سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشنایی با اقتصاد و معادن افغانستان + تصاویر

در 89 منطقه افغانستان 24 نوع مواد معدنی موجود و قابل استفاده است، اکثر اين معادن از لحاظ اقتصادی ارزش زياد داشته و مي‌توان گفت: افغانستان از نظر داشتن معادن غنی بوده و آيندهء درخشان را از اين جهت دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، افغانستان به لحاظ اقتصادی یکی از فقیرترین کشورهای جهان محسوب می‌شود که همه ناشی از نابسامانی‌های سیاسی است.

اقتصاد افغانستان بعد از فروپاشی حکومت طالبان در سال ۲۰۰۱ رو به بهبودی نهاده ،نرخ آمار زیر خط فقر این کشور بسیار وحشتناک است ، به موجب این نرخ از هر صد افغانستانی ۵۵ نفر آنان زیر خط فقر هستند.


از دیگر نرخ‌های نگران کننده این کشور فقیر نرخ ۴۳ درصدی بیکاری است. حدود ۸۱ درصد مردم این کشور کشاورز هستند و بقیه شامل ۱۱ درصد در صنعت ( اغلب بافندگی ) و ۹ درصد در خدمات مشغول به کار هستند.
 
به موجب آمار سال ۲۰۰۴ ، ۱۵ میلیون نفر در این کشور کارگر هستند. نرخ تورم در این کشور در سال ۲۰۰۵ ، ۱۶.۳ و در سال ۲۰۰۶ بنا بر پیش بینی‌ها ۱۷ درصد است.

عمده‌ترین محصولات صادراتی این کشور به سه کشور آمریکا(۲۵.۴%) ، پاکستان(۲۲%) و هند(۱۹.۵%) است که حجم آن ۵۰۰ میلیون دلار تخمین زده می‌شود.

 عمده‌ترین شریکان صادر کننده محصولات به این کشور پاکستان (۲۳.۷%) ، آمریکا (۱۱.۲%) ، هند (India ۷.۹%) ، آلمان (۶.۸%) ، ترکمنستان (۴.۹%) ، روسیه (۴.۵%) ، کنیا (۴.۳%) و ترکیه (۴.۲%) می‌باشند که حجم آن به بیش از ۴ میلیارد دلار می‌رسد.

کشاورزی


وسعت اراضی قابل کشت این کشور کمتر از 10 درصد و کل مساحت آن شامل : گندم ،میوه و سبزیجات است. دامداری و پرورش گاو ، گوسفند ، شتر و بز در این کشور رایج است.

کشاورزان و گله‌داران بیش از 60% نیروی کار را تشکیل می‌دهند،غلات به ویژه گندم و ذرت از محصولات مهم زمینه‌های کشاورزی است.

توسعه اقتصادی را جنگ داخلی متوقف کرده و بیشتر زیربنای کشور لطمه دیده است.مراکز صنعتی مهم این کشور، عمدتاً در اطراف کابل متمرکز می باشند.

 بیشترین بدهی این کشور به کشور روسیه و نیز بانک بین‌المللی پول است که  بالغ بر ۸ میلیارد دلار می‌رسد.

پس از سقوط طالبان بیش از ۶۰ کشور جهان قول کمک به این کشور را دادند که به فاصله ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۹ ، ۸.۹ میلیارد دلار به این کشور کمک بلاعوض کنند.

 واحد پول آن افغانی نام دارد که از سال۲۰۰۰ به بعد ارزش‌ها به نسبت دلار رو به بهبودی دارد.سال مالی آن از اول فرودین (۲۱ مارس ) تا ۲۹ اسفند ( ۲۰ مارس ) است.


عمده ترین محصول صادراتی این کشور مرفین یا تریاک بوده و از دیگر اقلام صادراتی این کشور می‌توان به جامه پشمی بومی این کشور و فرش‌های دستباف ، میوه‌های تازه وخشک ، پنبه ،پشم ، پوست گاو و گوسفند ، سمور ، پلنگ و مار اشاره کرد.
 
معادن
 
تحقيقات جيولوجيکی مي‌رساند که 24 نوع مواد معدنی در 89 منطقهء افغانستان موجود بوده و قابل استفاده می‌باشد، اما تاکنون این معادن مورد استفاده قرار نگرفتند.

اکثر اين معادن از لحاظ اقتصادی ارزش زياد داشته و مي‌توان گفت: افغانستان از نظر داشتن معادن غنی بوده و آيندهء درخشان را از اين جهت دارد.

