منصور حقیقت پور در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل افزود: مردم اردبیل یقین داشته باشند که اگر این پروژه توجیه اقتصادی نداشت هرگز صندوق توسعه ملی برای آن تسهیلات و اعتباری در نظر نمی گرفت و با اجرای آن موافقت نمی کرد.
وی برخی فضاسازی های کاذب و بی ثمر در این زمینه را نتیجه نا آگاهی عده ای از افراد و جریان ها در اردبیل بیان کرد و افزود: فضایی که در این زمینه در برخی از محافل و رسانه ها به راه افتاده است به نظر می رسد جریان ناامید کننده برای مردم اردبیل است در حالی که همه وظیفه داریم مردم را در این شرایط به آینده روشن چنین پروژه هایی امیدوار کنیم و با اظهار نظرهای مأیوس کننده روح ناامیدی و یأس را در جامعه رونق نبخشیم.
نایب رئیس کمسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی افزود: پروژه پتروشیمی اردبیل برخلاف ادعای برخی افراد ساده لوح و نادان از توجیه اقتصادی قوی و منطقی برخوردار است.
حقیقت پور گفت: تلاش ما بر این است ظرف دو ماه آینده سندیکای مربوط به پرداخت تسهیلات پتروشیمی اردبیل را تشکیل دهیم تا بانک های عامل بتوانند تسهیلات 545 میلیون دلاری پتروشیمی اردبیل را که هم اکنون در بانک مرکزی تریز شده است در اختیار این مجموعه تولیدی قرار دهیم.
وی بیان کرد: به دنبال رکود این پروژه در سال های گذشته بنده از همان روزی که به نمایندگی این مردم در مجلس انتخاب شدم پیگیر رکود پتروشیمی و خارج شدن آن از این شرایط بودم که در این زمینه با وزیر سابق نفت مکاتبات و رایزنی های متعددی را انجام دادم تا وام ارزی پتروشیمی اردبیل که در اولویت دوم بود به اولویت اول تبدیل کنم تا از طریق صندوق توسعه ملی برای این پروژه منابعی تخصیص یابد.
حقیقت پور تصریح کرد: در این زمینه با پیگیری های متعدد موفق شدم تا بعد از 7 ماه دوندگی از طریق صندوق توسعه ملی برای پتروشیمی اردبیل منابع ارزی مصوب کنم اما به دلیل آن که سهم دولتی پتروشیمی بیش از 20 درصد بود اساسنامه صندوق توسعه ملی اجازه پرداخت تسهیلات را با این شرایط نمی داد.
وی افزود: ما از طریق هیئت مدیره پتروشیمی اراک سهم دولتی را به زیر 20 درصد رساندیم تا بعد از رایزنی های مختلف 545 میلیون دلار تسهیلات ارزی پتروشیمی از طریق صندوق به تصویب رسید.
نماینده مردم اردبیل ،نیر ، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی مشکل به وجود آمده را پرداخت نشدن این تسهیلات تنها به عاملیت یک بانک بیان کرد و گفت: بانک مرکزی مبلغ 545 میلیون دلار را به نام پتروشیمی تریز کرده و قرار است با تشکیل سندیکای بانکی از طریق 3 الی 4 بانک و با کارگذاری بانک های عامل این پرداختی انجام شود.
حقیقت پور گفت: در کنار تصویب تسهیلات ارزی برای این پروژه قرار است از دانش فنی یک شرکت هلندی نیز در این زمینه استفاده شود که در حال حاضر پتروشیمی اردبیل در مرحله تکمیل ساختمان قرار دارد که امیدواریم با دید مناسب و مطلوب بتوانیم مشکلات پیش آمده این پروژه را نیز به سرعت مرتفع و نسبت به تکمیل و راه انداری آن اقدامات لازم را انجام دهیم/س
انتهای پیام/