سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دردهای شکمی با کسی شوخی ندارد، مراقبشان باشید

تقریباً همه حداقل یک بار دل درد را تجربه کرده اند. دردهایی که می توانند به صورت خفیف یا شدید، کوتاه مدت (حاد) یا بلندمدت (مزمن) ظاهر شده و موجب رنجش فرد شوند.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، دردهای شکمی انواع مختلفی دارند. دردهای التهابی، انسدادی، عروقی، گوارشی، کبدی، کلیوی و دردهای مربوط به زنان و زایمان. هر یک از این دردها دلایل بسیاری دارند که نباید نادیده گرفت.

آپاندیسیت، بیماری کرون، دیورتیکولیت، انسداد روده، پیچ‌خوردگی روده، سندروم روده تحریک پذیر، مسمومیت سرب، لنفادنوپاتی، التهاب پانکراس، بیماری های التهابی لگن، پریتونیت، کم خونی داسی‌شکل، کولیت خونریزی‌دهنده، اورمی، عفونت ادراری، التهاب معده و روده‌ها‫ و … برخی از دلایل درد در ناحیه شکم هستند.

دقت کنید دردهایی که در قسمت پایین و سمت راست ناحیه شکم بروز می کنند باید جدی گرفته شوند. چنانچه فردی دچار درد شدید در این ناحیه شود به طوری که قادر به حرکت نبوده و در وضعیت ایستاده، نشسته و خوابیده تاثیری در کاهش درد وی ایجاد نشود، باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید. علائم فوق از نشانه های آپاندیسیت هستند و حتی ممکن است عمل جراجی برای بهبود وضعیت بیمار، ضرورت یابد.

عوامل زیادی منجر به ایجاد دردهای شکمی می شوند. ممکن است فشار گازهای گوارشی یا کشیدگی عضلات در این بخش از بدن ایجاد درد کند. همچنین در برخی موارد مانند پانکراسیت، ممکن است دردهای شکمی به اشتباه با درد در ناحیه لگن اشتباه گرفته شوند. علاوه بر این، در بعضی مواقع، دردهای ناحیه قفسه سینه نیز ممکن است، به صورت دردهایی در قسمت های بالای ناحیه شکمی احساس گردند.

اما همه این دردها همانند پانکراس به صورت ناگهانی و حاد بروز نمی کنند. اغلب آنها در طی زمان، خود را نشان می دهند و در برخی افراد به صورت مزمن، آشکار و نهان می شوند. اما درمان کدام درد نیاز به فوریت های پزشکی دارد و با آشکار شدن کدامیک باید به پزشک مراجعه کرد؟در صورت بروز آسیب شدید بر اثر تصادف، ضربه یا زخم و همچنین احساس درد شدید در ناحیه سینه و شکم، تماس فوری با مرکز فوریت های پزشکی حیاتی است. (در ایران شماره تلفن ۱۱۵ یا ۱۱۲)

در صورت مشاهده دردهایی شدید در ناحیه شکم به همراه مدفوع خونی، تهوع، زردی پوست و حساسیت در برابر لمس شکم، مراجعه به بیمارستان و معاینه بیمار توسط پزشک ضرورت دارد.در نهایت، در شرایطی که دردهای شکمی معمولی اما دنباله دار و مزمن احساس می کنید، ملاقات مرتب پزشک متخصص جهت کشف علل اصلی درد و پیگیری جهت درمان، ضروری است.

علاوه بر مراجعه به پزشک، رعایت مواردی همچون مصرف وعده های غذایی کم حجم، عدم مصرف مُسکن های ضد درد مانند آسپرین، ادویل، ایپوبروفن و داروهای مشابه نیز در کاهش دردهای شکمی و پیشگیری از بروز آنها موثر خواهد بود.

برچسب ها: دلدرد ، عوامل ، مجله ، شبانه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.