در جلسه نشست هيات رئيسه آژانس بينالمللي انرژي اتمي مطرح شد؛
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري رويترز، خبرگزاري رويترز در گزارشي از وين به قلم «فردريک دال» نوشت:نماينده ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي هم روز جمعه اعلام کرد بر اساس پيش بيني هاي انجام شده، اجراي توافقنامه هستهاي مهم ميان ايران و شش قدرت جهاني که موضوع آن محدود شدن برنامه هستهاي تهران است، اوايل ماه ژانويه آغاز خواهد شد.
رضا نجفي پس از شرکت در نشست فصلي شوراي حکام آژانس بين المللي انرژي اتمي در وين اتريش ، در ميان خبرنگاران حاضر شد و گفت: پيش بيني مي کنيم تا پايان ماه دسامبر يا ابتداي ماه ژانويه 2014، مفاد توافق هسته اي و تدابير اتخاذ شده از سوي ايران با کشورهاي غربي اجرايي شود. ما مذاکرات اوليه اي با آژانس در خصوص تدابير هسته اي داشتيم و پيش بيني مي شود که آژانس اجرايي شدن آنها را تاييد کند. تلاش ما ادامه اين مذاکرات است. اگر به بيانيه مقدماتي (اوليه ) آقاي يوکيا آمانو دبير کل آژانس بين المللي انرژي اتمي توجه کرده باشيد ، وي قبلا به اين موضوع اشاره داشت که آژانس نيازمند زمان است و البته بايد راهکارها به آژانس ارائه شوند.
نجفي افزود: قرار است ما در خصوص زمان اجرايي شدن توافق کنيم بنابراين ضروري است جلسه اي براي ايجاد هماهنگي برگزار شود و بلافاصله پس از توافق بر سر زمان، تدابير توافق شده را در چارچوب برنامه مشترک اجرايي خواهيم کرد.
بر اساس اين توافقنامه موقت که در تاريخ بيست و چهارم ماه نوامبر ميان ايران و کشورهاي آمريکا، فرانسه، آلمان، چين، روسيه و انگليس به امضا رسيد، ايران موافقت کرد برنامه هسته اي خود را در ازاي کاهش محدود تحريمها مهار کند.
اسرائيل که به باور بسياري، تنها دارنده تسليحات هسته اي در منطقه است با ابراز ناخرسندي از اين موافقتنامه، آن را يک «اشتباه تاريخي» توصيف کرد، زيرا شامل توقف برنامه غني سازي ايران نمي شود. اسرائيل به ايران به عنوان يک تهديد عليه موجوديت خود مي نگرد.
نماينده اسرائيل در آژانس بين المللي انرژي اتمي در اين باره طي جلسه نشست هيات رئيسه آژانس گفت: «نگراني هاي فزاينده درباره فعاليتهاي تسليحات هسته اي ايران بايد به طور کامل مورد بررسي و شفاف سازي قرار بگيرد.»
«مراف ظفري اوديز» نماينده اسرائيل در آژانس بين المللي انرژي اتمي خطاب به هيات رئيسه آژانس مدعی شد ايران، که اسرائيل را به عنوان يک کشور به رسميت نميشناسد، در خصوص همکاري با تحقيقات آژانس به صورت گزينشي عمل کرده است.
بر اساس يک نسخه از متن سخنراني «ظفري اوديز» که در اختيار خبرگزاري رويترز قرار گرفت، وي مدعی شد: «تمايل واقعي ايران به تامين دسترسي کامل آژانس بين المللي انرژي اتمي به اطلاعات، اسناد، تاسيسات، اماکن و افراد، به احتمال بسيار زياد به نتايجي بسيار مشکل آفرين در خصوص وجود ابعاد نظامي براي برنامه هسته اي ايران منتهي خواهد شد.»
مقامات و کارشناسان کشورهاي غربي در اين خصوص هشدار داده اند که دستيابي به يک راه حل دائم، بسيار دشوار خواهد بود.
انتهای پیام/