سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کرمانشاه/

قبر «کیکاوس»،پادشاه اسطوره ای ایران باستان کجاست؟

معاون میراث فرهنگی استان کرمانشاه، گفت: به اعتقاد مردم محلی شهرستان صحنه، «کیکاوس» پادشاه اسطوره ای ایران در گوردخمه دربند صحنه دفن شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه


علیرضا مرادی بیستونی گفت: مردمان استان کرمانشاه به واسطه فرهنگ غنی و تمدن کهنی که دارد از دیرباز توجه ویژه به شخصیت های اساطیری و اسطوره ای داشته اند.

وی افزود: شاهنامه فردوسی که مملو از شخصیت های اسطوره ای است برای مردم دیار سنگ و آب حائز اهمیت است و کرمانشاهیان از دیرباز بسیاری از شخصیت های این کتاب را در اطراف و اکناف خود جسته اند.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه اظهارکرد: یکی از شخصیت های اسطوره ای شاهنامه فردوسی، «کیکاوس» پادشاه اسطوره ای ایران زمین است.

مرادی بیستونی افزود: بر اساس آنچه که در شاهنامه آمده است، «کیکاوس» سومین پادشاه از 10 پادشاه، طبقه دوم سلاطین عجم که به کیانیان معروف بوده اند، است.

وی خاطرنشان کرد: در شاهنامه فردوسی آمده است که «کیکاوس» 150 سال بر ایران زمین حکومت کرده است.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه اظهارکرد: مردم محلی شهرستان صحنه از توابع استان کرمانشاه چنین تصور می کنند که این شخصیت اساطیری ایران باستان در گوردخمه ای که در دربند صحنه قرار دارد، دفن شده است.

وی در خصوص این گوردخمه، گفت: در منطقه دربند صحنه دو گوردخمه وجود دارد که مردم محلی اولی را که یک گوردخمه دوطبقه است را به محل دفن «شیرین و فرهاد» نسبت داده و گوردخمه دوم را که در فاصله حدود 200 متری از این گوردخمه قرار دارد و به نسبت گوردخمه اولی، کوچکتر هم هست به محل دفن «کیکاوس» نسبت می دهند.

مرادی بستونی تصریح کرد: حدود 20 متر پس از گذشتن از رستورانی که در ابتدای ورودی دربند ایجاد شده است و در سمت چپ آن، این گور دخمه دیده می شود که راه دسترسی به آن آسان و در عین حال با توجه به پرتگاهی که در زیر آن قرار دارد خطرناک است.

این مقام مسئول گفت: این گور دخمه ی نسبتا ساده، دارای ورودی مستطیل شکلی است که ابعاد آن 25/1 متر در 80 سانتیمتر و ابعاد درون آن شامل 5/2 متر طول، 65/1 متر عمق و ارتفاع کف تا بلندترین نقطه 10/1 متر می باشد.

 جهت این گوردخمه رو به خاور (شرق) است و کف آن 5 سانتیمتر پایین تر از لبه ی دهانه ی ورودی قرار دارد.

این گوردخمه متعلق به دوران مادهاست./س


برچسب ها: کرمانشاه ، قبر ، کیکاوس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.