اسلامی هم ایت الله روح الله خمینی استقلال را محور اصلی نظام ایران قرار داد و هویت ایرانی را در این استقلال نهادینه کرد بطوریکه ایران در دهه های گذشته باهرگونه زور گوئی قدرت های بین المللی در امور سیاسی و روند تصمیم گیری در عرصه بین المللی مقابله کرده است.
در پایان این استاد برجسته دانشگاه بااشاره به استقلال ایران در ده های گذشته خطاب به آمریکا و مذاکره کنندگان با ایران گفته است: به نظر نمی رسد این سیاست و استقلال طلبی ایرانی ها به این زودی تغییر کند.