وَقُل رَّبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَل لِّي مِن لَّدُنكَ سُلْطَانًا نَّصِيرًا
(ای رسول ما ،پیوسته دعا کن) و بگو بارالها مرا از دروازه صدق وشرافت به هرکار داخل گردان و به قدم صدق و راستی از هر کار بیرون آور و از جانب خویش مرا بصیرت و حجتی روشن عطا فرما
*خداوند با رسولش سخن می گوید و به او و همه ما تعلیم می دهد که کدام نعمت را از پروردگارمان خواستار شویم و به راستی نعمتی برتر از این در زندگی نیست که شخص در سراسر زندگی به راستی و درستی در هر کار وارد شود و به راستی و درستی از آن کار برآید تا وقتی پرده فرو می افتد و نمایش به پایان می رسد، هزاران فرشته آسمان کف می زنند و هلهله و شادی کنند .
*صدق، بهترین وصف و حالت یک کار و یک شخص در آغاز و انجام آن است. چه بسا کارهایی که آغاز غیر صادقانه دارد و با قصد ریا، سمعه، فریب، برتری جویی و مانند آن شروع میشود، یا آغازی صادقانه دارد، ولی پایانی آمیخته به غرور، عُجب، منّت، حبط و سوءعاقب پیدا میکند و برکات آن محو میشود. رمز شکست بسیاری از حرکتها، نبود صداقت در آنها و قطع امداد الهی از آن است.
* امام صادق علیه السلام میفرماید: هرگاه برای ورود به کاری، ترس و وحشت داشتی این آیه را بخوان و اقدام کن. (تفسیر نورالثقلین)
* انسان به جایی میرسد که از «صدّیّقین» میشود، هرچه میگوید عمل میکند و هرچه را عمل میکند، میگوید. (تفسیر المیزان) قلب و زبان و عملش یکی میشود.
* از مصادیق «سلطان نصیر»، داشتن جانشینی لایق، یاری باوفا و وزیری دلسوز و کاردان است.
پیامها:
۱. خواستههای خود را در برابر خداوند به زبان بیاوریم. (وقل ربّ)
۲. دعایی که همراه با نماز و بعد از آن باشد، اثر بیشتری دارد. (اقم الصلوة... فتهجّد... و قل ربّ...)
۳. دعا کردن را هم باید از خدا آموخت که چگونه بخوانیم وچه بخواهیم. (و قل ربّ ادخلنی...)
۴. یکی از اصول مدیریّت، آینده نگری و دوراندیشی است. (اخرجنی مخرج صدق)
۵. مهمتر از آغاز نیک، پایان و فرجام خوب است. نباید به آغاز شیرین دلخوش بود، بلکه باید از خطر بدعاقبتی به خدا پناه برد. (اخرجنی مخرج صدق) للّه
۶. رهبری یک نهضت جهانی که شروع و پایانش صادقانه و بیانحراف باشد، بدون دعا و استمداد از خدا و دریافت امداد الهی ممکن نیست. (ربّ اخرجنی)
۷. همهٔ امور به دست خداست و باید از او مدد خواست (ادخلنی، اخرجنی، اجعل)
۸. کسب قدرت برای اهداف مقدّس ارزش دارد. (واجعل لی من لدنک سلطانا)
۹. مؤمن، نصرت و امداد را تنها از خدا میطلبد. (من لدنک سلطانا نصیرا)
برای مشاهده مجله شبانه اینجا کلیک کنید