 
 لاجورد


در افغانستان انواع  "احجار کريمه" وجود دارد که لاجورد نسبت به مقدار نوعيت بهتر آن شهرت جهانی دارد. معادن لاجورد عموماً در ارتفاعات بلند شمال افغانستان واقع گرديده و مهمترين معدن آن در سرسنگ بدخشان واقع است.

به مسافه تقريباً 12 کيلومتر دورتر  از اين معدن پنج ذخيره ديگر لاجورد قرار دارد که مقدار آن به 1300 تن تخمين شده است.
 
 طلا
 
استحصال طلا از زمان سابق در افغانستان رایج بوده و ذخاير طلا از ناحيه بدخشان تا کندهار توسعه يافته، اما به صورت عموم تعداد ذخاير آن به شش معدن بالغ مي‌شود و مهمترين آن در "يفتل" بدخشان موقعیت دارد.



 ذغال سنگ

ذغال سنگ از جملهء منابع عمدهء توليد انرژی افغانستان بوده و به صورت فعلی منابع نفت و گاز قيمت آن روز افزون است، ذغال سنگ به علت انرژی نسبتاً ارزان حايز اهميت مي‌باشد.

 
 گازطبيعی نفت
 
سال 1935 از طرف جيولوجست‌های افغانی و خارجی تفحص نفت در نقاط مختلف کشور شروع شده بود، معلوم شد که نفت در بسياری از نقاط کشور مانند ساحات شمالی غربی و جنوبی موجود بوده اما نظر به عدم موجوديت سرمايه کافی و پرسنل فنی و مجرب تاکنون استخراج آن امکان‌پذير نيست.

در حال حاضر ذخاير تثبيت شده نفت در ولايت "جوز جان " موقيعت دارد که ذخاير نفت انگوت قابل ملاحظه بوده، ده ميليون تن ذخاير نفت آن تثبيت شده است.
 
 
 آهن
 
 افغانستان از لحاظ داشتن آهن مرغوب و موجوديت سنگ آهن نسبتاً غنی می‌باشد، زيرا تنها در سلسله کوه بابا موجوديت هشت ذخيره معدن آهن تثبيت شده که از آن جمله معدن آهن حاجی گک در 45 کيلومتری جنوب شرق شهر باميان حايز اهميت فوق‌العاده می‌باشد، زیرا ذخاير توده‌های آن به 108 مليارد تن تثبيت شده است.

مس
 
حدود دوازده توده ذخاير مس در نقاط مختلف افغانستان موجود است، ساحات جنوبی و حصص مرکزی که از پروان تا کندهار و فراه را دربر مي‌گيرد توده‌های معادن مس بصورت پراکنده  است، اما توده‌های معادن مس که بين منطقه کجکی و مقر قرار دارد اهميت خاص مي‌باشد

 
 بيرايت
 

بيرايت ماده‌ايست که در تفحصات استخراج نفت گاز به کار مي‌رود. موجوديت آن در بعضی از نقاط افغانستان تثبيت شده است.مهمترين معادن آن در جنگل‌های هرات است، که ضخامت رگ‌های آن از نيم تا 3 متر مي‌رسد و هر رگ آن 30 تا 300 متر طول دارد.

محتويات بيرات در اين رگها 85 تا 95 فيصد تثبيت شده است. و ذخاير مجموعی آن به 8 ،1 ميليون تن بالغ مي‌گردد.

 
اورانيوم
 
معادن اورانيوم كه يكي از موادمهم درصنعت و وسايل اتمي است در جاي جاي افغانستان از جمله هرات كشف شده است.

 
نقره
 
مهمترين معدن نقره افغانستان در ارتفاعات بدخشان،پنجشير،غوربند،و علاقه هزاره‌جات موقعيت دارد.
 
سرب
 
12 معدن سرب در نقاط مختلف افغانستان و بيشتر در مناطق شمالي و مركزي اين كشور موقعيت دارد.
 
صنایع
 
صنعت در افغانستان چندان توسعه پیدا نکرد، واحدهای صنعتی کهنه و فرسوده  از یادگارهای صنعت بلوک شرق است اما در سالهای اخیر قدمهایی برای ایجاد واحدهای صنعتی نوین با فناوری پیشرفته برداشته شده است.

اغلب واحدها در جنگ آسیب جدی دید که نیاز به بازسازی و نوسازی دارند. فعالیت صنعتی در این کشور با احداث کارخانه نساجی در "جبل‌السراج" شروع و یک کارخانه سیمان هم در این شهر احداث شد.

در ادامه تصاویری از مواد معدنی  این کشور آمده است.

















































انتهای پیام/

منبع: وبلاگ اندیشه جدید
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.