سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آذربایجان‌شرقی/

12 هزار نفر در آذربایجان‌شرقی عسل تولید می‌کنند

معاون مدیریت امور طیور سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی تعداد کل بهره‌برداران زنبورداری و پرورش عسل استان 11 هزار و 995 نفر اعلام کرد.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، اصغر رضایی صبح امروز  در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: آمارگیری از زنبورستان‌های استان همانند سال‌های قبل در پائیز سال‌جاری به منظور دستیابی به اطلاعات مورد نیاز از راندمان تولیدی کلنی‌ها، نوع کندوهای زنبورعسل استان، تعداد شاغلان در این بخش و نیز کسب اطلاعات لازم از وضعیت زنبورداری استان انجام گرفت.

وی افزود: این برنامه همزمان با سراسر کشور از تاریخ ششم تا یازدهم مهرماه به مدت 6 روز برای نخستین‌بار توسط اتحادیه زنبورداران استان و با نظارت و راست آزمائی معاونت بهبود تولیدات دامی و مدیریت های جهاد کشاورزی شهرستان‌های استان انجام شد.

رضایی با بیان اینکه اطلاعات به دست آمده برای برنامه‌ریزی‌های آتی در زمینه ساماندهی فعالیت‌های زنبورداری و تامین به موقع و کافی نهاده‌های زنبور عسل مورد نیاز است، افزود: جمع بندی نتایج حاصل از آمارگیری نشان می‌دهد که تعداد کل بهره‌برداران در این بخش 11 هزار و 995 نفر بوده که 56 درصد از آنان بیسواد و یا دارای تحصیلات ابتدائی، 20درصد درحد متوسطه، 14 درصد دیپلم و 11درصد دارای تحصیلات عالی می باشند که تعداد بهره‌برداران حدود 13درصد نسبت به سال قبل افزایش نشان داده است.

کارشناس ارشد زنبورداری سازمان با بیان اینکه مرور خلاصه آمار فوق حاکی از تفاوت در برخی از شاخص‌های به دست آمده از آمارگیری در سال‌جاری که توسط اتحادیه زنبورداران انجام گرفته است با سال‌های قبل که توسط سیستم دولتی انجام می گرفت می باشد ادامه داد: با توجه به نظارت مستمر و راست آزمایی در حین آمارگیری در سال جاری توسط کارشناسان سازمان جهادکشاورزی، تاکنون گزارشی مبنی بر سهل انگاری در آمارگیری داده نشده است و به نظر می رسد که تفاوت ارقام نسبت به سال‌های قبل از آن چیزی است که در عمل اتفاق افتاده است.

وی با بیان اینکه یکی از اخبار خوشایند این آمار افزایش تعداد بهره‌برداران در این رشته است که حدود 13 درصد رشد داشته است، ادامه داد: به عبارتی دیگر در یک سال گذشته این صنعت توانسته است بیش از یک هزار و 500 نفر اشتغالزایی مستقیم داشته و همچنین تعداد باسوادهای مشغول به این حرفه نیز رشد خوبی داشته است.

رضایی از رشد 20 درصدی تعداد کندوهای نگهداری شده در استان خبر داد و ادامه داد: این افزایش مربوط به افزایش تعداد شاغلین است نه مربوط به افزایش متوسط تعداد کندوهای نگهداری شده توسط هر زنبوردار از دلایل مهم اشتغالزایی و افزایش تعداد کندو در استان نیز می‌توان به اعطای تسهیلات بانکی قریب به 14 میلیارد ریالی از محل توسعه بخش کشاورزی در سال گذشته اشاره کرد که بیشترین مقدار تسهیلات اعطایی، جهت توسعه زنبورستان‌ها در سال‌های گذشته است.

وی با بیان اینکه افزایش تعداد شاغلین و تعداد کندوهای نگهداری شده در استان با افزایش کل تولید عسل در استان همراه بوده است که خود نتیجه مثبتی است، ادامه داد: اما میانگین تولید عسل از هر کندو نسبت به سال‌های قبل کاهش داشته است که البته مقدار زیادی از این کاهش تولید ممکن است به دلیل شرایط آب و هوایی خاص اتفاق افتاده در سال جاری باشد ولی نباید سهم عواملی از جمله سهل انگاری در مدیریت کندوها به ویژه مشکلات مبارزه با بیماری‌ها و نگهداری و پرورش زنبورعسل به روش سنتی و بدور از علوم و فنون روز را از نظر دور داشت.

معاون مدیریت امور طیور سازمان با بیان اینکه سرمایه گذاری و اعطای تسهیلات در این بخش مثمر ثمر واقع شده و موجب افزایش اشتغال زایی و میزان تولید عسل استان گردیده است ادامه داد: چنانچه این روند ادامه داشته باشد می‌تواند در رشد و شکوفایی این صنعت نقش برجسته‌ای ایفا نماید ولی بهتر است این سرمایه‌گذاری من بعد به سمتی سوق داده شود که باعث افزایش کیفی یعنی افزایش در میانگین برداشت عسل از هر کندو گردد نه افزایش کمی آن مد نظر قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: برای افزایش کیفی زنبورستان‌ها می‌توان با اجرایی نمودن برخی طرحهای از آن جمله استفاده از سیستم‌های نوین در زنبورداری، استفاده از ملکه‌های اصلاح شده و پر تولید، توجه به مدیریت آفات و بیماری‌های زنبورعسل و تغذیه تحریکی زنبورعسل اقدام کرد.

انتهای پیام/م
برچسب ها: عسل ، تبریز ، زنبورداری
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.