به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران ساری ؛ حیدرپور در نخستین همایش کودهای آلی و ارگانیک کشور در بابلسر افزود: نزدیک به 16 میلیون هکتار از اراضی کشور زیرکشت باغات و زراعت است و از این مقدار حدود 12 میلیون هکتار آن مربوط به کشت سالانه زراعت است.
وی تصریح کرد: آب و خاک دو عنصر ویژه برای تولید است اما به دلیل درست استفاده نکردن در معرض خطر قرار گرفته است.
مدیرکل دفتر غلات، حبوبات و نباتات علوفهای وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: خاک موجودی زنده و بستری برای تولید است اما رفتار ما با خاک نامناسب بوده و با استفاده از ماشینآلات و ابزار تولید لطمههای زیادی به خاک وارد میکنیم.
حیدرپور گفت: امروز کشاورزی حفاظتی که تکنولوژی جدیدی برای تولید محصولات کشاورزی توصیه میکند، تاکید بر سه اصل دارد و دنیا این سه اصل را پذیرفته و به آن عمل کرده است.
مدیرکل دفتر غلات، حبوبات و نباتات علوفهای وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در صورت استفاده درست از خاک و کم به هم زدن آن، هم هزینه تولید کاهش مییابد و هم در مصرف آب صرفهجویی میشود.
حیدرپور گفت: در کشاورزی حفاظتی یا کشاورزی پایدار برای زراعت پاییزه با توجه به شرایط اقلیمی مناطق مختلف حداقل دو تا سه هزار متر مکعب میتوان در مصرف آب صرفهجویی کرد.
وی حفظ بقایای گیاهی را نوع دیگر کشاورزی حفاظتی برشمرد و افزود: یکی از راههایی که میشود به تقویت مواد آلی خاک پرداخت استفاده از بقایا است که در خیلی جاها اقدام به آتش زدن بقایای خاک میکنند.
این مسئول تصریح کرد: امیدوارم از خاک حمایت بیشتری شود تا هم خاک را تجدید حیات و احیاء کنیم و هم حاصلخیزی خاک را افزایش دهیم.