سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران گزارش می دهد؛

پرعیارسازی "سنگ آهن" بازدهی معادن را افزایش می دهد

یك كارشناس ارشد معدن گفت: با استفاده از فن آوری های نوین و روش های جدید پرعیارسازی سنگ آهن،‌ ‌می توان بسیاری از طرح های توسعه این ماده معدنی در كشور را به اجرا درآورد.

 به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از ایمیدرو، مدیر مجتمع معادن سنگ آهن فلات مركزی با اعلام خبر فوق افزود: روش جدید پرعیارسازی، نیاز واحدهای تولید سنگ آهن به آب را به طور چشمگیری كاهش می دهد و این امر با توجه به كمبود آب در اقلیم خشك كشورمان از یك سو و قرار گرفتن معادن سنگ آهن در مناطق بیابانی از دیگر سو ،‌منافع زیست محیطی و اقتصادی متعددی در پی خواهد داشت.

به گفته محمد مرشدزاده با اجرای «پرعیارسازی به روش خشك» هزینه تولید سنگ آهن و در ادامه آن فولاد نیز كاهش خواهد یافت.

وی درباره معادن مجتمع سنگ آهن فلات مركزی ایران گفت: در این مجتمع معدنی كه در محدوده شهرستان بافق واقع شده است 6 معدن وجود دارد كه با اكتشافات فعلی از ذخیره ای بالغ بر 520میلیون تن برخوردارند.

محمد مرشدزاده با اشاره به اینكه 320میلیون تن از ذخایر موجود قابل برداشت هستند افزود: بالاترین عیار مجتمع معدنی فلات مركزی مربوط به معدن چاه گز است كه با ذخیره 100میلیون تنی از عیار 53درصد برخوردار است.

وی با بیان اینكه ضرورت دارد برای افزایش تولید سنگ آهن به عنوان ماده اصلی تولید فولاد از روش های جدید استفاده شود تصریح كرد: كمبود آب در منطقه و پایین بودن متوسط عیار در سطح 36درصد در معادن این مجتمع سبب شد كه برنامه استفاده از فن آوری های نوین را در دستور كار قرار دهیم.

وی ادامه داد:‌ تحقیقات انجام شده توسط این شركت و مشاوران نشان می دهد با استفاده از فن آوری جدید می توان از روش «پرعیارسازی خشك با مگنت» برای بالابردن عیار آهن معادن مجتمع فلات مركزی استفاده كرد به گونه ای كه از هزینه كمتری در تولید سنگ آهن برخوردار باشد.

مرشدزاده با اشاره به اینكه برخی از معادن این ناحیه به تازگی فعال شده و برخی دیگر در آستانه فعالیت هستند گفت: در حال حاضر مشغول تكمیل زیرساخت ها همچون جاده ،‌ آب و برق و ... هستیم اما تولید آزمایشی از سال گذشته در معادن این مجتمع آغاز شده است.

مرشدزاده همچنین به برنامه های دیگر این مجتمع معدنی اشاره كرد و گفت:‌ برای تولید فولاد خام نیز در حال مذاكره با یك شركت اروپایی هستیم تا با بهره گیری از ذخایر كم عیار این منطقه كارخانه ای برای تولید آهن اسفنجی احداث كنیم. به گفته وی متوسط عیار سنگ آهن در معادن این ناحیه 36درصد است.

وی با بیان اینكه سال هاست كه چنین روشی برای تولید فولاد در برخی از شركت های اروپایی به اجرا در آمده است خاطر نشان كرد: با توجه به رشد قیمت سنگ آهن طی 10 سال اخیر،‌ بسیاری از مفاهیم در مورد اقتصادی بودن معادن تغییر كرده به طوری كه امروزه شركت هایی هستند كه با متوسط عیار 25درصد و حتی كمتر اقدام به تولید فولاد می كنند.

مرشد زاده تصریح كرد: در سالهای گذشته شركت های چینی برای خرید معادن كم عیار به كشورهایی همچون برزیل هجوم آورده اند به این دلیل كه برای توسعه صنعت فولاد، به تامین مواد اولیه طی سال های متمادی نیاز دارند.

وی ابراز امیدواری كرد كه به زودی در ایران نیز بتوان روش های جدید تولید سنگ آهن و فولاد را به كار گرفت و علاوه بر ایجاد صرفه اقتصادی،‌ در روش های تولید نیز تنوع ایجاد كرد.

انتهای پیام/
برچسب ها: سنگ ، آهن ، معادن
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.